• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De belangstelling voor emigratie vanuit Nederland naar Curaçao en Bonaire neemt toe. Dit blijkt onder andere uit de toenemende belangstelling voor Curaçao en Bonaire als (re-) emigratiebestemming bij de bezoekers aan de jaarlijkse EmigratieBeurs in Nederland.

 
Op de beurs is een zogenaamde Caribische Straat met diverse makelaars, verzekeringsbureaus, verhuisbedrijven, emigratie begeleidingsbureaus, zoals Ban Boneiru Bèk en overheden, zoals het Kabinet van Curaçao. De exposanten merken de toenemende belangstelling bij bezoekers, die op zoek zijn naar een baan, of bij bezoekende ondernemers, die een nieuw bedrijf willen opzetten of willen investeren in het Caribische gebied.

Bezoek Caribisch gebied
Gezien de toenemende belangstelling zal de directeur van de EmigratieBeurs, Tom Bey, van 25 juni tot en met 27 juni een bezoek brengen aan Curaçao en op 28 en 29 juni Bonaire bezoeken. Tijdens zijn bezoek zal hij kennismaken met diverse bedrijven die belangstelling hebben om deel te nemen aan de EmigratieBeurs in Nederland.

Emigratie
Momenteel emigreren jaarlijks meer dan 5.000 personen naar het Caribische gebied om daar te gaan wonen, werken of te ondernemen. Dat zijn er veertien per dag.  De stijgende vraag naar geschoold personeel en nieuwe ondernemers in het Caribische gebied wordt op de eerste plaats veroorzaakt door de ambitie van het Caribische gebied om de gezamenlijke handel te vergroten en te investeren. Dit wordt onder meer gevraagd voor energieopwekking, infrastructuur, landbouw- en visserij, gezondheidszorg, toeristische sector en ICT en op de tweede plaats door de internationale vergrijzing, waardoor er sprake is van noodzakelijke vervanging van personeel.

17 reacties op “Weer terug naar de thuisbasis”

 1. @ Anonymous. Voor elk jaar residentie buiten Nederland word je 2% op je AOW gekort.

 2. @Mossel, ik bedoel dan 2 1/2 % per jaar dat zij niet aan die verplichting voldaan hebben.

 3. @Mossel, de door jou genoemde bedragen gaan alleen op als de betreffende persoon 45 jaar in Nederland gewoond heeft en als hij in het buitenland geweest is, over die buitenlandse periode zijn aow heeft betaald. Voldoet hij/zij niet aan deze criteria, wordt hij/zij een bepaald percentage (ik dacht 2 1/2% gekort). En dan zit ook nog het “woonlandbeginsel” eraan te komen.

 4. Van de week voor onze zoon, die inmiddels naar Californie is vertrokken voor zijn studie alles tbv zijn uitschrijving verzorgd.
  Stempelformulier opgehaald bij de Vreemdelingendienst, dan naar de Officier v. Justie, Belastongen, Kranshi uitschrijven en sedula inleveren en terug naar de Vreemdelingendienst.
  Navraag – was gewoon nieuwsgierig – bij diverse instanties leerde mij dat er veel mensen vertrekken momenteel. Dat is ook niet zo moeilijk te begrijpen als je het enorme aantal verkoopborden ziet. De vele executoriale verkopen in de krant enz.
  Onzin verhaal, typische proaganda vanuit deze regering wat geheel in tegenstelling met wat het CTB van de week in de krant schreef.

 5. Voor eenduidige informatie over de AOW in Nederland : www.svb.nl/AOW

 6. @John, Ik heb vernomen dat zakenmensen op Curacao zoals G. Jamaloodin en N. El Hakim. betalen geen belastingen dus dat wil ik ook wel! lekker zaken doen!

 7. Het bedrag (netto per maand zonder vakantie-uitkering) dat de NL overheid als minimuminkomen vaststelt, is niet voor iedereen hetzelfde.
  U woont alleen € 975,33
  U woont met iemand anders € 1.342,47
  U woont alleen met een kind onder de 18 jaar € 1.227,39
  Dat krijg je dus als je geen AOW hebt.
  Het is wel nodig om in NL te wonen (Definitie: 6 maanden plus 1 dag in NL).
  Goedkope huurwoningen zijn buiten de Randstad goed te vinden.

 8. Ach, ik geloof hier niks van. Wishful thinking. Wij die hier wonen lopen gillend weg. Deze mensen gaan van een koude kermis thuiskomen. Of het is geboefte dat nu de kans schoon ziet?!

 9. @Karel, dan ga je maar waar je geen belasting hoeft te betalen.
  En wat 80-20 betreft, in de binnenlanden van Afrika mag je doen en laten wat je wilt. Rekruteer maar een paar Latino’s om met jou mee te gaan naar Afrika, het kan!

 10. Ik wil wel een bedrijf openen op Curacao maar de 80-20 regeling maakt me wel zorgen.

  Tevens klopt het dat je geen belasting hoeft te betalen op Curacao?

 11. soory al verstuurd voordat ik klaar was
  €|1079,93 is wat een alleenstaande nederlander aan AOW krijgt, mits hij van 21 tot 65 onafgebroken in NL heeft gewoond.

 12. indeed zorro heeft gelijk, EUR 698,72 is nog minder dan een bijstander krijgt EUR 1079,93

 13. Ondanks deze “regering” en hun rampkoers toch naar Curacao komen. Het zullen bejaarden zijn, Gerrit, dus die zullen niet voor 400.000 inwoners zorgen, die je graag wil hebben.

 14. @ Abraham Mossel. Je zit beslist fout met de AOW voor een alleenstaande (is veel hoger), maar je indruk is verder niet verkeerd.

 15. Ik wil ook wel internationaal vergrijzen.

 16. Tuurlijk lekker op Curacao wonen wat moet je nog in Nederland doen ? de meeste mensen hebben nog geen eens meer tijd voor elkaar en iedereen denk aan zich zelf en dat is veel erger dan op Curacao en je heb elke dag mooi weer hier in Nederland heb je die viese winter.

 17. Ik krijg toch sterk de indruk dat alleen de genen die naar Curaçao terug keren een bepaalde (aow) uitkering ontvangen in Euro’s, minimum echtpaar 1284,60 = naf 2.993,11 netto alleenstaande 698,72= naf 1628,00 netto