• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - George JamaloodinCURAÇAO – De PAR wil van minister Elmer Wilsoe (Justitie) een duidelijk antwoord op de vraag of minister George Jamaloodin (Financiën) een verdachte is in de Bientu-zaak. De partij had in mei dezelfde vraag tevergeefs gesteld aan premier Gerrit Schotte. De hoop op opheldering is nu gevestigd op Wilsoe.

“In een rechtsstaat als de onze legt een minister, wanneer hij verdachte is in een zaak, zijn functie neer tot het strafonderzoek afgerond is en hij vrij is van alle mogelijke aanklachten”, schrijft de PAR. “U als minister van Jusititie heeft onlangs publiekelijk verklaard dat u staat voor onze rechtstaat en dat transparantie in het bestuur één van de fundamentele principes is.”

Robbie dos Santos
De Bientu-zaak draait om loterijbaas Robbie dos Santos, die ervan wordt beschuldigd dat hij zijn loterijketen Robbie’s Lottery sinds 2004 als dekmantel gebruikt voor het witwassen van geld en belastingsfraude. Daarnaast zou Robbie’s Lottery achter de schermen gebruikt worden voor een grotere illegale loterij en de verkoop van valse loten. Jamaloodin is de halfbroer van Dos Santos.

Urgentie
“Tot slot willen wij de minister vragen om gezien de urgentie van deze zaak en het feit dat de minister heeft gezegd 100 procent voorstander van transparantie in het bestuur en de rechtsstaat te zijn, om de vraag zo snel mogelijk te beantwoorden”, schrijft de partij.

11 reacties op “PAR wil uitsluitsel over rol Jamaloodin”

 1. Tegenwoordig is het bij velen geloof ik ” leve PAR !!!!” . Maar de belastingschulden van vele huidige ministers zijn natuurlijk niet van vandaag of gisteren. Ook in de PAR- tijd waren de belastingschulden van deze lieden al gigantisch opgelopen. Waarom heeft de PAR daar destijds niet ingegrepen. Idem voor de daden van dos Santos. Staaltje van de pot en de ketel. De kat en de hond…. Etc.

 2. @kasuar
  blijf gewoon afzeiken op de PAR en vergeet alle “heldendaden’van deze regering of
  b
  krijg je nog een pastechi van deze club

 3. Kasuari, waarom PAR veroordelen als Schotte de boosdoener is die vragen niet beantwoord?

  Ik herinner me dat er ook nog een vraag van Wiels openstaat over een reeks benoemingen van familieleden van Schotte.

  Maar de ministers weten dat de laffe Staten geen enkele actie ondernemen als vragen onbeantwoord blijven.

 4. Laten we hem bellen, JAMA LOLO DIEN !!!

 5. @kasuari, PAR wil graag face to face maarja de ministers zijn altijd in het buiteland of met Jamaloodin komen te laat, lopen ineens weg. zijn zgn op dienstreis terwijl ze een borrel drinken op wilhelminaplein.. dus dan moet je maar een brief schrijven aan de minister!

 6. @kasuarie, het is normaal dat je de vragen per brief schrijft.. ik stel voor dat je een cursus parlemantaire enquete gaat volgen zodat je er wat beter van begrijpt!

 7. Quasiquemo oftewel Kasuari, wat’s in the name?? A big fool, duidelijk niet op de hoogte hoe het werkt, arme ziel

 8. Schrijft PAR… durfen ze het niet face-to-face?

 9. We moeten niet eens verbaasd zijn als Wilsoe nu gaat wijzen op de onafhankelijkheid van Justitie..

 10. Tervergeefs vragen gesteld door de PAR,en dat zal ook zo blijven,vragen steld geen geen antwoord, oh er word gebeld, ff geduld aub PAR.

 11. Kunnen ze hem ook meteen vragen hoe het kan dat Wiels de ministerpresident en minister chanteert en over bewijs beschikt om deze twee lang naar Bon Futuro te sturen?