• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURACAO – Coalitiepartijen MFK, Pueblo Soberano en MAN zijn al ruim drie uur op een onbekende locatie aan het overleggen over de toekomst van het kabinet. Terwijl Curaçao afwacht, ging Versgeperst.com de straat op en vroeg voorbijgangers of zij de kans groot achten dat het kabinet de stekker eruit trekt.

Ricardo (32) hoopt van wel, maar denk niet dat het kabinet ermee kapt. “Ze willen aan de macht blijven en zullen daar alles aan doen. Ik denk dat ze een compromis willen sluiten want ze weten zelf ook wel dat als ze nu kappen, de kans klein is dat ze weer de macht kunnen grijpen.”

Macht
Ook Raoul (34) denkt niet dat het kabinet stopt. “Ik ben voor 100 procent overtuigd dat ze gewoon doorgaan. Nu ze eenmaal aan de macht zijn blijft dat ook zo.” Maar de 45-jarige Jarrod is minder overtuigd. “Naar mijn idee heeft MFK behoeften aan nieuwe verkiezingen om van Pueblo Soberano af te komen. Ik denk dat ze spijt hebben van deze samenwerking, net als de Nederlandse regering spijt had van de samenwerking met de PVV. Eens maar nooit meer!”

Herrie schoppen
Ronald (64) denkt dat MFK en MAN de stekker er niet uit willen trekken, maar Pueblo Soberano wel. “Pueblo Soberano is een oppositiepartij en zal dat altijd blijven. Waarom denk je dat Helmin Wiels geen ministerspost heeft ingenomen? Nee, deze partij wil lekker vanaf de zijlijn herrie schoppen, regeren gaat boven hun pet uit.” Maar George (68) denkt daar anders over: “No way dat Pueblo Soberano de macht gaat inleveren”, zegt hij.

Breuk
Igmar (52), een fervent MFK-aanhanger, weet niet wat de partijen zullen beslissen, maar denkt wel dat een breuk het beste is voor de MFK. “Ik verwacht dat MFK bij de volgende verkiezingen een grote kans heeft om te winnen, maar ze moeten niet te lang wachten. De perikelen van Pueblo Soberano schaadt ook het imago van MFK.”

Maffia
“Deze politici verlaten pas Fort Amsterdam als ze hun eigen zaakjes hebben geregeld. Met eigen zaakjes bedoel ik dat ze hun belastingschulden met een speciale regeling kunnen saneren, dat ze hun belangrijke vriendjes op hoge functies hebben gezet en lekker reisjes rond de wereld hebben gemaakt.  Het zijn gewoon maffialeden op hoog niveau!” vindt Michael (27).

24 reacties op “De stekker eruit of niet?”

 1. Qq. Ene meneer Willems en ene Dayanara postten vaak hier en hadden een andere maar zeer interessante mening maar die zijn weggepest, helaas.
  Over democratie gesproken.

  Democratisch gesproken sta je wel helemaal alleen met je mening. Wat is vaak voor ene D.? 2 Keer en die moet dan door een antwoord van rita weggepest zijn.

 2. @Qq

  ik ben het met je eens er is qua politiek hier niet veel keuze.
  of je moet op een roeptoeter stemmen als Wiels.
  of op een maffia partij als MFK
  of op een met alle winden meewaaier Godett
  of een openlijk corrupt persoon als Cooper
  bovenstaande zijn trouwens allemaal marionetten van Dos Santos.
  dan denk ik toch maar weer PAR te gaan stemmen…..
  hopelijk dat die iets minder corrupt zijn en hun verstand eens een keer gaan gebruiken.

  Willems is trouwens geen Curacaoenaar, maar een BELG

 3. Een betere alternatief is er ook niet, ze zijn allemaal een pot nat, incl. de PAR!
  Curacao heeft behoefte aan een volkspartij en niet aan een partij voor alleen de mensen die het al goed hebben, zoals de PAR.
  De doorsnee Curaçaoënaar kan deze site niet eens bezoeken om zijn mening te geven omdat men het Internet niet kan betalen of zelfs geen PC heeft.
  Vandaar dat de meningen hier altijd hetzelfde zijn, maar het wil niet zeggen dat wat hier dagelijks gepost wordt de ook mening van de doorsnee Curaçaoënaar is, NOT !

  Ene meneer Willems en ene Dayanara postten vaak hier en hadden een andere maar zeer interessante mening maar die zijn weggepest, helaas.
  Over democratie gesproken.

 4. @ Nederlander. Ben je echt vergeten, dat ons zelfbeschikkingsrecht nog steeds ongebruikt ligt? We blijven de keuze tussen onafhankelijkheid of provincie van Nederland behouden. De huidige status is kop noch staart.

 5. @juanna, nee die kans zullen we niet meer krijgen.
  helaas is het volk van curacao altijd erg snel gehersenspoeld door politici als Wiels.
  en zal daar ook nooit een meerderheid voor zijn.
  Wiels is nu ook een grote pastechi eter geworden…..
  hij zal nu ook wel ontmaskerd zijn net als Schotte en Cooper….

 6. @ juanna, die optie zul je van ons nooit meer krijgen, die kans heb je gehad maar niet gepakt. Jammer voor jou en je medestanders.

