• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Raad van Ministers is akkoord gegaan met het plan om een speciaal fonds op te richten voor Sport en Recreatie in de wijken die deel uit maken van het Plan Nashonal pa desaroyà Bario (PNB). Dat maakte premier Gerrit Schotte gisteren bekend. Daarnaast zei Schotte dat de benzineprijs in juli goedkoper wordt.

Met dit project wil de regering de sociale cohesie op Curaçao stimuleren en het leefniveau in de achterstandswijken verbeteren. De projecten moeten op korte termijn worden uitgevoerd en daarom heeft de regering het initiatief genomen om met ingang van 2 juli te komen met een heffing van 5 cent op elke liter benzine Mogas 95 en Low Sulfer Diesel. De regering gaat de leus: ‘Vul je tank, help een wijk’, gebruiken.

Lagere benzineprijs
Samen met het bericht over het speciale fonds, heeft premier Schotte aangekondigd dat met ingang van 2 juli de prijs van benzine en diesel verlaagd zal worden. Om hoeveel het gaat kon Schotte nog niet zeggen. De heffing van 5 cent op elke liter is al verwerkt door het Bureau Telecommunicatie, Post en Utiliteiten in het nieuwe tarief dat op 2 juli in werking treedt.

Inkomsten
Curoil N.V. int en administreert de extra inkomsten. Daarna stort Curoil de fondsen op een bankrekening van het PNB fonds. Iedere maand ontvangt de regering een rapportage van Curoil. De heffing zal volgens de premier 8.3 miljoen gulden per jaar zal genereren. De regering start op kort termijn een informatiecampagne in het kader van dit project.

11 reacties op “Speciaal fonds voor Sport en Recreatie”

 1. [edit] Personal lifeSchotte was born on the island of Curaçao on 9 September 1974, to Hendrik Schotte, a teacher, and Maria Ruiz. He did not complete his high school, but gained some entrepreneurial and management skills instead. He founded “The Shoppers”, a purchasing and import office, (1995-2000), “Bad BoyzToyz”, a paintball store, and “Food4U Delivery Service” (2000-2002). He was later recruited to become the general manager of the Lido Hotel Resort & Casino N.V. (2001 to 2005).

  Gerrit Schotte was convicted by the court in Willemstad, Curaçao for several cases of credit card fraud.[3] Furthermore, he caused a car accident, leaving an elderly woman dead after Gerrit Schotte drove with approximately 100 kilometers per hour on a road where 30 kilometers per hour is permitted. Finally there are reports of insurance fraud and diploma fraud.[4]

  Hij is wel goed bekend op wikipedia!

 2. Schotte had je marge voor pomphouders al met 5 cent verhoogd. Dat levert dus ook 8,3 miljoen extra op, waarvan schoonpapa Van der Dijs toch zeker zo’n 40% in zijn zak steekt. Toch ff snel ieder jaar 3,3 miljoen erbij gejat van het volk.

 3. Volgens mij noemen ze dat in Nederland “koekje eigen deeg”. De mensen die misschien enige baat bij deze “dos plaka” hebben, betalen dat dus zelf. Blijft nog even de vraag hoeveel er achtergehouden wordt door de diverse partijen voor de administratieve handelingen. Zie hier wel een rol weggelegd voor Hernandez, die heeft de komende negen maanden toch niets anders te doen.

 4. Dit betekent dat de benzine in elk geval 5 cent te duur is. Ik zie trouwens de relatie benzine, sport en recreatie niet zo goed. Wat ik wel zou begrijpen is om op deze manier de wegenbelasting te innen. Als je die namelijk in de benzineprijs zou stoppen dan betaalt de wegenbelaster precies zijn deel. Een voordeel daarbij is dat iedereen zijn wegenbelasting ook daadwerkelijk betaalt. Daar hoeven dan ook geen stickers voor gedrukt te worden, geen belastingkaartjes voor uitgeprint en het scheelt weer in het belasten van de weg want niemand hoeft nog naar het belastingkantoor om te betalen.

 5. Waar heb ik zoiets al eens eerder gezien ? Oh ja, de diès plaka van Kok, zou als de benzine weer duurder werd, gestopt worden. Nu krijgen wij onze eigen dos plaka van Schotte, die natuurlijk ook nooit meer gestopt zal worden. Ziet iedereen nu wel, nos mes por.

 6. vul mijn zak, help mijn partij

 7. Zoveelste charme offensief van MAVO3 premier Schotte om het falen van de criminele MFK regering te verhullen.

  De opbrengst van deze actie beland ongetwijfeld in de zakken van MFK marionetten als Terry Hernandez en Anthony Cijntje.

 8. *de zwakkere helpen bedoelde ik…

 9. 8.3 miljoen.. zelfde bedrag als Jamaloodin en Hakim hun belastingschulden betalen en de bedragen die men aan Terry Hernandez hebben betaald voor zijn flutrapportjes en de verloren rechtszaken tegen Goede, delanoy etc etc.

 10. Wat gebeurt er dan met onze belastingcenten? Gaan nu alle projectjes door ons het volk gefinancieerd (buiten de normale belastingen) worden omdat de regering een financieel wanbeleid voert? Wat doet men met onze inkomstenbelasting en winstbelasting?

 11. Blijf de verantwoordelijkheden maar weghalen bij de personen die minder verdienen… gratis school etc etc… wanneer mogen we hun telefoon rekening gaan betalen? Zo krijgt men totaal geen verantwoordelijkheids gevoel meer.

  De zwakkere in de samenleving sta ik helemaal achter, maar situaties moeten per aanvraag gecontroleerd worden en niet bij voorbaat gratis. Dit is allemaal populistisch gelul om in de hoop nog 4 jaar te zitten…. en als ze zo doorgaan gaat het hen nog lukken ook.