• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Accountant Terry Hernandez kan binnenkort nog een aanklacht tegen hem verwachten, en wel bij de Amerikaanse Association of Certified Fraud Examiners. De gedupeerden die ontslagen zijn als gevolg van onderzoeken uitgevoerd door Hernandez, werken samen aan de aanklacht, meldt Amigoe.

Hernandez werd eind vorige maand zes maanden geschorst door de Accountantskamer voor het rapport dat de accountant schreef over oud-rector Miquel Goede. Het rapport leidde tot het ontslag van de UNA-rector. Omdat Hernandez al in een andere zaak door de Accountantskamer voor drie maanden was geschorst, bedraagt de totale duur van de schorsing negen maanden.

Gedupeerden
Maar Goede is niet de enige die zich gedupeerd voelt door een onderzoek van Hernandez. De accountant is ook verantwoordelijk voor het rapport dat heeft geleid tot het ontslag van CPA-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy, het ontslag van Agustin Diaz en Richard Lopez Ramirez bij Kompania di Tou Kòrsou (KTK) Panama en voor de audit bij bevolkingsregister Kranshi. Zij hebben nu de krachten gebundeld voor een nieuwe aanklacht.

Inhoudelijk
De accountant is het niet eens met zijn huidige schorsing en zegt dat andere grote accountantskantoren het niet kunnen hebben dat hij binnen een korte tijd onregelmatigheden constateert bij bedrijven. “Mijn rapporten blijven inhoudelijk staan als een huis”, aldus Hernandez.

11 reacties op “Nieuwe aanklacht tegen Hernandez in de maak”

 1. Die schorsing is al weer bijna afgelopen..

 2. Grapje tussendoor:

  Terry Hernandez gaat onverwacht heen en jammert, aangekomen bij de Hemelpoort, tegen Petrus dat hij veel te jong gestorven is en het nog lang zijn tijd niet was.
  Petrus schrikt, en kijkt in zijn grote boek (tegenwoordig op Ipad) of Terry Hernandez inderdaad te vroeg naar zijn Schepper is teruggehaald.
  Petrus pakt zijn calculator (tegenwoordig op Iphone) en rekent druk gedurende enkele minuten waarna hij tegen Terry Hernandez zegt: ‘Maar, Terry, hoe zo te jong gestorven? Uitgaande van de uren die je bij de overheid gedeclareerd hebt ben je 168 jaar geworden!’.

 3. Ja, Sjors: de Paus Vesseur is roomser dan de Paus.

  In plaats van aangifte te doen tegen Hernandez wegens fraude alsmede een tuchtzaak tegen hem aan te spannen deed de Paus Vesseur helemaal niets.

  Het interesseert de Paus Vesseur blijkbaar niet dat Hernandez na hen nog een hele reeks andere slachtoffers kon maken omdat De Paus Vesseur geen aangifte heeft gedaan.

 4. @Abraham, Ook meteen aangifte doen tegen de Paus? Zij zijn op de hoogte van zijn fraude praktijken en hebben hier niets mee gedaan.

 5. Geef ook Hernandez & Cijntje maar een “regeringspistool” want ook zij zullen doelwit worden van……………………………………………

 6. is het mogelijk om als burgers van curaçao een strafzaak te beginen tegen de regering en Hernandez om onze belasting centen terug tevorderen wegens wanbeleid,dat lijkt mij toch niet ze moeilijk om te bewijzen?.Het gaat toch gouw om tonnen zoniet om miljoenen met de al toegezegde claims en die er nog volgen!.

 7. Jacht openen op die Ladron en Creep van een Hernandez.
  Nieuwe slogan: “H. maakt meer kapot dan je lief is”
  Kaalplukken die guy & geld terugvorderen en besteden aan vullen gaten in de wegen!!!!

 8. Wanneer beginnen ze een strafrechterlijke zaak tegen Hernandez. Die man verdient ten minste 9 maande Bon Futuro!

 9. De Certified Fraud Examiners association is een vereniging van drie maal niks, met een toelatingsexamen zo makkelijk dat zelfs Schotte er zonder fraude voor zou slagen.

  Ik betwijfel ook of ze iets als tuchtrecht hebben wat je serieus kunt nemen.

  Maar de klacht bij deze vereniging is een goede zaak, want of Hernandez wordt door hen gestraft of de vereniging ontmaskert zichzelf als fake. In beide gevallen is Hernandez de verliezer, en daar zal niemand rouwig om zijn.

 10. Aan het schavot, deze schurk!

 11. Goed zo. Deze man heeft zo veel menselijk leed veroorzaakt, dat een schorsing van 9 maanden een lachertje is en deze “regering” maakt nog steeds gebruik van zijn diensten tegen NAF 500 per uur.