• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De kwaliteit van het drinkwater is uitstekend en het is niet nodig om het water eerst te koken voor consumptie”, zijn woorden van Aqualectra. Het nutsbedrijf spreekt een bericht tegen dat de afgelopen dagen via sociale media als Facebook, ping en whatsapp werd verspreid.

Aqualectra benadrukt dat de enige instantie die advies kan geven om water te koken indien dat nodig is, het Departement van Gezondheid (GGD) is.

Controles
“De kwaliteit van het water wordt dagelijks gecontroleerd en er worden watermonsters op verschillende locaties en uit watertanks afgenomen. Daarnaast controleert ook het Nationaal Laboratotium van Curaçao het water in opdracht van het Departement van Gezondheid. Deze controles gebeuren volgens kwaliteitsnormen vastgesteld door de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) die Aqualectra in acht moet nemen”, aldus het nutsbedrijf. Het bedrijf geeft daarnaast ook aan dat zij de samenleving informeert via de krant, radio, televisie en hun eigen Facebookpagina en website.

17 reacties op “‘Drinkwater is goed voor consumptie’”

 1. @WaarGaatDitEilandNaarToe
  Inderdaad, het gaat erom dat de fluoride eruit gaat.
  Ik ben het dus helemaal eens met de inspanningen van de door jou aangehaalde arts.

  Het gaat mbt dit onderwerp niet over meningen, het gaat om de feiten, en die spreken boekdelen.
  De resultaten van onderzoek naar het zogenaamde voordeel van fluoride -toegevoegd aan drinkwater-, die liegen er niet om. Het resultaat is niet positief voor de gezondheid van mensen.

 2. @Positivo Ik ken een arts die zich heel druk maakt dat de fluoride uit het water gaat. Dus de meningen over dit onderwerp zijn verdeeld.

 3. wiite kleur ha dje hoge druk is meesal gewoon lucht in het water…2 minuten laten staan en het is glashelder.

 4. @ RasEchteWereldVreemde, ga je eerst verdiepen in de materie ‘fluoride in drinkwater’ voordat je die onzinnige uitspraak doet,…. alsjeblieft.

 5. @Que vadis waterleidingen misschien vervangen bij jou in de buurt?

 6. Eergister was het water bij ons vuil, het had net als zeepbelletjes in, had ook nog een witte kleur.

 7. Curacau heeft gewoon erg lekker water. er zit fluoride in zo what heb er geen last van en heb mooi tanden. Mensen moeten stoppen met geloven wat ze op hun BB ping binnenkrijgen. Net als roddelbalden en spam mailtjes is het gewoon gelogen onzin.

  Water in Amerika smaakt naar chloor en niet op Curacao. Dat er chloor in zit geloof ik wel en moet ook. Het water in NL smaak naar aarde en riool. vergelijk het aub niet met Curacaos water. Maar gezien onze regering het voorbeeld neemt aan Venezuela kan het in de toekomst wel zijn dat je het water moet gaan koken.

 8. Ik herinner me dat we een paar jaar terug ooksteeds het water moesten koken voor consumptie. Later bleek dat de man die over het eiland heen watermonsters moest nemen het gemakkelijker vond om alle monsterflesjes uit zijn thuiskraan te vullen. Ik geloof dat hij toen zijn handen niet had gewassen nadat… Hele eiland in rep en roer… Later nooit meer wat van gehoord.

 9. @kasuari..vervangen van de waterleidingen..sttt sril blijven anders lomen ze de kosten met mij verekenen. net als bij gratis onderwijs.

 10. Ik kan geen bedrijf geloven waar een Werner Wiels en een Van der Dijs in de RVC zitten en waar ze kundige directeuren hebben weggestuurd..

 11. Jammer dat er nog steeds fluoride aan wordt toegevoegd. Totaal onnodig en schadelijk voor mensen. (Meer dan 90% van het drinkwater wordt overigens niet gebruikt als drinkwater, dus het laat zich raden waar de fluoride uiteindelijk terecht komt: in de natuur -grondwater- en in de zee)

  Inderdaad op meerdere plekken op het eiland, ruikt en smaakt het water naar chloor.
  Ik zou het graag eens in een ander land, onafhankelijk laten onderzoeken.
  Ben benieuwd naar de resultaten van een dergelijk onderzoek.

 12. @Klaagbaak,

  Misschien moet je wat minder uit het toilet drinken, dan smaakt het ook niet naar Chloor.
  Je moet hoeft geen onzin te verkondigen, want het water smaakt hier helemaal niet naar Chloor.

  Het enige wat men op (korte) termijn zou mogen doen is het vervangen van de waterleidingen.

 13. Klaagbaak:

  In Nederland zit er bijna net zoveel chloor in! Koop je daar ook flessen water?

  Kook het water maar is een pan in Nederland en Curacao. Test kan je hopelijk zelf uitvoeren.

 14. yes sure, big mij komt het soms als coca cola uit de kraan. en als ik geluk heb zijn mijn witte kleren bruin.

 15. IK drink altijd het water uit de kraan,niks mee aan de hand,IK VER KOOP HET ZELFS?? in een fles,beetje koolzuur erbij en klaar is kees.

 16. Zijn die drink water inspectie rapporten ook in te zien op een website?
  Want hier bevat het water meer chloor dan als ik chloor in de winkel koop. Zelfs de koffie wordt hier gezet met flessenwater. De WC trekken we door met het ‘drinkwater’ van curacao. Reinigt de toilet goed!

 17. Ik heb de hele week drinkwater gedronken en heb geen buikkrampen gekregen. Banda riba heeft in ieder geval geen problemen.