• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De douane op Schiphol heeft vandaag een 27-jarige man uit Curaçao aangehouden op verdenking van drugssmokkel. De man was werkzaam als cabinemedewerker aan boord van een vliegtuig. In de handbagage van de man zijn zestien pakketten met vermoedelijk tien kilo cocaïne aangetroffen.

Het cabinepersoneel werd door de douane gecontroleerd tijdens een zogenaamde 100 procent controle, nadat de vlucht vanochtend vanuit Curaçao op de luchthaven Schiphol aankwam. De man aangehouden en overgedragen aan het rechercheteam drugsbestrijding van de marechaussee

27 reacties op “Cabinemedewerker gepakt met tien kilo coke”

 1. @RasEchteWereldBewoner, verwar jij racistisch niet met de werkelijkheid ?

 2. Aan alle pro Makamba en pro yu di korsou hende……..hou nou een keertje op met het vergelijken en de vinger naar elkaar te wijzen. Curacao is Curacao en Nederland is Nederland. Dus doen ze dingen anders, maar dat maakt het niet noodzakelijk fout. Laten wij aub een beetje respect voor elkaar hebben anders worden er nooit problemen opgelost. Samenwerken is hierin een key word. Leer van de fouten in het verleden maar richt je op de toekomst.

  Groeten,

  Manolo

 3. statuut toepassen, de koningsrijk regering is verantwoordelijk voor het bewaken van de landsgrenzen.
  de bewaking, controle etc niet meer in de handen van het land curaçao.

 4. Duidelijk een bedrijfsongeval. Je laat niemand 10 kilo coca’ vervoeren als je niet zeker weet dat je door de controle komt. Dat ding is geld waard. Bij onzekerheid probeer je het eerst met kleine hoeveelheden. Er moet iets mis zijn gegaan bij de controle. Iemand ziek of zo. In ieder geval zaten de “verkeerde” (niet omgekochte) mensen op de controle plaats. De mula (ezel) is slechts een kleine schakel in het totaal. Veel interessanter is de financier en de rest van de logistieke organisatie. Hopelijk heeft hij niet gezeten op dezelfde vlucht als onze Minister van Financien. Het zou weer eens lijden tot onnodige verdenkmakingen. Hij is immers ook maar sirbido (dienaar). Vraag is van welke organisatie.

 5. @ Makamba heb je een vadercomplex ofzo. wat fabiola duidelijk wil maken is dat er in de zee containers met tonnen coke gesmokkeld worden en niet kilos. daar mag wat meer controle gevoerd worden. en aub niet zo racistisch tekeer gaan houd het in het algemeen.

  Elke land kampt met zijn problemen. Vraag en aanbod gaan hand in hand dus zowel NL als Curacao moeten hier iets aan doen. Vraag komt uit NL en aanbod uit zuid amerika Curacao is maar een tussenstation voor doorvoer. Daarvoor is het eiland altijd goed voor geweest. leer je geschiedenis lessen maar.

 6. @ Fabiola, dus volgens jou moeten de antidrugs activiteiten op de luchthavens maar gestopt worden en ja kan me ook verder wel voorstellen dat jij als moeder van één of meerdere vaderloze kinderen hem gelijk geeft.
  En met jullie soort moet dit een gerespecteerd land worden, nou kan ik een lach niet onderdrukken !

 7. @ Sony, ja, dat er wel eens een zieke Hollandse vader is die zijn eigen kind misbruikt (als hij een ander kind zou misbruiken vind jij dat dus geen probleem ?) is een gegeven en dat dat op Curaçao ook wel eens gebeurd is ook een gegeven of wil je mij doen geloven dat dat hier niet gebeurd ?. Maar dat iemand die zijn eigen vader niet eens kent alle Hollanders hieronder bedoeld, ja dat is een gotspe, waarbij ik opmerk dat jij hoogstwaarschijnlijk op ditzelfde moment als een karpatje parasiteert op die Hollanders.

 8. WIE BEWAAKT DE BEWAKER, WANNEER HIJ (WEL) IEDEREEN BEWAAKT?!!!

 9. Volgens mij is hier sprake van vermoedelijk 10 kilo ipv 2 kilo. Ieder kilo is één teveel. Goeie vangst.

 10. Ga geld op een normale eerlijke manier verdienen of zo. Achterlijk dit, die drugs smokkel. Ik heb een mooi huis met zwembad, kan 6 x per jaar op vakantie, en alles op een eerlijke manier verdiend, dan kan je pas ECHT genieten. God straft namelijk voor slechte dingen! 😉

 11. @fabiola en Sony. door jullie kunnen de mannen op curacao hun gang gaan! ophouden met vingertjes wijzen en zelf je rommel opruimen! stop maar lekker je kop in het zand terwijl het gewoon doorgaat in Curacao!

 12. @ Dos Santototelos
  Helemaal gelijk, maakt niet uit hoeveel controle en security er is er is altijd een weg. Met alle controles van tegenwoorden worden er nog steeds bommen en druges overal naar toe gesmokkeld gesmokkeld.

