• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Pro Pueblo mocht vandaag even gebruikmaken van de beperkte tijd van minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) om een petitie te overhandigen. De minister gaf aan dat het haar ‘verdriet doet dat de zorgen zo groot zijn en leiden tot dit soort acties’ en de brief ‘met aandacht’ zal lezen.

Maar de minister benadrukte ook dat de zorgen van de bevolking vooral bij het parlement van Curaçao neergelegd moeten worden. “Maar ik heb de grote zorgen over de financiën kenbaar gemaakt bij de Curaçaose regering en gezegd dat ze daarin hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Ik zal de brief met aandacht lezen en mijn steentje bijdragen waar het kan.”

Zuiveren
Volgens Edgar Leito is er bij de staatkundige vernieuwing van 10-10-10 één ding vergeten. “Voor 10-10-10 hadden we twee secties; het eiland en het land. Op die manier kon het volk om de twee jaar hun stem uitbrengen. Nu is Curaçao alleen een land, waardoor wij maar één keer in de vier jaar de kans hebben om de regering te zuiveren.”

Doel
Ruben Suriel zei na de persconferentie tegen Versgeperst.com niet te verwachten dat Spies daadwerkelijk actie onderneemt na het lezen van de brief. “Maar dat is ook niet ons doel. We willen, als Rijksburgers, onze zorgen kenbaar maken aan de Rijksminister. Anders wordt er alleen informatie uitgewisseld tussen de regering en de pers.” De voornaamste boodschap is volgens Suriel en Leito dat de burgers op Curaçao zich aan het mobiliseren zijn en de democratie op het eiland willen verdiepen.

Ruben Suriel van Pro Pueblo overhandigt de petitie aan minister Liesbeth Spies
Foto: Aruna Jhagru

7 reacties op “Petitie Pro Pueblo in handen van Spies”

 1. @janchi, als je er niets van snapt zeg er dan niets van!

  PAR heeft een motie van WANTROUWEN ingediend tegen Jamaaloodin die niet voldoende steun kreeg!

  Motie van afkeuring waar de PS mee kwam dat is helemaal niets waard! vandaar dat Jamaloodin zich daar ook niet van aantrekt!

 2. Precies Jan! En ook Edgar Leito heeft zich altijd tomeloos en vrijwillig ingezet voor het milieu na de Shell. En nog steeds zet hij zich enorm in voor Curacao.

  Bomba’s? Curacaoenaars met daadkracht & ballen !!

 3. @ janchi. Het is helemaal niet jammer, omdat de motie van afkeuring trouwens toch is aangenomen. Als een dik verdiende motie van wantrouwen niet aangenomen wordt, kan je onmogelijk genoegen nemen met een motie van afkeuring. Als iemand jou 5000 gulden schuldig is, ga je dan accoord met een betaling van 500 gulden?

 4. Wat ik wel weet ,, Janshi”, is dat de hr Ruben Suriel voor de sport in het algemeen op Curacao ,zich al vele jaren als vrijwilliger verdienstelijk heeft gemaakt!!
  Kunnen we dat van u ook zeggen !!! ….Blijf a.u.b. bij de ,,Topic”

 5. weet je wat jammer is, dat PAR die een grote mond heeft, in het parlement KONTRA heeft gestemd op de motie van afkeuring over het gedrag van Jamalodin?
  Waarom? Dus PAR keurt zijn gedrag goed? bah… das vieze politiek, in de pers A zeggen en in het parlement B zeggen.

 6. [De voornaamste boodschap is volgens Suriel en Leito dat de burgers op Curaçao zich aan het mobiliseren zijn en de democratie op het eiland willen verdiepen.]

  Wat verwachten deze twee bomba’s, dat mw. Spies met een stok achter de bevolking gaat rennen? Ze heeft het goed verwoord, het is de taak van het parlement, geef het parlement de kans om het zelf te doen zoals het hoort. En daar is het parlement ook nu mee bezig!

  Vraag me af wat deze twee bomba’s ooit vrijwillig voor de gemeenschap hebben gedaan.
  Shell chemisch afval laten dumpen in de bodem toen een van hen het voor het zeggen had? De pot verwijt de ketel!

 7. Het parlament wil niets aan de problemen doen en zij is zelf verantwoordelijkheid voor deze situatie.