• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Space Experience Curaçao (SXC) komt in gevaar als de overheid op dezelfde voet doorgaat. De commerciële ruimtevluchten die in 2014 vanaf Curaçao van start moeten gaan, lopen vertraging op of gaan niet door als de wetten niet op tijd veranderd zijn. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Eind dit jaar zou de wetgeving afgerond moeten zijn, maar volgens de directeur van Curacao Airport Holding (CAH) Maurice Adriaens is er nog steeds niet begonnen met aanpassing van wetten door de overheid. Volgens Adriaens zijn er al tekenen dat het bedrijf achter Space Experience het geloof van het slagen van het project beginnen te verliezen.

Maurice Adriaens in gesprek met Radio Hoyer 2 verslaggever Rick Hart.

28 reacties op “Komst Space Experience Curaçao in gevaar”

 1. De titel moet zijn:
  Komst Space Experience brengt Curacao in gevaar !

 2. @Nardy, je lijkt Adreaans wel, hihi.

  Curacao verdient er geen donder hiermee, ons leefmilieu wordt wel onomkeerbaar verpest voor onze bewoners.
  De rijke elite ”stoft zijn broekzakken af” en verlaat het eiland nadat hij zijn dwangneurose volbracht heeft; reis naar de ruimte. En onze mensen blijven met de vervuiling en geluidsoverlast. Zo’n vergunning kan wel voor 20 jaar vastgelegd worden, en dan? Wil jij en jou kinderen 20 jaar in deze (shi.t) toestand laten leven?

  Sinds ik de organisator letterlijk op de Ned. Tv had horen zeggen dat dit te maken heeft met de “trotse” Ned. VOC mentaliteit, wil ik niks meer met dit soort domme krankzinnige egoïstische mensen te maken hebben.

  Wetten zijn er om nageleefd te worden en niet om aangepast te worden naar de wens van de verwende elite. Probeer maar in Amerika wetten te gaan wijzigen, als je durft!

  En die Adreaans behoort het beter te weten, wat schuift het Adriaantje? Wat heb jij voorover? Jou volk verkopen voor b…sh.t ?
  Ga je DIEP schamen!

 3. Heb toch echt gelezen op google dat twee van de heren die met dit project voorstel zijn gekomen luguber en niet koosjer zijn,zie project J van Berne Casa Abou!!!.Hakim en Shotte moeten eens een keer echte billekoek krijgen.

 4. @Klaagbaak; Je vraagt om het DataCenter? CTex zal je bedoelen. Kijk eens op http://kkc.net16.net onder de rubriek “Ctex”. Dat project gaat goed door.

 5. @ikke, inderdaad!!! Geef Gerritje een gratis reisje en die weg is er morgen al!

 6. @ Nardy. Je hebt helemaal gelijk.
  Enige probleem op met is dergelijk project is dan men hun zakken vullen voordat het gerealiseerd is en dan een domme smoes verzinnen waarom het niet door zal gaan. Er zijn al genoeg zakken gevuld en dan zit er geen vaart meer achter het project.

 7. @ Nardy. Het zou helpen als de sceptici zich echt eens lieten informeren

  Dat is de omgekeerde wereld. Zij moeten ons ongevraagd informeren zoals over de gevaren en het milieu voor de inwoners en het eiland.

 8. Wie zich ooit eens zelf zou hebben laten informeren weet dat dit initiatief serieus en haalbaar is, bovendien een unieke kans voor Curacao. Heel serieus, enthousiast en ervaren team.

  Jammer dat pionieren op Curacao niet makkelijk is. Het zou helpen als de sceptici zich echt eens lieten informeren en als inwoners van Curacao een dergelijk project warm zouden verwelkomen.

 9. Ik kan er niet echt rouwig om zijn, als deze “regering” dit door nalatigheid laat mislukken en ik ben niet de enige. Hoe zit het met de AZV, die 1 januari 2012 zou starten en toen naar grapdag 1 april en het is er nog niet, Roosje.

