• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Het Curaçao Tourist Board (CTB) is slachtoffer geworden van het begrotingstekort”, meldt Chata (Curaçao Hospitality and Tourism Association). CTB mist tien miljoen gulden, dat binnenkomt via de zogeheten logeergasten belasting. Dat geld wordt gebruikt voor promotie in het buitenland.

“CHATA is zo bezorgd over deze situatie dat er zelf leden zijn die vinden dat als het fonds niet wordt toegewezen aan het CTB, er gezocht moet worden naar wegen om het geld rechtstreeks bij het CTB te krijgen. Wij doen dus een beroep op de regering voor een oplossing”, aldus Lizanne Dindial, voorzitter en CEO bij CHATA.

Bezetting
Volgens CHATA is promotie in het buitenland nu van groot belang, aangezien de hotelbezetting op Curaçao aan het dalen is. De organisatie trok vorige week al aan de bel, nadat er een bezetting van 65 tot 70 procent in april en mei werd gemeten. Hotels maken zich volgens CHATA ook zorgen maken over de bezetting voor het zomerseizoen.

15 reacties op “CTB wacht op tien miljoen gulden”

 1. Die 10 miljoen is in het bodemloze schottegat verdwenen en de kas van Jalolo is leeg. Het CTB krijgt 5 miljoen in salami van 1 miljoen en de andere 5 miljoen vermeldt de historie niet.

 2. @Rignald zelfde vraag ook de leden. Waarom geen belasting afdragen? maar wel klagen (stelen)

 3. Maar liefst tien miljoen gulden voor wat promotie in het buitenland? Het ‘spectaculaire’ resultaat daarvan beleven we nu ….. Misschien beter geld te investeren in curcussen GASTVRIENDELIJKHEID, de bestrijding van de criminaliteit, etc, etc. De rest gaat daarna grotendeels vanzelf via mond tot mondreclame en positieve krantenartikelen in het buitenland. Oh ja, er moesten toch nog hotels worden bijgebouwd, haha.

 4. Elk jaar komen we voor een paar maanden naar Curaçao, bijna altijd met wisselende vrienden die in hotels verblijven. Van tevoren moet ik ze waarschuwen om zich niet te ergeren aan de lange rijen bij de douane en aan de manier waarop je soms behandeld wordt, geen glimlachje kan eraf.
  Als Curaçaose schaam ik me soms ervoor.
  In de hotels zijn ze vriendelijk, maar in sommige winkels en supermarkten is het heel triest gesteld. Het is net alsof je ze op je knieën moet bedanken als ze je helpen.Ze zien me vaak aan voor een Nederlandse en dan zeg ik er wel iets van in het Papiaments, dan schrikken ze wel, maar ik erger me rot. Aan zo’n houding zou zeker ook iets gedaan kunnen worden.
  Zou dat ook geen taak zijn voor de CTB?

 5. in deze wereldwijde crisis tijd, kunnen we beter proberen wat we hebben te behouden.
  dus koester de toeristen uit Europa, noord en zuid amerika.
  zorg dat ze met positieve ervaringen weer naar huis kunnen.
  Dus zorg dat de criminelen in bon fortuna blijven zitten.
  en pak het nog vrij rondlopende tuig op.

 6. Simpele zaak, de ene Arabier belazerd de andere Arabier.

 7. @Sonja. Hoeveel toeristen ontvangen wij nu uit Libanon, oman en Qatar??
  Hoeveel mensen op de Air Berlin zijn daadwerkelijk toeristen die hier verblijven en geen vakantievierende YDK’s?
  De normale Panamees kan echt de tickets niet betalen van Copa.. GOL en Continental gaat niet twee keer vliegen. We richten ons op de USA toeristen maar er zijn geen goede verbindingen en ons vliegveld is gedowngrade.

 8. Het CTB had andere en betere plannen met dat geld. Belachelijk gewoon de promotie van El Hakim en wat heeft het opgeleverd? We kunnen niet eens een hotelkamer leveren, die de mensen in Dubai gewend zijn. Dus als de RvM het goedkeurt doen we maar zonder zelfs maar het CTB in te lichten laat staan om toestemming te vragen. Deze “regering” heeft er alleen maar voor gezorgd, dat het toerisme achteruit is gegaan en daar zijn recente bewijzen van en met de investeerders is het precies hetzelfde. Wat heeft El Hakim aan deze tripjes verdiend? Ik weet zeker, dat het VEEL is alleen al aan de riante daggeldvergoeding.

 9. Het is voor mij niet begrijpbaar welke klacht de CHATA en de CTB nu heeft! Het is zo dat
  de MEO minister zelf het ingecaseerde geld van de hotels dat de CTB voor touristiche promotie geplanned had om het daaran ook uit te geven,door de minister zelf,persoonlijk,en tot in de Arabische Emiraten,Oman,Libanon,en nog een paar andere noord afrikaanse landen zorgvuldig en uitbundend heeft bezoekt,voor toeristische promotie o.a. is uitgegeven! Dat is tog een publieke feitelijke waarneming.Dus waarover en waarom komt nu deze klacht? Deze persoonlijke promotie reizen van ons minister hebben tog geleid voor betere bekentschap van Curacao in de rijke wereld,en daar naartoe kan van hem ook niet gevraagd worden dat hij in economy klas vliegt zoals ook niet dat hij in 2 of 3 sterren hotels logeerd! Dat kan tog niet! Waarover hebben het de CHATA en de CTB ? Dat is niet fair! De minister heeft zo veel energie,geld en tijd ingestokken in touristische promotie,zoals ook in AIR BERLIN,GOAL,amerikaanse,canadese en panameense vliegmaatschappijen en touristen aan te trekken.
  En dat moest hij natuurlijk van de gelden die hij zelf voor had gezorgd van de hotels te
  incasseren,goed investeerd moeten in de toekomst die wij als bevolking van Curacao al kunnen zien/genieten.Daarom komen ook minder touristen onze kant op de laatste maanden en dat zou veel erger worden.Maar de minister heeft alles eraan gedaan zodat het geld goed is uitgegeven aan tourisme promotion. Natuurlijk is dat gegaan met de goedkeuring van zijn collegas ministers en is het wat al uitgegeven is aan “tourism promotie” niet meer
  mogelijk om het “opnieuw” aan de CTB over te dragen voor tourism promotie!

 10. Ik ben ook ‘slachtoffer’ van een begrotingstekort, iedere maand weer…

 11. de ministers vliegen de hele wereld rond dus zo maken zij al promotie voor Curacao!

  @Jan C, Waarom heeft de regering er geen problemen mee dat de ministers geen belastingen betalen?

 12. Als het CTB denkt nog één NAF van deze regering te krijgen zitten ze er behoorlijk naast.

  Het geld is nodig om de reislust van deze regering te bevredigen en de riante dagvergoedingen op te strijken met reisjes naar landen en organisaties die er absoluut niet toe doen of naar Zwitserland om de cashflow naar hun geheime bankrekening een beetje op peil te houden.

 13. Onze “regering” zal toch ergens geld vandaan moeten halen om snoepreisjes te maken. Jamaloodin (verdacht of niet verdacht in Bientu) zit met 2 ambtenaren en een ex-douanier als consultant voor NAF 500 per uur in Nederland, omdat volgens de heer van Lamoen de minister de kennis van zaken over financien mist.

 14. CTB krijgt nada,geld is nodig voor de snoepreisjes voor het asociale zooitje wat in Forti zit.

 15. Waarom heeft de organisatie CTB niet aan de bel getrokken toen de leden de logeergasten belasting al jaren niet afdragen?