• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na een overleg van vier uur vandaag tussen MFK, MAN en Pueblo Soberano is besloten dat het kabinet doorgaat en dat een ‘evaluatiecommissie’ wordt ingesteld, die zal controleren of het regeerakkoord wordt nageleefd. Dat bevestigt Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels tegenover Versgeperst.com.

Aanstaande dinsdag moet elke coalitiepartij twee mensen aanleveren die deze evaluatiecommissie gaan vormen. Binnen een maand moet de evaluatie klaar zijn. “Er zijn verschillende afspraken gemaakt op het gebied van organisatorisch, politiek en financieel gebied”, aldus Wiels. Sinds woensdag verkeerde de regering in een politieke crisis na een clash tussen MFK en PS over het beleid van de financiën.

Jamaloodin
Maar over minister George Jamaloodin (Financiën) en de motie van afkeuring die gisteren is aangenomen, is niet gesproken zegt de PS-leider. “Dat is een zaak tussen de Staten en de regering.” Verder legt Wiels de verantwoordelijkheid van de motie van afkeuring tegen Jamaloodin, neer bij de minister. “De minister heeft twee opties: of de nodige aanpassingen doen of opstappen. Die beslissing is aan de minister.”

Positieve sfeer
Volgens minister Charles Cooper, leider van de MAN, is het overleg in een positieve sfeer verlopen. “Voor de aanvang van de vergadering hebben wij afgesproken om op basis van vertrouwen door te gaan en het verleden het verleden te laten. Daarnaast is er afgesproken dat er niet meer gescholden wordt.” Het overleg vond plaats in de woning van Cooper.

Overleg leiders
Verder heeft de coalitie afgesproken dat de drie leiders, Wiels (PS), premier Gerrit Schotte (MFK) en Cooper (MAN) vaker gaan vergaderen. Terwijl het gesprek van vandaag volgens Cooper in een positieve sfeer verliep, sprak Wiels gisteren nog stevige woorden over regeringspartij MFK tijdens een interview bij Radio Hoyer 1.

Toezicht
“Er zijn sommigen mensen in de coalitie die niet willen luisteren, die denken het beter te weten en als zij zo door blijven gaan komt er het moment dat ik niet meer mijn geloofwaardigheid op het spel wil zetten en zal toelaten dat zij worden opgesloten”, zei Wiels tegen het radiostation. “Want ik wil voorkomen dat mensen de wetten van ons land overtreden. Onder mijn toezicht sta ik niet toe dat bepaalde dingen gebeuren. Dat noemen zij een crisis, maar het is geen crisis. Er zijn mensen die geïrriteerd zijn en boos zijn omdat ze niet kunnen doen wat zij willen doen met Wiels en PS in de regering.”

Luister het interview van Wiels met Radio Hoyer 1 hier terug (Papiaments):

26 reacties op “Kabinet gaat door: evaluatiecommissie ingesteld”

 1. De regering weet ook niet zo goed wat ze nu eigenlijk gedaan hebben. Gut ja, nu je het zegt, hadden we dat ook afgesproken? Nee toch?

  Dat er een evaluatie commissie moet komen om uit te gaan zoeken wat de regering eigenlijk heeft zitten doen! Dat zegt heel veel over de wijze waarop deze ministers met elkaar omgaan. Het maakt steeds meer de indruk van los zand zonder enige coordinatie of plan.

  Resultaat van de commissie: Er moet beter worden overlegd, de intenties zijn goed, maar Nederland en de CFT en het OM gooien steeds roet in het eten…

 2. Zoveelste actie van onze MAVO3 premier, een of andere ‘ik vraag, u draait’ commissie instellen die weer schrijft dat er niets aan de hand is en dat de MFK regering, vol hoog geschoolde integere ministers, puik werk aflevert.

  Eerder haalde Schotte deze truc al uit met Transparancy International die overal naar mogen kijken behalve naar de ministersscreening.

  En daarna herhaalde Schotte deze truc met de parlementaire enquete, die overal naar kijkt behalve naar het ingrijpen van Schotte bij deze dienst.

  Het zou me niets verbazen als Terry Hernandez en Anthony Cijntje de evaluatiecommissie gaan vormen. Die schrijven wat je wilt als je maar betaalt.

 3. Het gedrag van Helmin Wiels is een grote schande, en het is een nog grotere schande dat de Staten dit accepteren.

  Roepen dat alle MFK ministers gearresteerd gaan worden en een dag later vrolijk met ze door regeren, waarschijnlijk nadat Helmin een gigantische pastechi beloofd is.

  Helmin, leg eens uit hoe je door kunt regeren met lieden waarvoor jij het bewijs hebt dat ze achter de tralies thuishoren?

  En Helmin, leg eens uit waarom jij het niet als je burgerplicht voelt om aangifte te doen van de feiten waar jij weet van hebt?

  Statenleden, leg eens uit waarom jullie deze vragen niet stellen?

 4. Dit is dus gewoon lood om oud ijzer.. er veranderd niets. lijkt me meer een actie zodat de partijen hun vriendjes kunnen tevreden stellen aangezien zowiezo de MAN niet meer zal terugkomen na verkiezingen. Ook zal het met een andere regering moeilijker worden om Robbie Dos Santos vrij te krijgen.

