• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  30 ambulancechauffeurs en verpleegkundigen van Fundashon Kuido di Ambulans (FKA) hebben vorige week een upgrading cursus gevolgd, met als doel de kwaliteit van de hulpverlening te verbeteren. De cursus was een initiatief van minister Jacinta Scoop-Constancia (Gezondheid).

De vierdaagse cursus is ISO gekwalificeerd en werd gecoördineerd door Connexxion Ambulancezorg (in samenwerking met ACM opleidingen), dat met 600 verpleegkundigen, centralisten en ambulancechauffeurs de grootste ambulancedienst in Nederland is. Zij is vooral actief in Noord- en Oost-Gelderland, Kennemerland, Noord-Holland, Zeeland en Den Haag.

Verantwoordelijkheidsgevoel
Tijdens de cursus is ook aandacht besteed aan de mentaliteit met betrekking tot het verantwoordelijkheidsgevoel en de beleving van medewerkers als het gaat om de patiëntenzorg naast traumatologie en cardiologie. Het ambulancepersoneel staat regelmatig onder vuur: recent werd er kritiek geuit op de houding en werkwijze van het ambulancepersoneel bij de overleden Debby van der Woude. De 22-jarige vrouw kwam om na een duikongeluk.

Communicatie
Tijdens de cursus werd het personeel ook getraind om als team verantwoordelijkheid te dragen. De cursisten hebben geleerd de communicatietechnieken toe te passen en daarbij de werkproblemen bespreekbaar te maken. Tijdens een werkbezoek van Scoop-Constancia aan het Ziekenhuis St. Jansdal te Harderwijk gaf zij aan dat er op Curaçao behoefte is aan ISO- gekwalificeerde opleidingen en bij- en nascholing, waarna de upgrading cursus tot stand is gekomen.

Geen reacties op “Upgrading personeel FKA”

  1. De minister was daartoe wel gedwongen door de klachten na het overlijden van een duikster.