• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het besluit om het onderwijs voor het schooljaar 2012/2013 gratis te maken lijkt al door de Raad van Ministers te zijn genomen, maar volgens oppositiepartij FOL loopt de regering iets te hard van stapel. “Dit besluit moet nog goedgekeurd worden door de Staten”, aldus FOL-leider Anthony Godett.

“De fractie van Frente Obrero heeft uit de media vernomen dat de regering gisteren in haar wekelijkse vergadering heeft besloten dat voor het schooljaar 2012-2013 de school gratis wordt”, schrijft Godett in een brief aan de minister van Onderwijs, Carlos Monk.

Normale weg
Dit besluit moet volgens de FOL eerst via de normale weg van advies lopen van de Raad van Advies, de financiële consequenties moeten bekeken worden en tot slot de goedkeuring van het parlement. De partij wil van Monk op korte termijn het besluit van de Raad van Ministers ontvangen. Ook wil de partij dat de inhoud van het besluit bekend moet worden gemaakt aan de samenleving, “om te vermijden dat er meer verwarring en chaos in de onderwijssector ontstaat.”

12 reacties op “FOL wil opheldering over gratis onderwijs”

 1. Wel slim van de regering omdat er geen geld is omdat zij belastingcenten verbrassen gaat nu de bevolking hier direct voor betalen met de zgn potje van Schotte en nu de Schoudertax. Laten we maar stoppen met betalen van inkomstenbelasting want daar gebeurt toch niets mee! Ik ben wel van mening dat de ouders verplicht worden om een baan te hebben om van het gratis onderwijs gebruik te maken want het meerdendeel van deze ouders hangen de hele dag bij een snek

 2. Ach, met een begrotingstekort over 2010 van 100 miljoen NAF, 2011 160 miljoen en 2012 85 miljoen, zeg ik: goed idee. Wat? Oooh, we financieren het gewoon zélf!?
  Inderdaad: vertragingstactiek plus een volkomen surrealistisch plan. Eens met Makayu: “Meer papiamentu-opleidingen = minder ontwikkelingskansen = dommere bevolking = makkelijk beinvloedbaar STEMVEE = meer MONEY in de zakken van regeerders” Wanneer worden de mensen eens WAKKER!?

 3. Gratis bestaat niet (lees; nooit)!

 4. Spuit Elfje Godett heeft weer een opdracht gekregen van Pinokio Shotte,ff de boel vertragen,komt ons goed uit,wij zijn straks toch met de noorderzon vertrokken.
  MET LEUGENACHTIGE WAANIDEEÉN BELAZEREN HUN EIGEN VOLK

 5. dat volk produceert en wij moeten ze onderhouden. waar zijn de vaders die de hele dag bij de snek staan? die hebben geen verplichting??? als ze het anders aanpakken en de vaders verplichten hun kroost te onderhouden dan zullen ze anders denken bij het verwekken van dit soort jongeren. en je weet wat gratis is wordt flink (mis)bruik van gedaan. zon kind kan 10 jaar op de vsbo zitten en ik moet voor betalen. terwijl zij dansen en drinken zit ik met mijn kindern huiswerk te controleren. en ik wordt daardoor gestraft.

 6. En wat zal het niveau van het “GRATIS” onderwijs zijn en in welke taal ?
  Wie gaat dit alles sturen en controleren, of wordt er gewoon laks mee omgegaan zoals met vele dingen hier op het eiland ?

  Ben me nu toch wel zorgen aan het maken waar dit moet heen gaan, liever betaal ik voor goed onderwijs dan dat ik mijn kinderen naar “GRATIS” onderwijs stuur dat door een stel nationalistische idioten is bedacht en mijns inziens niet veel beter is dan kleuter klas plus niveau (HOE HOU IK HET STEM VEE DOM ????? NOU DENK DAT DIT EEN ZEER GOEDE STAP IS IN DE RICHTING !!!) dictatuur onder de noemer “GRATIS”

  En wie gaat dit alles betalen, we hebben al een tekort !!!, waar komt dit geld dan plots klaps vandaan, uit welke toverhoed tovert onze rovers bende dit geld vandaan ???

 7. “GRATIS” ?????
  No way, alleen worden de kosten voor onderwijs nu via andere belastingkanalen gefinancieerd MAAR het wordt nog steeds betaald met ONZE belastingcenten.
  Verschil is nu dat PS met “FARCY-MONKEY” meer zeggenschap heeft en via indoctrinatie schoolprogramma’s kan bepalen =
  Meer papiamentu-opleidingen = minder ontwikkelingskansen = dommere bevolking = makkelijk beinvloedbaar STEMVEE = meer MONEY in de zakken van regeerders !!!

 8. Gratis mijn arse. Heb begrepen dat iedereen (behalve onderstand trekkers) in de sameleving ervoor zal moeten gaan betalen. Als je boven de Naf3000 per maand verdiend betaal je voor deze ‘gratis’ onderwijs.
  Dus ook al heb je geen kinderen of als je kinderen allang klaar zijn met hun school studie.

  Overigens denk ik niet dat deze incompetente regeerders dit plan kunnen uitvoeren in anderhalve maand tijd voor de volgende schoolperiode.

  Maar als dit somehow door de staten goedgekeurd wordt kunnen ze van mijn kant verwachten dat ze geen rode cent hiervoor krijgen

 9. Ja hoor het bekende vertragingstechniek wordt alweer in gang gezet door de zoveelste gorilla.
  Zeg hoe staat het eigenlijk met Al mir? Daar wil het volk opheldering over.

 10. De License Fee met 1% verhogen en de mensen in loondienst (hogere inkomensgroep) 1%meer laten betalen is de oplossing van Wiels.
  De eerste betekend een devaluatue van onze munt, want onze munt is nu 1% minder waard ten opzichte van de dollar.
  De tweede druist in tegen het belastingplan 2011-2014 van dezelfde regering.
  Zie : https://www.versgeperst.com/nieuws/119313/leuker-kunnen-we-het-niet-maken-wel-makkelijker.html
  Je kunt het niet verkopen aan de groep die een belastingverlaging voorgehouden is naar 35% in 2014 om ze per 2013 50.5% te laten betalen.

 11. Dat had ik ook al willen zeggen, maar ja deze “regering” doet zo veel wat verboden is. Gewoon de RvA buitenspel zetten c.q. monddood maken en goedkeuring van de Staten is altijd gegarandeerd, omdat de oppositie buitenspel gezet en monddood gemaakt is. Overigens heeft Cooper geclaimd voor zijn CV, dat hij de geestelijke vader van gratis onderwijs is en natuurlijk ook van lagere benzineprijzen. Whahahahaha.

 12. Volgens mij is er geen sprake van gratis onderwijs want mensen moeten er wel voor betalen!