• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Staten heeft gisteren met elf stemmen voor en negen stemmen tegen een motie van afkeuring tegen minister George Jamaloodin (Financiën) aangenomen. Dit gebeurde tijdens het Statendebat over de begroting, waarbij de minister uiteindelijk tóch aanwezig was.

De motie werd door Pueblo Soberano ingediend en kreeg ook steun van Jamaloodin’s eigen partijleden en leden van coalitiepartij MAN. De Staten hekelt het feit dat de minister meerdere keren heeft geweigerd om in het parlement de financiële toestand toe te lichten. De PAR had zelf een motie van wantrouwen ingediend die met acht stemmen voor en twaalf stemmen tegen werd verworpen.

Onacceptabel
“Het parlement heeft via uitspraken van minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) en het College financieel toezicht (Cft) in de media moeten vernemen dat Curaçao het jaar 2011 heeft afgesloten en 2012 zal afsluiten met aanzienlijke tekorten”, zo luidt de motie. Pueblo Soberano vindt de wijze waarop de minister de afgelopen maanden met het parlement is omgegaan, ‘niet correct en onacceptabel in een parlementaire democratie’.

Ontslag
In de Staten werd gisteren duidelijk gemaakt dat Jamaloodin zijn eigen conclusies moet trekken, doelend op het indienen van zijn ontslag. Maar de minister lijkt dit niet van te plan zijn: hij heeft er vertrouwen in dat met het plan van hervormingen dat volgende week bij het Cft moet liggen, het gat in de begroting van 2012 in september gedicht kan worden.

Politieke crisis
De coalitiepartijen MAN, MFK en Pueblo Soberano zullen vandaag overleggen over de crisis binnen de regering. Vooral regeringspartijen MFK en Pueblo Soberano liggen in de clinch. Premier Gerrit Schotte zei woensdag tegenover Versgeperst.com dat de kans bestaat dat het kabinet Schotte haar ontslag indient.

Kijk hier het Statendebat van gisteren terug (Papiamentstalig):

Motie van afkeuring:

[scribd id=97197341 key=key-2fdin1veve0zthobxn5t mode=list]

27 reacties op “Motie van afkeuring tegen Jamaloodin”

 1. Jamaloodin snapt het helemaal (“ik heb niets fout gedaan”): Als je niets doet, kun je ook niets fout doen.

 2. De beloften aan de sponsors en onze eigen toekomst is nog niet helemaal geregeld.
  We blijven dus nog even zitten. Oh ja, voor het volk natuurlijk!

 3. Zolang de afkeuring niet van Robbie dos Santos afkomt blijft Jamaloodin zitten. En de laffe Statenleden doen niets.

  Het blijft jammer dat het het Curacaose volk aan kennis, inzicht, normen en waarden ontbreekt, want door hun stemmen kan Jamaloodin, in het pak van een 2e hands encyclopedienverkoper, doorgaan met zijn mafia praktijken.

  Het is tekenend dat geen enkel Statenlid durfde te vragen wat Jamaloodin in Washington zou gaan doen, en Jamalloodin weet dat: hij feest door op kosten van de overheid en het ergste wat hem kan gebeuren is een motie van afkeuring die hij lachend verscheurt.

 4. @klaas, Jamaloodin is eigenlijk barman bij Omundo en St. tropez.. tenminste hij staat daar altijd aan de bar

 5. kan er ook niet meteen een motie tegen Wilsoe en Monk ingediend worden????

 6. Wat voor opleiding heeft deze meneer Jalod..? Is hij econoom?

 7. Nee van den Berg, dat konijn zie je al in dat pak zitten en komt er niet uit.
  Alles plakt aan dat konijn. Zelfs aan zijn stoel is hij vastgeplakt.

 8. Jamaloodin moet vertrekken, en dat liever gisteren dan vandaag.

  Al gaan we zijn goedkope goochelaarskostuums missen.

  Je blijft hem toch volgen in deze vergadering omdat je verwacht dat hij er ieder moment een konijn uit te voorschijn kan toveren.

 9. Maar wat kan het volk hiernu echt doen? Het is duidelijk dat de ministers corrupt en crimineel zijn en ze blijven nu de hele rit zitten?

 10. Dus de ene partijleider beticht dat de andere partijnen corrupt zijn en dat de MFK ministers eigenlijk de cel in moeten. Lijkt me tijd dat het OM gaat ingrijpen. Wiels opsluiten en pas vrijlaten als hij met zijn bewijs komt!

 11. dit cabinetvalt niet, ze gaan gewoon door met elkaar te chanteren,en zitten de rit uit om bij de volgende verkiezingen van het toneel te verdwijnen,oja natuurlijk ook nog ff twee jaar de zakjes vullen,Curçao het land van Oz.meer kan ik er niet van maken.
  Met leugenachtige en corrupte redevoeringen BELAZAREN zij hun eigen volk.

 12. @Positivo,

  ja, hij ziet er echt uit als een grote maffiabaas.
  terwijl hij toch echt ondergeschikt is aan zijn broertje Robby dos Santos.

