• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Staten doen volgende week weer een poging om de directie van Aqualectra en Curoil te laten opdagen tijdens een Centrale Commissievergadering. Nutsbedrijf Aqualectra wordt dinsdag om 09.00 uur in de Staten verwacht en Curoil de volgende dag om dezelfde tijd.

De directeur van Curoil, Yamil Lasten, kwam vorige week niet opdagen tijdens de Statenvergadering over overheids-nv Curoil. De vergadering liep uit op een clash tussen Statenvoorzitter Ivar Asjes en MFK-fractieleider Dean Rozier.

Informatie
Het parlement wil informatie van Curoil over de financiële positie van het bedrijf vanaf 2007 tot nu toe. Daarnaast wil de Staten uitleg over het beleid wat betreft de aanpassingen van de prijzen voor brandstof en diesel en of dit correct is toegepast in de afgelopen jaren. Ook het tekort aan kookgas baart het parlement zorgen. Ook Aqualectra zal de ontwikkelingen binnen het bedrijf moeten uitleggen.

Rekenkamer
Voor Curoil geldt er echter een ultimatum. De Centrale Commissie heeft besloten dat in het geval de directie van Curoil de vergadering van woensdag niet bijwoont, aan de Algemene Rekenkamer van Curaçao gevraagd zal worden om onderzoek te doen naar de financiële positie van Curoil.

Spanning
Het bespreken van de overheids-nv’s met de directies in de Staten zorgt al enige tijd voor spanningen. Pueblo Soberano hekelt de interventie van MFK. De regeringspartij vindt namelijk dat de directie en Raad van Commisarissen (RvC) van overheids-nv’s alleen met goedkeuring van de minister naar de Staten hoeft te gaan. Statenvoorzitter Ivar Asjes denkt daar anders over. “Alleen de Statenvoorzitter bepaalt wanneer en met wie er een vergadering wordt gehouden en of deze wordt afgezegd”, aldus Asjes.

6 reacties op “Statenvergadering Aqualectra en Curoil”

 1. IK hoef geen gas meer hoor van Curoil. Ik ga lekker in mijn tuin graven want Cooper heeft gezegt dat er veel aardgas onder Curacao ligt!

 2. Ze kunnen niet komen wegens een urgente buitelandse vergadering(lees snoepreisje) om electra en benziene goed koper te kunnen gaan leveren aan de bevolking.Ze komen nu niet en nooit niet,in opdracht van Shotte en zijn marionetten.

 3. Curoil is een zeer basaal inkoop/verkoop/distributie bedrijf. Ze kopen gas, benzine, diesel en vullen gasflessen en brengen benzine en diesel naar de pomp. Dit is geen rocket science mensen. Als iemand morgen een concurrent bedrijf start kan de bevolking van Curacao veel goedkoper gas, benzine, diesel krijgen.
  De politiek maakt ons hele eiland kapot!

 4. heb gehoord curoil is kaalgeplukt ze hebben zelfs geen geld om benzine te kopen. daarom willen ze niet in de staten. en die 5 cent tja wat moet je van denken.die vriendjes krijgen de jobs om de pleintjes te onderhouden. iedereen krijgt wat van schotte en zo behoud bijzijn plaats. de benzine wordt hoog gehouden om wat geld te genereren. ze zijn blut.

 5. Inderdaad slap gedrag van Staten. Uitkomst voorspelbaar. Maar motie van wantrouwen durven ze niet aan. Lekker doen alsof ze dapper zijn. Hou daar toch mee op! Niet geloofwaardig meer voor het denkende deel van de bevolking.

 6. Het wordt tijd de laffe Statenleden eens hun tanden laten zien, want tot dusverre zijn het niet meer dan MFK marionetten.

  Zoals vorige week met de slappe motie van afkeuring tegen Jamaloodin, die Jamaloodin lachend in zijn linkerbroekzak stak inmiddels al weer zijn rechterbroekzak vullend met riante daggeldvergoedingen op zijn zoveelste ‘dienst’ reis naar Nederland.