CURAÇAO – Fundashon Pro Souax heeft de hulp van Servisio di Kontrol i Seguridat (SKS) ingeroepen om gezamelijk enkele projecten voor de wijk Souax te realiseren. Het eerste project is het verwijderen van autowrakken en andere voertuigen als boten en trucks.

 
Werknemers van de SKS en vrijwilligers van Fundashon Pro Souax zijn in de afgelopen dagen door de wijk gegaan om de eigenaren van de wrakken te overtuigen om deze te laten verwijderen. Het verwijderen zal geen kosten met zich meebrengen. Het enige wat de eigenaar moet doen is de medewerkers van SKS toestemming geven om een sticker op het wrak te laten plakken waarmee hij aangeeft dat deze verwijderd kunnen worden.

Vergadering
Fundashon Pro Souax en SKS vergaderen binnenkort met de buurtbewoners van Souax. Zij worden dan geïnformeerd over de komende projecten en hoe zij hun medewerking hieraan kunnen verlenen. Zo hopen zij samen meer positieve ontwikkelingen voor de wijk Souax te realiseren.

6 reacties op “Autowrakken verwijderen in Souax”

 1. GOED NIEUWS! HOPELIJK HOUD MEN HET OOK OPGERUIMD EN NETJES VERDER.
  KOMT SOUAX/SOUAX ARIBA OOK NOG EENS AAN DE BEURT VOOR NIEUWE EN FATSOENLIJKE WEGEN? WIJ BETALEN OOK ERFPACHT!!

 2. @klaagbaak – autos worden recycled – ga maar eens langs bij schietterrein ‘shut’ alleen tempo is een beetje laag, bij Fort Nassau beneden gebeurt er ook wat, waarom begin jij niet iets, je klaagt en klaagt maar door ..doe iets voor het eiland en laat weten wat je gedaan hebt, word gewaardeerd

 3. Goed gedaan!
  Niet alleen maar klagen, maar er ook wat aan doen.
  En helemaal goed dat de regering er niet direct bij betrokken is; we moeten zelf onze boontjes doppen.

 4. HEEL goed initiatief, elke week blijven doen, en over het gehele eiland!! 🙂

  Laat ze ook die versleten hoogwerker (vrachtwagen) weghalen ter hoogte van de apartementen aan de Rector Zwijssenstraat, dit is het verlengde van de Pater Eeuwensweg richting de rotonde bij Piscadera. Die vrachtwagen is half ingegroeid en staat daar GEVAARLIJK meteen aan de openbare weg,rechter weghelft.
  Het ziet er natuurlijk ook niet uit, enig idee hoeveel toeristen die weg gebruiken! Op weg naar; Hilton, Pirate Bay, Marriott, Sjalotte, Hato, richting Westpunt, en ook in omgekeerde rijrichting.

 5. En zo pak je alle vervuilers met fluwelen handschoenen aan. Curacao is 1 groot autokerkhof. Sla van de hoofdweg een zijstraat in en je ziet in bijna iedere tuin een autowrak liggen. Op sommige plaatsen complete vuilstorten. Oud metaal heeft waarde en kan worden ingezameld. Misschien taak voor de overheid om iets te gaan doen aan auto recycling. Bij aanschaf een bedrag er bovenop en bij inlevering van de auto krijg je de premie weer terug.

 6. Voor het AS school staat er ook een wrak. Kunnen ze die ook weghalen meteen….