  Triest dat onze regering wordt gechanteerd door een Wiels. en dan hebben ze niet de ballen om er wat aan te doen. IK vraag me af wat het OM nog meer wilt om hier onderzoek naar te gaan doen. Ik weet dat in het verleden bv journalisten in gijzeling werden genomen door het OM om hun informaten openbaar te maken

 5. Als Gerrit het ontslag van het cabinet indient zullen er ministers? die van de trap afkomen gearesteerd, hoeveel ministers gaan dan die trap op Wiels! ik dacht maar één en dat is onze Gerrit.Trouwens als jij(Wiels) in het bezit bent van strafbaren feiten die door ministers zijn gepleegt “aangezien er toch eerst aangifte bij het OM moet worden gedaan door jouw” en jij je ontrekt aan de wet door te zwijgen ben je ook strafbaar.omdat zoals jij het zegt deze ministers corrupt zijn en met deze aanteiging het staatsbelang in gevaar komt, zal ook jij moeten worden vervolgt wegens het onthouden en jouw plicht om een strafbaar feit aan te geven in het belang van het staatsbelang.Ook jij word gearesteerd Wiels met Monk en Wilsoe erbij.

 6. Hoe kun je als coalitiepartij de andere chanteren en bedreigen met het feit dat zodra ze maar één stap buiten Forti hebben gezet direct worden gearresteerd?? Nou bokito Wiels… dit.gebeurd in Nederland niet… dit kan alleen op Korsou! Dit schaadt zo het hele imago van iedereen op t eiland. Niemand neemt je internationaal nog serieus.. ga zo door en het hele eiland zinkt weg in die teerbak.

 7. Maar over minister George Jamaloodin (Financiën) en de motie van afkeuring die gisteren is aangenomen, is niet gesproken zegt de PS-leider. “Dat is een zaak tussen de Staten en de regering.”

  Als je dat leest, dan vraag je je toch af welk spel ze spelen. Overleg over de vertrouwenscrisis, maar over een minister die niet deugt volgens de (eigen) parlementaire meerderheid gaan we niet spreken want dat is een zaak van (onze) coalitie regering. Hypocriet. Als de zaak ontploft kunnen ze zeggen dat ze het al zagen aankomem en daarom de motie van afkeuring. Walgelijk opportunistisch.

 8. En het stelen gaat gewoon door!!!

 9. Als je de vier jaar volmaakt als minister krijg je vanaf je 50ste een goed pensioen waarom denk je anders dat iedereen blijft zitten. Goede regeling PAR.

 10. Ik ben niet verbaasd………
  deze groep hangen door chantage aan elkaar.
  ze weten gewoon teveel van elkaar.
  als er 1 gaat praten, dan volgt de rest van zelf.
  Bon Fortuna is te klein om al die maffia figuren te herbergen.

 11. Dit Kabinet kan niet vallen, dieper dan dit kun je niet!

 12. Een commisie van wijzen , op Curaqao ? Waar ga je die vandaan halen ?

 13. Slappe hap. Heel veel praatjes, maar daden ho maar.

 14. Ik ben benieuwd of onze makamba rijksgenoten dat geld voor die gratis schoolopleiding wenst over te maken. Gezien de vele reisjes met bijbehorende kosten ( dagvegoeding…) die de mensen in het kabinet ( ik weiger ze ministers te noemen!) wensen te maken. Ik denk dat het volgend jaar
  een financiële puinhoop wordt. einde subsidie Nederland. Dan op eigen benen….pfffff

 15. Wat een afgang van Helmin Wiels! Eerst alles wat MFK is uitmaken voor rotte vis en dreigen aangifte te doen tegen alle MFK ministers, en een dag later wil hij gewoon met hen verder.

  Natturlijk, want Wiels wil zijn maandelijkse bezoek aan zijn kinderen in Nederland niet kwijt. Dat deed hij vroeger tourist class voor eigen rekening, nu wordt een businessclass ticket voor hem betaald en levert iedere dag bij zijn kinderen hem ook nog eens 450 euro daggeld op.

  Tenenkrommend overigens zijn radio interview vandaag waarin hij ineens poeslief was over de coalitieen op iedere kritische vraag van de verslaggever geen ander antwoord had dan ‘ dat gebeurt in Nederland ook’.

  Dat deze draaikont nog stemmen krijgt zegt veel over onze kiesgerechtigden.

 16. Yepz.. riant salaris voor deze commissie en natuurlijk zullen het wel bekenden zijn…

  Zo voorspelbaar eigenlijk! Volgens mij hebben ze die 4 uur lang ook gewoon voetbal gekeken…

 17. Wat weet Wielemientje wat het volk (nog) niet weet??

 18. Waar gaan de 3 leiders vaker vergaderen? Tijdens welke “dienstreis” ?

 19. Een simpele gedragscommissie dus als een juf of meester voor de kleuterklas.

 20. Hoeveel van dit soort commissies zijn er al actief, zelf ben ik de tel kwijtgeraakt. Wat ik wel weet is dat iedere keer als deze payasos mot met elkaar hebben er een commissie van wijzen (?) wordt samengesteld, waarvan je verder nooit meer wat hoort.

 21. Zo, weer zes vriendjes aan een goedbetaalde baan geholpen, komt alles toch nog goed, ook op financieel gebied !!

 22. Dat zal Robbie dos Santos wel wat geld hebben gekost als donatie aan de PS kas!

 23. Vrije val de afgrond in.

 24. Schotte had dus paar dagen nodig om wat geld te pinnen bij de bank of Hakim, want zijn robby’s lottery ticket kan hij voorlopig toch niet incasseren. Nu dat iedereen afbetaald is kan de soap weer verder.

 25. Ik neem aan dat die commissie wel gescreend gaat worden vantevoren? Of.. nahh, tòch niet.

 26. En zo gaan we rustig verder richting de afgrond….