• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten, SBTNO, hoeft niet te reageren op de motivering van premier Gerrit Schotte om het advies van een benoeming niet op te volgen. Dat zegt Donald de Palm, directeur van de SBTNO in reactie op een artikel in het Antilliaans Dagblad.

De krant meldde vanochtend dat de regering omgemotiveerd heeft besloten om niet de meest geschikte kandidaat in de functie van statutair te benoemen bij Curoil. Gedoeld wordt op de inmiddels benoemde directeur Yamil Lasten.

Vereisten
In een reactie liet de regering weten dat de motivering inderdaad ontbreekt en wordt uitgelegd dat de regering de voorkeur geeft aan landskinderen, kandidaten die op Curacao woonachtig zijn en aan kandidaten die de pensioengerechtigde leeftijd nog niet hebben bereikt. De SBTNO-directeur zegt tegenover Radio Hoyer 2 dat hij vindt dat in de toekomst de minimale vereisten in de functieomschrijving vermeld moeten worden, maar zegt dat hij volgens de wet niet hoeft te reageren op de reactie van de regering.

Donald de Palm in gesprek met Rick Hart van Radio Hoyer 2:

8 reacties op “SBTNO reageert niet op motivering regering”

 1. Ons rariteiten kabinet heeft er een marionetten stichting bij en zoals reeds eerder genoemd, zij financieren deze stichting, dus zij trekken aan de touwtjes. De liquidatie van deze stichting ligt in handen van Schotte (zie zijn verklaring hierover). Niet meedansen betekend, pa kas.

 2. @M Montreux je brengt mij op een idee,kan jij mij ook vertelen hoe je die smiles er in krijgt??

 3. @Kwame Kilpatrick
  Waar heb je het over. Ik stond met protestbord, fluit en rode kaart op het Wilhelminaplein. Waar was jij?
  Je moet tussen de regels van kranten door kunnen lezen. Het AD probeert een vuurtje aan te wakkeren en Donald trapt daar niet in.

 4. Schotte is een waardeloos en onbetrouwbaar politicus, maar hij heeft gelijk om geen 62 jarige tot directeur te benoemen die na zijn inwerkperiode al weer met pensioen moet.

  Al denk ik dat Schotte dit redelijke argument gebruikt heeft om zijn werkelijke bedoeling te verhullen, en dat is het aanstellen van een jonge directeur die hij kan manipuleren.

  Hetgeen helaaas meteen gebleken is toen deze nieuwe directeur naar de Staten weigerde te komen op insrructie van Schotte.

  Waarmee ons eiland na onder andere van Rijn, Osepa, Thode, Rozier en Eisden nu weer een Schotte marionet rijker is met Lasten.

 5. @WaarGaatDitEilandNaarToe, Blijf maar lekker luisteren naar Wiels radio!

 6. Wel fijn voor de tegenkandidaat dat hij nu deze motivatie van dhr Schotte zwart-op-wit heeft. Handig bij zijn zaak tegen hen wegens rassen en leeftijdsdisciminatie 😀

 7. Donals is niet van gisteren. Hij laat zich echt niet mee sleuren in listig opgestelde artikelen van de PAR krant AD.

 8. Als adviseur moet je er tegen kunnen dat niet al je adviezen worden opgevolgd.Positief effect is dat het proces transparant is geworden. Dat is winst. Handelen van deze regering komt zo (terecht) onder het vergrootglas van de publieke controle. Waar de Staten zich als gedresseeerd stemvee moeten gedragen, is dat orgaan immers niet meer relevant en is alleen de oppositie nog zinvol bezig.