• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Hevige rukwinden en regenbuien hebben gisteravond een ravage aangericht in Suriname. Vooral de dorpen Galibi en Albina zijn ernstig getroffen, maar ook andere delen van het land hebben schade. Daken zijn weggewaaid, boten zijn gezonken en elektriciteitsmasten zijn kapot gewaaid.

Rond 20.00 uur gisteravond begon het al te rommelen in Suriname. De Metereologische Dienst meldde aan Starnieuws dat niet was voorzien dat de storm zich zo snel zou verplaatsen. Er zijn windsnelheden van meer dan 80 kilometer per uur gemeten. Een bewoner van Zorg en Hoop vertelde aan Versgeperst.com dat zij nog nooit zoiets had gezien. “Ik dacht dat we er allemaal aan zouden gaan. Elektriciteitspalen waaiden heen en weer als twijgjes.” De storm ging rond 23.00 uur liggen. “Er werd gewaarschuwd dat de wind weer kon aanwakkeren, maar daar heb ik gelukkig niets van gemerkt.”

Onder controle
Het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbestrijding (NCCR) is vannacht nog in actie gekomen. Op ruim dertig plaatsen in Groot-Paramaribo is hulp geboden aan mensen die getroffen zijn door het stormachtige weer. Er lijken tot nu toe geen persoonlijk ongelukken te hebben plaatsgevonden. De situatie in het St. Vincentius Ziekenhuis, waar een deel van het dak is weggewaaid, is ook onder controle. De materiële schade die de rukwinden veroorzaakt hebben op diverse plekken, is groot.

5 reacties op “Noodweer in Suriname”

 1. Ik leef mee met de mensen die al onder moeilijke omstandigheden het hoofd moeten bieden.Hopelijk dat ze nu ook hulp uit het buitenland krijgen die wel profiteren van het land.

 2. Albina, daar vonden die racistische rellen en moorden toch plaats?

 3. @Nederlandia…jouw verband is wel een beetje te gek, maar goed…hopelijk gebeurt dit niet op Curacao
  @yes sure…weet niet waar jij meestal van haalt…maar goed, iedereen mag tegenwoordig zeggen en doen wat ie wil. Maar jouw reactie geeft aan hoeveel jij over Suriname weet!

 4. he huizen zijn daar meestal heel slecht gebouwd. op 4 stenen en van hout. bij een beetje wind stort alles in elkaar.

 5. Zou dit komen omdat Bouterse zijn volk aan zijn laars lapt en dit zijn straf is en er nog velen zullen volgen,het valt mij op dat veel landen waar dictators aan de macht zijn vaak rampen gebeuren,hopelijk gaat dit niet op curcao gebeuren?.