• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Cynthia Ortega-Martijn keert na 12 september niet terug in de Kamer. De politica van Curaçaose komaf staat niet op de kandidatenlijst van de ChristenUnie. Maar sympathisanten van Ortega-Martijn laten het er niet bij zitten en hebben een petitie geopend om haar in de Kamer te houden.

De 56-jarige Ortega-Martijn zit sinds 2006 in de Tweede Kamer. “Als u, net als wij, vindt dat Cynthia onmisbaar is in de Tweede Kamer: Steun ons! Teken deze petitie. Uw stem wordt op het congres van de ChristenUnie op 30 juni kenbaar gemaakt aan partijvoorzitter Janneke Louisa”, luidt de petitie.

Tweederangs burgers
Ortega-Martijn maakt zich al jaren sterk voor de bewoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de drie Caribische ‘gemeenten’ van Nederland, die dit jaar voor het eerst aan de Tweede Kamerverkiezingen kunnen meedoen. In augustus vorig jaar sprak de politicus met bewoners van Bonaire, die volgens haar aangaven dat ze zich als tweederangs burgers behandeld voelen. Ortega-Martijn had zich wel beschikbaar gesteld voor de Kamer, maar de ChristenUnie wil een nieuwe koers gaan varen.

5 reacties op “Petitie voor Cynthia Ortega-Martijn”

  1. @Frans, deze vrouw heeft haar competentiegrens overschreden op het moment dat zij de tweede kamer binnen stapte. Dus mijn stem hoor je zeker niet.

  2. CU moet eerst genoeg zetels halen om haar uberhaubt in de kamer terug te nemen, als CU de petitie honoreerd.

  3. Hier gebeurt wat je vaker ziet in de politiek: er wordt een Antilliaanse door haar partij gekozen om minderheidsgroepen (allochtone vrouwen) te pleasen. Deze Antilliaanse gaat vervolgens van start en blijkt vervolgens alle kwaliteiten te missen die ze voor haar functie nodig heeft. Bij de volgende verkiezingen wordt dan ook weer afscheid van haar genomen omdat ze niet te handhaven is.

  4. Zou alleen voor de BES-bewoners zijn.

  5. KOM op mensen laat je stem horen!