• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) is rond de tafel gaan zitten met verschillende belanghebbenden om meer eenheid te bereiken voor de ontwikkeling van Punda en Otrobanda. Het doel is om van de binnenstad een veilige en aantrekkelijke metropolis te maken.

Samen met Down Town Management, Vereniging van Winkeliers van Otrobanda en Curaçao Tourist Board zijn afspraken gemaakt voor acties op korte en lange termijn, zoals reparaties, toiletvoorzieningen, veiligheid en evenementen. “De laatste jaren zijn er al individuele en gezamenlijke initiatieven genomen, maar nu moeten echte stappen worden genomen om de binnenstad nieuw leven in te blazen en het de economische en culturele waarde te geven die het verdient”, aldus de minister.

Investeren
De vergadering heeft geleid tot een werkgroep die geleid wordt door het ministerie. De groep zal aan de slag gaan met een gezamenlijk plan en visie, maar ook een snelle uitvoering voor problemen valt onder hun hoede. De minister gaf ook aan dat de ondernemers in de stad ook moeten investeren. “In vergelijking tot investeringen van de private sector buiten de binnenstand om, lopen de winkeliers in de stad achter.”

5 reacties op “Innovatie in de binnenstad”

 1. Simpel: bouw geen sambil bij Veeris, laat het ziekenhuis in otrobanda en behoudt zoveel mogelijk kantoren van de overheid in de binnenstad.

 2. Eerlijk is eerlijk.. dit plan ben ik het wel mee eens!

 3. Wat voor doelsteling heeft deze regering?.
  Eerst alles naar de kloten helpen en daarna met hun zogenaamde project de ondernemers op hun hand te krijgen om alles te gaan verbeteren met eigen firma’s en werkgroepen die alleen uit vriendjes bestaan,loop naar de plomp Hakim of ga DOOR met snoepreisjes en daggeldvergoedingen je bankrekening aanvullen.maar de tijd zal het leren je zal je straks moeten verantwoorden aan het volk en dat zal niet meevallen cq dit geld voor alle ministers en een gedeelte van het parlement,hier komen jullie niet mee weg.
  MET LEUGEACHTIGE EN WAANZINIGE IDEEÉN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK

 4. Weten ze wel wat een metropolis is?

 5. Laten we beginnen met stip met de toiletvoorziening taxistandplaats Otrobanda!