• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) en Carlos Monk (Onderwijs) waren gisteren aanwezig bij de diploma-uitreiking van zeventien studenten van de Curaçaose Dok Maatschappij (CDM). De junior lassers en schilders zullen aan het werk gezet worden bij de maatschappij.

CDM biedt studiemogelijkheden in de disciplines Lasser, Schilder, Pipefitter, Steelworker, Mechanic en Crane Driver. In het kader van het Turnaround Plan van Dòk, voert het bedrijf een beleid om haar basis van lokale professionals uit te breiden. Ze willen in de toekomst minder afhankelijk zijn van arbeidskrachten uit omringende landen.

6 reacties op “Eerste studenten Dòk geslaagd”

 1. Het gaat om kans op werk. Maar dat kunnen jullie niet zien.

 2. Ze kregen een Certificate of Approval. Zegt dat net zo weinig of zo veel als een motie van afkeuring. Gaan ze het einddiploma van bijv. de HAVO ook door zo’n certificaat vervangen vanwege de strengere eisen volgend schooljaar, zodat iedereen geslaagd is?

 3. Bron: https://www.versgeperst.com/nieuws/6786/%E2%80%98het-is-onacceptabel%E2%80%99.html

  ‘Het is onacceptabel!’
  21-11-2009 13:47 | NIEUWS | Marloes Freke

  Versgeperst Leeflang karla omayra damoen Curaçao boot karla omayra 300×222\ style=\float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Er is kritiek op de boot Karla-Omayra, die voor stageplekken bedoeld was. Minister Omayra Leeflang is de oprichtster van dit project. Zij geeft haar uitleg op Facebook. “Zij kan mij niet overtuigen met dit verhaal,” reageert Gregory Damoen, partijleider van Forsa Korsou.

  De boot werd in 2006 gekocht zodat 60 kansarme jongeren van een stageplek konden worden voorzien. Het ging om praktische stageplekken, variërend van de functie matroos tot stuurman. De boot kostte volgens Leeflang dertien miljoen gulden. Hiervan is negen miljoen gulden gedoneerd door Nederland. De overige vier miljoen gulden werd gefinancierd door een bank.

  Te kort
  In 2008 moest de boot een onderhoudsbeurt krijgen. Dit zou 1,5 miljoen gulden kosten. Leeflang had alleen nog maar 400.000 gulden om daar aan uit te geven. Er was dus geld te kort. Daardoor moest de boot verkocht worden. Leeflang vertelt niet in haar uitleg voor hoeveel geld de boot verkocht is, maar zegt wel dat de banklening ermee is afbetaald. Uiteindelijk hebben twintig stagiaires stage gelopen op de boot in twee jaar tijd.

  Mislukt
  Damoen vindt het project schandalig. “Dit kan toch niet,” zegt de partijleider. “Ze koopt een boot voor zoveel geld, waar uiteindelijk maar een paar studenten stage konden lopen. Het is onacceptabel! Als er iets bij Leeflang mislukt, hebben mensen iets van: ‘Het is mislukt, so what?’ Dat kan echt niet! Als Godett zoiets zou doen, had iedereen gedacht dat hij het zou hebben gestolen, maar bij haar niet. Dat is onterecht.”

  Transparant
  Waarom ze een uitleg van haar project op Facebook plaatst, denkt Damoen te weten. “Ze plaatst nu deze tekst op Facebook, omdat ze weet dat ze kritiek krijgt,” vertelt Damoen. “Ze probeert hierdoor de wind uit de zeilen te halen en transparant te zijn. Maar ze heeft al jaren stil gezeten zonder iets te vertellen aan het parlement. Het is het prototype politicus van vroeger. Iemand die al te lang op zijn plek heeft gezeten, dat moet je niet doen. Je gaat dan fouten maken. Je moet je werk doen en wegwezen.”

 4. @ jan c/l. In de eerste plaats kraam je wat betreft het bedrag grote onzin uit zoals gebruikelijk. Als je alles wilt weten, had je dit in diverse reacties op Versgeperst kunnen lezen, maar dat beviel je waarschijnlijk niet of heb je expres niet gelezen. Vraag maar aan Wiels met zijn mislukte beschuldiging bij het OM waarvan hij zo veel geleerd heeft, dat hij het houdt bij beschuldigingen in de krant van o.a. Schotte en Jamaloodin. De Lafaard.

 5. Deze jongens zijn de vruchten van deze regering. Beter dan schip Carla-Omayra voor 30.000.000 waar niemand een diploma kreeg. Waar is het schip gebleven?

 6. Resultaat van uren crisis beraad van coalitie; we moeten ons NOG meer laten zien en fotograferen. YDK ziet leuke foto`s, ze lezen toch niet en zo blijven ze geloven dat we al deze zaken aan ons te danken hebben.. Gaan we doen…