• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie heeft gisteren op basis van een tip samen met de SVB, Arbeidszorg, SOAW en SBAB een controle gehouden op het terrein van Raffinaderij Isla. Bij de controle trof de politie in totaal 29 personen aan die niet over de nodige papieren beschikten om te verblijven en te werken op Curaçao.

Het gaat om zeven Venezolaanse mannen, één Venezolaanse vrouw, twee Nederlandse mannen, achttien Amerikanen en in één Amerikaanse vrouw. De politie heeft alle 29 aangehouden en hen overgebracht naar het Departement voor Immigratie voor nader onderzoek. Na het onderzoek konden zes van de buitenlanders naar huis gaan. De overige 23 hebben allen een verbod gekregen om nog arbeid te verrichten op ons eiland en konden daarna ook naar huis.

9 reacties op “Illegalen aangehouden bij Isla”

 1. Dus deze Amerikanen worden ingehuurd voor 300 dollar per uur bij het bedrijf van Van der Dijs.. terwijl lokale krachten 15 gulden per uur verdienen..

  Ben benieuwd wat Rita en Jan C hiervan zeggen?

 2. @Theo, waarom zij naar huis mogen is omdat zij voor een bedrijfje werken dat eigendom is van de Van der Dijs familie die in de RVC van de ISLA zit.

  Zo zie je maar weer wat een klassejustitie hier op het eiland zit en dat de families van der Dijs en Dos Santos de controle over de regering hebben.

 3. Prima actie. Er wonen al teveel illegalen op Curacao. Net als in Nederland worden ze ook hard aangepakt want vaak belanden ze in de illegaliteit en criminele daden. Beschik je niet over de nodige papieren gewoon opruimen de boel.

 4. Waarom mogen deze illegalen wel naar huis en Jamaicanen, Haitianen e.d. worden vastgehouden totdat zij geld voor een ticket hebben geregeld?

  @Theo,

  de werkgever wordt hier niet heel erg rijk van als je ziet wat voor mensen er illegaal werkten…. die mensen vragen vast en zeker alsnog veel geld.

 5. Waarom horen we Wiels en Asjes nu niet??? Werk voor de YDK toch?

 6. Nog meer illegale arbeiders per dag moet ook te halen zijn. Goed om die 80/20 te kunnen halen toch, als je tenminste wel genoeg lokale werkwillenden (!) met een de juiste opleiding kan vinden ……

 7. de isla,grootste werkgever van curacao,voor wie???..niet sluiten,anders staan er veel mensen op straat,,voor wie grootste werkgever???wie staat er op straat???..goede aktie

 8. En dan wordt niet de werkgever aangepakt?
  Die wordt hier namelijk erg rijk van!

 9. Goede actie!