• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURCAO – Premier Gerrit Schotte heeft gisteren het milieuvriendelijke tankstation aan de Sta.Rosaweg geopend. Bij het tankstation wordt gebruik gemaakt van ledlampen, zonnepanelen en energiebesparende airco’s. Daarnaast zijn er recyclebakken voor glas en plastic geplaatst.

Ook worden er generators die op Liquefied Petroleum Gas (LPG) werken gebruikt, waarmee back-up stroom wordt geproduceerd. De premier werd tijdens de opening vergezeld door Statenlid Eugene Cleopa en Curoil-directeur Yamil Lasten. Vanaf maandag kunnen mensen met een gasbom van 20 lb., gas bijvullen bij het tankstation.

9 reacties op “Eerste ‘groene’ tankstation geopend”

 1. @ Linda thanks aan Curoil! Schotte nemet gewoon weer credit voor andermans werk.

 2. Een echte groene pomp is een pomp waar ze LPG als brandstof verkopen ipv diesel en benzine. Dat is nog veel goedkoper ook. Normale auto’s kunnen hiervoor simpel worden omgebouwd. Electrische auto’s niet.

 3. Dus vanaf vandaag kan ik “”eindelijk””mijn plastice limonade flesjes,bordjes,plastic bekertje enz en mn Amstel /Polar flesjes apart verzamelen en wekelijks ff inleveren bij het “”groene tankstation?? Ga gelijk beginnen,Thanks Schotte

 4. Het is te hopen, dat Curgas daar de opslagtank wel vult, want anders hebben we er net als nu met het gastekort/bommetjestekort helemaal niets aan.

 5. Ik vind de foto geweldig. Hoe interesant is een vuilnisbak niet. Voor iemand met het IQ van Schotte heel erg interessant blijkbaar!

  Verder ja groen gaan is goed, Maar vind het niet echt passenbij een benzinepomp. Proberen ze zo goed te maken dat ze de grondstoffen voor vervuiling verkopen?

  Vond verder Dhr Lasten zijn toespraak tijdens de opening maar van laag niveau. Net uit school zeker. Geeft niet he. Dan doet hij lekker alles wat de regering hem opdraagt.

 6. Resultaat van uren crisis beraad van coalitie; we moeten ons NOG meer laten zien en fotograferen. YDK ziet leuke foto`s, ze lezen toch niet en zo blijven ze geloven dat we al deze zaken aan ons te danken hebben.. Gaan we doen…

 7. Is een groen tankstation groen als hij groen geschilderd is?
  Van de week is er een rapport uitgekomen over de kankerverwekkendheid van diesel uitlaatgassen. Als ze er benzeen of asbest zouden verkopen maar in het kantoor hangt 1 LED lamp dan komt Schotte al op bezoek? Vroeger mochten kinderen pas buitenspelen als ze hun huiswerk af hadden. Is de begroting al op orde voor de CTF? Denk dat daar meer prioriteit ligt dan egotripperij.

 8. je ziet gerrit denken: “zou ik daar ook in passen? Dan kom ik er misschien wel als een heel ander mens weer uit na de recycle. Ze herkennen me dan vast niet meer…”

 9. Goedzo, en nu even meer aandacht voor de dodelijke uitlaatgassen van de Isla a.u.b.
  Meer info (informatieplicht) voor omwonenden en niet meer naar het jaargemiddelde kijken maar naar de directe plaatselijke extreem hoge vervuiling die de grenswaarde zwaar overschrijdt. Bedankt.