 13. Waar blijft deel 2 van deze vergadering? We willen zien hoe dit verder is verlopen. Graag het vervolg a.u.b.

 14. Deze man kan zichzelf toch gewoon niet serieus nemen? Hoe is het toch mogelijk dat we zo diep gezakt zijn….

 15. De Staatsregeling is duidelijk..
  Artikel 29 . 2. Indien een minister het vertrouwen van de Staten niet langer heeft stelt hij zijn ambt ter beschikking. (Er staat dus niet KAN hij zijn ambt ter beschikking stellen)

  Dat is dus nu het geval. De Gouverneur zal hem er ongetwijfeld op wijzen.
  Kwestie van tijd voor het bij Jamaloodin doordringt…

 16. El senjor Gelato ziet er uit als een Italiaanse ijsboer echt een Maffia figuur.Trouwens in December toen ik op Curacao was had ik hem op de terras van Wilhelmina Cafe gezien toen was hij best mager in 6 maanden tijd heeft hij goed geleeft op kosten van de Y D K met zijn uitgestreken gezicht nog even dan gaat hij naar Bon Futuro samen met zijn kornuiten en zijn broer wacht maar af jongens jij ook Wiels !!!

 17. Jamaloodin kan pas weg gaan wanneer de zaken van Robbie Dos Santos zo zijn geregeld dat Dos Santos vrijuit gaat en niet wordt vervolgt.. tot dan zal hij blijven zitten.

 18. In Omundo is verheugd gereageerd op het aanstaande vertrek van Jamaloodin. Die zit daar namelijk binnenkort iedere dag met zijn riante wachtgeldregeling.

  En natuurlijk met de 2.2 miljoen die de overheid naar zijn bedrijf heeft overgemaakt. FKP heeft nog 300 miljoen te vorderen van de gobiernu maar krijgt geen cent.

  All animals are equal, but some animals are more equal than others.

 19. Wie denk Jama wel dat hij is?
  Hij kleedt zich als Tony Montana, en hij gedraagd zich als een; capo di tutti capi.

  Hij heeft echt te diep in het maffia glaasje gekeken.

 20. Hij gaat pas weg wanneer zijn privé zaakjes zijn geregeld! Wedden….? Overigens laat ene Wiels zich ook weer in de kaart kijken. Zwak figuur. Praatjes,praatjes,praatjes maar geen ballen. Geen echte vent dus.

 21. Lieve meneer Jamalodin,

  Kun ja alsjeblieft je ontslang indienen en ver weg gaan van ons?
  Ik zou dat echt heel fijn vinden.

  Oh ja, kun je asjeblieft ook je vriendjes meenemen?

  Groetjes,

  Wancho

 22. Wiels laat weer zien wel een grote mond te hebben maar hij durft niets. Net als de MAN die geen ballen heeft en ook de MFK die het blijkbaar lekker vinden om voor alles te worden uitgescholden..

 23. Ik ben blij dat Wiels heeft besloten om deze jongens te “beschermen tegen zichzelf” dus we laten het nog even zitten om idiote reden. Wie beschermt ons tegen een krankzinnige
  Wiels en consorten?? (me dunkt, dit is toch echt een staaltje van een bepaalde vorm van……..). Ik kan er met mijn pet niet bij dat er nog commentaren pro Wiels worden gegeven terwijl de anabole boy echt de weg is kwijt geraakt met opmerkingen die werkelijk nergens op slaan!!!!!

 24. Laf van de staten dat ze weee hun verantwoordelijkheid niet nemen en geen motie van wantrouwen indienen.

  Dat verdient Jamaloodin alleen al voor de circusdirecteur pakken die hij draagt. Krijgt hij geen kledingadviezen van zijn vrouw?

 25. mooi stukje toneel, motie aangenomen normaal ga je dan weg,
  echter bij deze regering kan je dan blijven.
  erger nog je krijgt een tweede kans om ons land nog meer te laten bloeden.
  en weer een miljoen schuld erbij we staan nu op 167 miljoen schuld voor dit jaar.
  Wiels is inderdaad wat Jama heeft gezegd,
  Als Wiels overtuigd is van zijn gelijk en denkt dat het volk hem steunt dan zal het volk hem ook steunen bij de verkiezingen.

 26. @ Pueblo Soberano vindt de wijze waarop de minister de afgelopen maanden met het parlement is omgegaan, ‘niet correct en onacceptabel in een parlementaire democratie’.

  Hoe kan je dat vertalen in een slappe motie van afkeuring?!

  @ In de Staten werd gisteren duidelijk gemaakt dat Jamaloodin zijn eigen conclusies moet trekken, doelend op het indienen van zijn ontslag.

  Godett, die noch voor noch tegen stemde, vond, dat de minister de eer aan zichzelf moest houden en opstappen. Hoe kan hij, Jamaloodin, met zo’n tegenstand met droge ogen beweren te willen blijven zitten?!

 27. Gewoon niet zijn ontslag indienen.. deze kerel is echt gek!