• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De regering heeft kennelijk lak aan de Staten, terwijl zij juist de taak heeft om de regering te controleren”, schrijft de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC). De vereniging baseert haar mening op de ‘carte blance’ die minister George Jamaloodin (Financiën) kreeg na de motie van afkeuring.

Volgens de vereniging geeft het optreden van de hoogste staatsorganen reden tot zeer grote zorg. “Het vertrouwen neemt alsmaar verder af wat zich ook openbaart in de financieel en sociaal-economische situatie die op dit moment helaas twijfelachtig genoemd moet worden”, aldus VBC.

Spelregels
De VBC doet een dringend beroep op de Staten en de regering om de spelregels welke een parlementaire democratie en rechtstaat voorschrijven, naar letter en geest te respecteren en na te leven. “Daarnaast is het aan te raden om een dialoogmodel met de sociale partners op te starten om gezamenlijk de problemen aan te pakken. Slechts op deze wijze zal het broodnodige vertrouwen in Curaçao herstellen en verbeteren waardoor een basis ontstaat voor duurzaam herstel van de economie”, aldus de vereniging.

5 reacties op “‘Regering heeft lak aan de Staten’”

 1. Waarom boycot de VBC gewoon niet de regering en de ministers?

 2. En de Staten hebben lak aan de regering. Althans de meerderheid daarvan.
  Gevolg : Curacao verkeer in een bestuurlijk vacuum , waarvan de gevolgen niet zijn te overzien. Staatsanarchie.

 3. Tja, wat wil je met Statenleden als Eisden, Rozier en Thode die klakkeloos Schotte volgen en daarom geen enkele waarde als Statenlid hebben.

  En nog erger is Wiels, die in het begin nog indruk maakte door wel kritisch te zijn, ook tegen zijn eigen ministers, maar intussen alles accepteert van de MFK mafia. Zelfs zijn eigen minister, Monk, komt weg met het uitdelen van een pastechi van een ton en het bevoordelen van vriendjes met de verhuizing van Kraanshi.

 4. Kansloos @ VBC, van spelregels heeft deze regering nog nooit gehoord,wen er maar alvast aan,als je het nog niet bent.

 5. @VBC:
  kansloze missie want de ministers & statenleden zijn op ramkoers(zowel met NL als oppositie en bedrijfsleven) en provoceren, intimideren en discrimineren alles en iedereen om hun eigen zakken te vullen en een structuur van proteges/compadres te installeren.
  Alle activiteiten (samen met MAFFIOSE relatienetwerk) zijn gericht op het vestigen van een totalitaire dictatuur.