• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nationale Partij Suriname (NPS) wil meer jongeren aan de partij binden om bij de volgende verkiezingen weer een rol van betekenis te spelen. Dat zei de kersverse partijvoorzitter Gregory Rusland gisteren in een interview met het ANP.

“Binnen drie maanden gaan we onder meer een instituut opzetten waar we jongeren gaan opleiden en klaarstomen voor de politiek. Ook gaan we de interne organisatie aanpassen zodat de jeugd meer aan bod zal komen”, aldus Rusland. Hij werd zondag verkozen tot NPS-voorzitter en volgt daarmee oud-president Ronald Venetiaan op, die de partij negentien jaar heeft geleid.

Nieuwe aanpak
Tijdens de laatste verkiezingen in 2010 was de partij van de huidige president Desi Bouterse de grote winnaar omdat de jongeren massaal op hem stemden. De NPS haalde een zeer slecht verkiezingsresultaat. “En dat moet dus anders”, vindt Rusland. “We hopen door onze nieuwe aanpak jongeren te winnen die in 2010 op andere partijen hebben gestemd, maar vooral ook de mensen die voor het eerst mogen stemmen.”

Post
De 52-jarige Rusland was in de vorige regering minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Dit ministerie houdt zich bezig met het beheer van de vele grondstoffen die Suriname rijk is, zoals goud, olie, bauxiet, energie en water. Voor die tijd was hij bestuursvoorzitter van de Surinaamse Anton de Kom Universiteit.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com