• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) onderzoek gedaan naar de vervalsing van documenten in het kader van de bestrijding van migratiecriminaliteit. Dit onderzoek resulteerde in een aantal invallen bij verschillende huizen in een aantal wijken.

Er werd onderzoek gedaan naar de vervalsing van sédula, verblijfsvergunningen en andere officiële documenten. Ook werd mensenhandel onderzocht. Uit het onderzoek bleek dat al geruime tijd documenten vervalst worden en tegen betaling verstrekt worden aan buitenlanders die hier verblijven. Hiermee leek het alsof de buitenlanders hier legaal waren. Zij hebben zich vermoedelijk met de vervalste papieren geregistreerd bij het Bevolkingsregister en zo hun authentieke sédula gekregen.

Invallen
Op een aantal adressen werd er gisterochtend een inval gedaan. Dit zijn op Kaya Shers, Kaya Vatu, Mahuma, Watlingweg, Oost Santa Rosa, Kaya Sepelin, Punta Cardonweg, Schottegatweg, Monte Carmelo, Rio Canarioweg,Kaya Wandu en Kaya Seru Spilon.

Arrestaties
De politie heeft naar aanleiding van de invallen vijftien verdachten gearresteerd. Er werden een 39-, 40- en 41-jarige man gearresteerd die op Curaçao geboren waren. Daarnaast werd er een 37-jarige Dominicaanse vrouw gearresteerd en een 31-, 33- een 35-jarige Dominicaanse man. Verder werden ook zes Colombianen gearresteerd: vier vrouwen van 29, 34, 36 en 39 jaar en twee mannen van 27 en 30 jaar. Ten slotte werden nog een 34-jarige man en een 36-jarige vrouw uit Sto. Domingo gearresteerd.

In beslag
Ook heeft de politie twee mensen aangehouden die hier illegaal verblijven. De politie heeft verschillende voorwerpen en documenten in de verschillende huizen in beslaggenomen die van belang zijn voor het onderzoek. De afdeling Georganiseerde Misdaad zet het onderzoek nu voort.

5 reacties op “Vijftien arrestaties voor valse papieren”

 1. Hoe is het mogelijk om met valse / vervalste papieren je te registeren bij Kranshi?? Is het systeem niet gekoppeld van de Immigratie met Kranshi voor inzage en toekenning vergunning tot verblijf? Verblijfsvergunningen op Curacao zijn vodjes papier..

 2. Ken genoeg YDK. ers die bij het Hyatt hebben gewerkt, alleen ze zijn snel weer vertrokken , het was te ver weg, geen goed vervoer, te lang wachten aan de poort etc. Tsja daar zijn we niet voor he, moet wel op een zilveren dienblad worden aangeboden en de tijden moeten niet te lang zijn met reizen.

 3. @bombokati, service bij Hyatt is van zeer hoog niveau. Ik ken veel horeca ondernemers die zitten te springen om goed personeel, maar wat zich lokaal aanbiedt is vaak gewoon onder de maat. De jdK die op goed niveau horeca kan doen heeft al lang een goede baan.
  Wat wij hier nodig hebben is goede opleiding, verandering van mentaliteit en een keer stoppen met dat gezeik over anderen.

  En ik weet niet welk eiland jij “vroeger” woonde, maar toen was de service ook meestal slecht. Bai dilanti no keda wak atras.

 4. @ bombokati. dan is een diploma vervalsen een fluitje van een cent.

  Dat weten enkele van onze ministers al een poosje.

 5. Gaan ze ook de ”diploma’s” van de buitenlanders die bij Hyatt werken controleren op echtheid? Ik denk dat er dan bijna niemand overblijft. Als deze mensen zo goed zijn in het vervalsen van documenten dan is een diploma vervalsen een fluitje van een cent.
  Vroeger werkten onze eigen mensen in alle hotels en leerden daar prima Engels spreken.

  De Curaçaose toeristische sector heeft veel weg van een Bombokati cultuur.
  Wanzjoli bini ba aki Zjonzjoli bini ba aki, Bobokati keda sinta!
  Mooie kinderen moeten op de voorgrond zijn en de lelijke moeten zich verborgen houden voor het bezoek. Dit is dus de typische Curaçaose toeristische Bombokati cultuur.
  Cultuur van Schaamte.