• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Scoop-Constancia (Gezondheid) is een traject gestart om de kwaliteit en hygiëne te optimaliseren van gelegenheden waar voedsel wordt bereidt of opgediend aan publiek. Eigenaren of vergunninghouders van ‘trùk di pan’ worden opgeroepen om de cursus bij te wonen.

Tijdens de cursus zullen onder andere onderwerpen worden behandeld zoals hygiëne van voedsel, algemene hygiëne, politievergunningen en brandveiligheid. De cursus zal worden gegeven door deskundigen van de G&GZ (Geneeskundige en Gezondheidszaken) in samenwerking met politie- en brandweer functionarissen. 

Deelname
De cursus vindt plaats op 28 en 29 juni in de Kapel van de G&GZ en start op beide dagen om 08.30 uur en wordt om 13.00 afgerond. Eigenaren of vergunninghouders van trùk di pan kunnen zich tot en met vrijdag tijdens kantooruren inschrijven bij de G&GZ aan de Piscaderaweg 49 in Zakitó. Deelname is gratis. Meer informatie kan telefonisch worden opgevraagd bij de G&GZ via telefoonnummer 432-5855 of 432-5870.

10 reacties op “Aandacht voor hygiëne bij trùk di pan”

 1. @carlos, voor een goede inhoudelijke discussie vindt ik het ongepast dat er wordt afgeweken en naar andere frustraties wordt gegrepen om die op dit specifieke forum weer ter sprake te brengen. Over de decompressietank is het uitgesloten dat er bij stroomuitval je per definitie dood bent. Deze systemen hebben een back up met een noodaggregaat. Het ziekenhuis is ook voorzien van een noodaggregaat voor eht geval je op de operatiekamer licht en het licht uitvalt. So what’s the problem.

 2. Dan wordt er automatisch op de generator overgeschakeld.

 3. @mooi @sylvia.. en wat gebeurt er als je in de decompressie tank zit en de stroom valt uit?

 4. Wat te denken van de chronische (!) STGROOMUITVAL gedurende úren en telkens de te hoge temperatuur in de diepvriezers / koelkasten. We leven in een tropisch klimaat met een electriciteitsbedrijf wat incapabel is! Oh, nee, onderhoudswerkzaamheden, hahaha.

 5. @mooi,
  Blijf bij het onderwerp. Het gaat nu over voedselveiligheid.

 6. hoe zit het eingelijk met de decompressietank? Is die al in gebruik of moeten we wachten tot de volgende duikongeluk totdat er weer aandacht eraan wordt besteed

 7. Wat heeft de Geestelijke Gezondheidszorg hier mee te maken?

 8. @ Kees, helemaal mee eens.
  Ook voor hun geldt, geen certificaat, dichtmetselen.

 9. Goede zaak.
  Verplichten.
  Geen certificaat, Truk di Pan dicht!!!!

 10. Neem gelijk de Chinese restaurants, bakkerijen, toko’s etc. mee. Het lijkt net alsof deze mensen geen hygiëne kennen. Voor wie ooit in China geweest is is dit duidelijk, bahhhhh