• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) en de consul-generaal van Suriname, Delano Braam hebben met elkaar om tafel gezeten om de handelsbanden aan te trekken tussen Curaçao en Suriname. Volgens Hakim willen de twee landen een maritieme relatie creëren.

De minister gaf tijdens het gesprek aan dat de deuren van Curaçao openstaan om consumptiegoederen binnen te laten uit Suriname. “Regulier transport tussen beide landen kan een wederzijds gunstige samenwerking betekenen voor de samenleving van beide landen, wat betreft werkgelegenheid en een prijsverlaging van verse producten”, aldus Hakim.

Vrije zone
Eén van de uitdagingen is het logistieke aspect, aangezien er op maritiem gebied nu geen akkoord is tussen beide landen. Republiek Suriname moet volgens Hakim de mogelijkheid onderzoeken om vrachtvervoer te subsidiëren, om te kunnen concurreren in de regio en hun producten in het Caribisch Gebied aan te kunnen bieden. Ook bood onze minister aan om kennis uit te wisselen wat betreft de Vrije Zone van Curaçao, aangezien de regering van Suriname ook de intentie heeft om een eigen Vrije Zone op te zetten.

9 reacties op “Maritieme relatie met Suriname”

 1. @Phillipe Maaskant, kan wel wezen, hun gulden devalueerde zo snel dat als iemand een brood ging kopen hij/zij op de stoep van de bakkerij de hongerdood stierf omdat hij/zij te lang bezig was om de guldens voor dat brood uit te tellen en al tellend veranderde het bedrag iedere keer. Ja en toen hoefde het niet meer.

 2. Suriname heeft dollars. Een Surinaamse dollar is 0,24 Euro nu.

 3. @Jerrel, je kan dat dan wel sarcastisch bedoelen met die grote maritime traditie, maar dat zijn feiten. De Surinamers varen al jaren met hun korjalen de rivieren stroomopwaarts en weer stroomafwaarts. Nu hebben zij behoefte aan scheepsonderhoud, want ja die korjalen moeten af en toe het DOK in en voor hun en voor Hakim is die samenwerking dus een win win situatie.
  Zien we toch nog een keer iets van onze belastingcenten terug, alhoewel hoeveel Surinaamese guldens gaan er in een Curaçaose gulden ?

 4. @Sjors,

  Ik ben al bezig…

 5. Dat noemt Hakim samenwerken, lees ik het goed? Wat naief.

  `Suriname moet volgens Hakim de mogelijkheid onderzoeken om vrachtvervoer te subsidiëren, om te kunnen concurreren in de regio en hun producten in het Caribisch Gebied aan te kunnen bieden.`

 6. @kasuari, waarom begin jij er niet mee?

 7. Heeft die gast uberhaubt wel tijd om een van zijn oh zo goede projecten af te ronden? Of blijft het bij een foto en een handtekening icm business class vliegen etc… ??

  Wie houdt die man eens tegen joh… ? En dan wordt er geld van mijn loon in gehouden voor “gratis” school? Payaso!

 8. En daar gaan we weer, verlopig weer een paar snoepreisjes in de zak+daggeldvergoeding

 9. Suriname heeft ook een grote maritieme traditie!