• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het noodweer dat woensdagavond over Suriname raasde, heeft behoorlijk om zich heengeslagen. De regering van Suriname heeft toegezegd 500.000 Surinaamse dollars (272.196 gulden) vrij te maken voor het herstellen van de schade, die volgens schattingen in de miljoen Surinaamse dollars loopt.

In een spoedzitting van het Surinaamse parlement pleitten gisteren alle parlementariërs voor extra geld voor het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing. Volgens sommige afgevaardigden zou ook de Meteorologische Dienst van het land beter uitgerust moeten worden om op zware stormen als die van woensdag voorbereid te zijn. Meteoroloog Truus Warsodikromo gaf eerder aan Starnieuws aan dat  Suriname er rekening mee moet houden dat er de komende maanden vaker soortgelijke rukwinden kunnen voorkomen.

Schade ziekenhuis
Eén van de plekken waar de wind voor veel schade heeft gezorgd, is het Sint Vincentius Ziekenhuis. De wind storm hield daar ongeveer tien minuten aan wat resulteerde in ruim 50 dakplaten die van het dak zijn geblazen. Starnieuws meldt dat er inmiddels nieuw materiaal is aangeleverd voor herstel van het dak. De herstelkosten van 50.000 SRD (27.219 gulden) worden door het ziekenhuis bekostigd. Er zal ook ondersteuning gevraagd worden bij verschillende instanties en bij de overheid.

1 reactie op “Miljoenen dollars schade Suriname”

  1. Ach wat het uit, Bouterse verkoopt gewoon weer een kilo of 5 cocaine van zijn privevoorraad en het land kan weer verder!!