 7. Als ze binnenkort worden gedwongen impopulaire maatregelen te gaan nemen, gaat Wiels piepen over Mijn Volk en gedane beloften. Dat slaat de vlam weer in de pan en is het gebeurd. Nu kunnen ze nog net de PAR de schuld geven. September van Philipe Maaskant vind ik een goede inschatting.

 8. Schotte zal nooit de stekker eruit trekken want in zijn huidige functie kan hij onbeperkt graaien, zoals hij getoond heeft op zijn vele snoepreisjes met Stella en Ramsay waarop hij niets anders gedaan heeft dan op de foto gaan met lokale modellen, sporters en acteurs.

  Wat kan Schotte buiten de politiek met zijn MAVO3 opleiding? De bedrijven van zijn vorige louche schoonvader (Salas) zijn failliet en bij elke functie bij zijn huidige schoonvader (benzineboer van der Dijs) zal hij als volstrekt ongekwalificeerd door de mand vallen.

  Nee, Schotte kan niets anders dan als een B acteur de rol van premier spelen en zo veel mogelijk pastechis binnenhalen tot de volgende verkiezingen.

 9. als ik ooit nog een keer kan kiezen, kies ik voor provincie van nederland!!

 10. het erge vind ik dat omdat deze regering ons aan het leeg roven is en het ons moeilijk maakt om normaal te leven dat het volk elkaar is aan het beroven, overvallen etc.
  bevolking moet juist samen komen en de juiste mensen aanpakken inplaats van elkaar kapot te maken.

 11. deze mensen maken me ziek. echt jammer dat regering niet is gevallen. Wiels moet achter zijn dingen staan. ze hebben zeker afgesproken dat ze het gestolen geld voortaan eerlijk zullen verdelen, en dus daarom door te gaan. grappig dat iedereen alle verhalen kennen van deze mensen maar de OM het gewoon niet ziet en weet. gewoon dat deze groep van boeven deze posities hebben kan al niet . dus denk dat er heeeeeel veel achter zit dat we niet weten. hoop dat het goed komt , maar heb een gevoel van niet .. volk praat alleen maar doet er niets aan en kijkt aan hoe het ship zinkt.

 12. De stekker eruit kan niet. Dit betekent dat het kabinet valt. Vallen doe je omlaag. Maar dit kabinet kan niet lager en kan derhalve niet vallen,

 13. Ze zaten met zijn allen pastechis te eten bij Omundo.

 14. Weet iemand wat het verschil is tussen studenten en minsters???????
  De studenten willen dolgraag overgaan en de minsters doet er alles aan om te blijven zitten!!!!.

 15. Charles Cooper is ongewtijfeld de grootste boef van alle drie. Hij moest alles doen om de breuk definitief te voorkomen. Hij heeft meer te verliezen dan wie dan ook. De MAN zal nooit meer terugkeren. Cooper heeft de laatste nagel op de doodkist van de MAN lekker en hard in getimmerd! Voor de derde keer in hun relatief lange hsitorie van 41 jaar, zal de MAN op 0 zetels uitkomen in de eerstvolgende verkiezing. Gelukkig ziet her er naar uit dat ze na de derde keer niet meer gaan bestaan en hetzelfde lot als DP ondergaan.

 16. Zolang Dos Santos Bientu zaak nog niet is afgelast en hij zijn geld terug heeft, Kranshi in dat lelijke gebouw zit en er nog wat vriendjes zijn geplaatst bij overheids NV’s zullen zij niet aftreden!

 17. Sorry Igmar, hoe denk je dat de PS schade kan doen aan het imago van de MFK?
  de MFK is een grote maffia bende……………

 18. Denk dat ze het niet volhouden, maar nu zijn ze vermoedelijk aan het regelen wat ze nog moeten afmaken (…) VOORDAT ze ervan doorgaan. Er zijn nog wat prive e/o familiezaken die netjes afgemaakt moeten worden. Verkiezingstoezeggingen en zo.. Daarna gaan ze er mee stoppen. Ik gok er dus op dat ze gaan aankondigen per 1 september op te stappen..

 19. De stekker heeft er nooit echt goed ingezeten. Hopelijk geeft deze 110 stekker in dit 220 stopcontact kortsluiting.

 20. Je moet het ruim zien,deze coalitie zijn net als een stelletje straat honden (mannetjes) de een naait zich vast terwijl de anderen staan te wachten tot hij los komt ,dan duikt de volgende hond er weer op en zo blijven ze elkaar aflossen tot 2014.

 21. Een zakenkabinet zoals gisteren door de Extra voorgesteld is de beste oplossing. Hoog opgeleide (sorry MAVO3 Schotte) dames en heren die zich bij gerenommerde bedrijven (sorry Schotte, dus niet jouw paintball toko) bewezen hebben en die zich vooral in hun lange carriere integer hebben getoond (dus geen creditcardfraudes, Schotte).

  Dames en heren die ook geen banden hebben met de bestaande politieke partijen.

  De Extra noemde onder andere Saleh en Capriles, keuzes waarin iedereen zich zal kunnen vinden.

 22. het is tijd voor ingrijpen, je komt op een bepaald moment dat praten niet meer helpt.

 23. Zitten ze niet in het buitenland? 🙂

 24. Die stekker is vast gelijmd met een drie ! compenentenlijm.