 10. @klaagbaak. Niet zo somber…Dat er geen wetgeving is hoeft geen probleem te zijn inderdaad. In Denemarken zijn er raket amateurs die raketten afschieten en dat (overigens in goed overleg met de authoriteiten) kunnen doen OMDAT er geen wetgeving is. Soms is het juist prima als er geen wetten voor zijn, zeker in het experimentele stadium. Denk dat Curacao dat regelachtige wel van NL heeft overgenomen. Jammer, deze koloniale imvloed.

 11. Welke wetten moeten er dan aangepast worden om een vliegtuig de stratosfeer in te schieten? Die wetgeving kan zo aangenomen worden. Het zal eerder een corruptie tang zijn. Er moeten waarborgen van overheid afgegeven worden aan de ondernemers en dan moet er waarschijnlijk eerst wat steekpenningen overgemaakt worden op rekeningen van … Waarschijnlijk hebben de corrupte politicie de betaling nog niet ontvangen. Hoe zit het trouwens met dat mooie datacenter project? Hoor je ook niks meer van. Proef ballonetjes kunnen ze hier wel goed oplaten. En een president in de lift :p

 12. Laat me niet lachen. Dit gehele project zou en al nooit slagen. Dat was al vanaf het begin bekend. Nu wordt het geschoven op de wetten en deze regering maar heer Adriaans weet beter en weet wie WERKELIJK achter dit project zit.

 13. @john, hou nu eens op met het noemen van de PAR.. dit falen van de regering is aan hun zelf te danken!!

  ophouden met de PAR en zelf een keer HARD WERKEN!

 14. Daar kon je op wachten. Kansloos initiatief op deze klip.

 15. Niet in 2014 moet het plan rond zijn, nee er werd gezegd dat op 1 januari 2014 de raket de lucht in gaat, ja daaaaaaag.

 16. Ook het bouwen van een nieuwe ziekenhuis is een luchtkasteel. Let op mijn woorden.

 17. Ach, men begint al terugtrekkende bewegingen te maken. Wie uberhaupt hierin geloofde is een oplichter of laat zich oplichten.

 18. Wie vraagt meneer Adriaens wanneer ze hun aanvraag hebben ingediend……….?

 19. Had ik wel verwacht. Ze kunnen niks laten slagen op Crimicao.

 20. Zo bouw je nu echte “luchtkastelen”.

 21. Dit project was bij het begin al gedoemd om dood geboren te worden,hoeveel tickets zijn er verkocht ??? ik dacht laatst voor 6 miljoen ergens te lezen,dus vullen die zakken onder elkaar.en het project laten sterven. Hoeveel schadeclaims komen er voor curaçao en wie gaan die betalen,het lijkt erop dat bijvoorbaat al verdeeld word niet onder de tickets maar met de schadeclaims veel slimmer toch Hakim,Shotte,Cooper,Wiels.Jamaloodin.

 22. Welke minister komt nu met persfotograaf in de pers om dit toe te lichten?
  Of zijn ze er alleen om de plannen met veel branie aan te kondigen?
  Doe een dapper Hakim, zeg er eens wat over!

 23. dit snoep reisje laten zij zich echt niet ontglippen let maar op hoe snel die wet er door komt. wij keken erna en laten het allemaal maar toe.

 24. Zijn er dan ECHT mensen die in dat Spaceshuttlerakethavengoedoe geloven!?!?!?!

 25. Mooi, daar hopen wij ook op. We kunnen het geld voor nuttiger dingen gebruiken.

  Wetten zijn er om nageleefd te worden en niet om aangepast te worden de naar wensen van de rijken die dingen willen doen wat in geciviliseerde landen niet toegestaan zijn.
  “Ze beginnen hun geloof te verliezen”? Is dit soms een vorm van zachte dwang???
  Waar blijft de kritische PAR nu?

  Bai fliet ku bo raket!

 26. duh. dit was een sprookje vanaf het begin. we kunnen niet eens de wetgeving aanpassen om CAT I van de FAA terug te krijgen.
  wetgeving aanpassen om de ruimte in te gaan…sure dat gebeurd zeker wel binnen 6 maanden

 27. Ha ha wetten maken en veranderen dat is niet de prioriteit van deze regering. over 2 jaar is het over voor hun dus nu maar goed de zakken vullen!

 28. Deze regering rent alleen voor Robby dos Santos, of niet minister Wilsoe?