  En wat ik erger vind Wapensmokkel!!! Daar hoor je maar weinig over. Dat betekend dus dat die nooit gevonden worden en altijd aankomen. en deze verrichten toch de meeste schade aan.

 13. @Bert Hermand

  Ieder land heeft zijn slechte en dushi hende. Het irritante is dat een kleine groep het altijd moet verpesten voor de rest en dat tast de volstrekte belachelijke beeldvorming aan. Nie nodig dus.

  En wat Thode betreft daarin heb je helemaal gelijk. Het lojkt me als ouder zijnde heel vervelend als je een kind hebt die de verkeerde kant opgaat. Helaas heb je het niet altijd in de hand. Het komt in de beste families voor. Je kunt er 5 hebben waarin er 1 niet deugt.

 14. Het is oh zo makkelijk als je de weg maar weeeeeeeeeeeeeeeet

 15. @Bert,

  Jij hebt het over een voorbeeldfunctie.. als jij nou eens met een en dezelfde naam blijft reageren dan heb jij iets meer recht om het woord voorbeeldfunctie te gebruiken.

  Daarnaast ben jij een onderdeel van de vele problemen op het eiland ipv een oplossing. Je bent een populist en hebt zelf geeneen oplossing voorhanden. Constateren is makkelijk, maar probeer niet jouw doelen te heiligen door met al jouw alterego’s aan het werk te gaan.

  Ik snap waarom personen zoals Ami Mes er moe van worden… helaas heeft nog niet iedereen door dat het slechts 1 persoon is die daarvoor zorgt.

 16. De zoon van meneer Thode heeft inderdaad fout gedaan en is voor zijn fout gestraft en inmiddels weer vrij. Dus het is allang weer oud nieuws. Je kan je kinderen nog zoveel normen en waarden bij brengen maar het is meestal de kind zelf die het doet en niet de ouder die het opdraagt. Zijn andere zoon is trouwens een voorbeeldige jongen.

  En laat meneer Thode verder met rust want hij heeft er niets mee te maken. Ga een andere slachtoffer zoeken. En zoals de andere reacties hierop meneer Hermans ook ik ben het eens als Curacao zo negatief is waarom gaat u dan niet terug naar Nederland?!

  Dank u.

 17. Dat geeft weer aan dat het belangrijk is dat cabine personeel en ook grondpersoneel ook moeten worden gecontroleerd.. Wij als passangiers moeten fortuinen betalen aan security taxes terwijl dit niet voorkomt dat we veilig het vliegtuig inkunnen want het personeel kan gewoon alles plaatsen in een vliegtuig!

 18. Het is bekend dat de zoon van MFK statenlid Amerigo Thode in de gevangenis zit wegens smokkel van een grote hoeveelheie cocaine op een vlucht naar Amsterdam.

  Mijn punt is dat Amerigo Thode een voorbeeldfunctie vervult in de politiek, maar hij is nog niet eens in staat gebleken zijn eigen zoon het goede voorbeeld te geven en relevante normen en waarden bij te brengen. Mogen we dan wel verwachten dat hij het land Curacao als voorbeeld kan dienen?

 19. Wat mooie vangst!!! Weet je niet hoeveel kilo’s via de havens binnen komen per dag?? Wat is dat 2 kilo nou??? Ga iets beters te doen zoeken of beter de kranten in de gaten houden! En Sony gelijk heb je!! Ben volledig met je eens,…..

 20. @ Bert: wat heeft een individueel geval van drugssmokkel te maken met het kwalificeren vd lokale bevolking als dushi hende of niet?

  Generaliseren is aan kortzichtigen voorbehouden. I’m sorry, ben een beetje moe van sommige flauwe reacties op deze site.

 21. hoe is dat mogelijk… toeristen worden met drugshond gecontroleerd. en de cabin crew hoe zit dan ermee? lopen die altijd zo door dan? of is het te warm voor 100% controlr op curacao?

 22. whoeaaaa…..

  En dat is de schuld van die 100% controlle ” ik heb niks gedaan”

 23. Cabine personeel? Is hij soms piloot?
  Vond het al merkwaardig dat deze mensen zomaar mogen doorlopen terwijl de passagiers uitgebreid besnuffeld worden door vieze honden.

 24. Bert Hermans, kan jij met je stomme kop niet stoppen? Waarom weer met de naam van
  Thode komen? Aldie zieke nederlandse vaders die hun eigen kinderen misbruiken, moet wij ook denken dat JIJ ook eentje bent? Moeten wij alle Hollandse Vaders als die GROEP vieze mannen zien? Die jongens die zo stom zijn, zijn precies als die stel
  dieven en die zieke Hollandse Vaders, die corrupte woningbouwdirecteuren en
  die grote onderwereld criminelen van nederlandse makkelij . DUS KIJK NAAR JOU EIGEN MENSEN EN ZORG DAT JE NIET IN CURACAO BENT >want zo te zien zijn
  wij allemaal negatief he?

 25. Nos ta dushi hende!

  En het kan iedere MFK politicus overkomen, zie Amerigo Thode.

 26. Hoe dom kun je zijn. They’ll never learn.

 27. Goede vangst!