• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het toerisme op Curaçao is in het eerste kwartaal van 2012 11 procent gegroeid; een totaal van 105,040 toeristen hebben in de eerste drie maanden van het jaar ons eiland bezocht. Dat meldt Ghatim Kabbara, CEO van het Curaçao Tourism Board (CTB).

 
In het eerste kwartaal van 2011 verbleven 94.536 toeristen op ons eiland. “Wij hebben een bevredigend eerste kwartaal gekend”, meldt Kabbara.

Nieuwe vluchten
De nieuwe vlucht van AirCanada vanuit Toronto heeft voor een groei van 49 procent, 1,759 toeristen, gezorgd in februari. Ook de vlucht van AirBerlin uit Kopenhagen heeft voor een stijging van 120 procent onder de Duitse toeristen gezorgd. Maar de grootste groei van toeristen kwam uit Equador.

Chartervluchten
Het effect van de chartervluchten uit dit land was een groei van 1,060 procent,  487 bezoekers, vergeleken met de 42 van vorig jaar. “Ik geloof dat wij erg tevreden kunnen zijn over deze cijfers”, aldus Kabbara.

Maart
In de maand maart bleef het aantal toeristen uit Canada stijgen met 13 procent. De Zuid-Amerikaanse markt steeg met 28 procent. Vanuit Venezuela kon in totaal 5,563 toeristen worden geregistreerd, een stijging van 45 procent, terwijl uit Colombia 78 procent meer overnachtende toeristen geregistreerd worden. Duitsland bleef ook in maart sterk stijgen met een groei van 242 procent; dat betekent dit dat er 2,024 Duitsers naar ons land zijn gekomen.

Overnachtingen
Het aantal nachten dat de toeristen hier hebben doorgebracht is gegroeid met 13 procent. In totaal verbleven toeristen 936,175 nachten op Curaçao vergeleken met 829,715 nachten een jaar eerder. Het aantal cruiseschiptoeristen is in de eerste drie maanden van het jaar toegenomen met 17 procent en het aantal cruiseschepen is gegroeid van 114 in het eerste kwartaal van 2011 naar 144 in dezelfde periode van dit jaar.

Tevreden
“Curaçao is als product erg goed gepositioneerd, wat betekent dat er potentieel zit in verschillende markten. Het is onvermijdelijk dat enkele markten inzakken, door de wereldrecessie. Wat belangrijk is, is de inzet om ervoor te zorgen dat de groei blijvend is. Met tevredenheid zien wij dat ons toerisme met 11 procent is gegroeid en de voorspelling is dat deze groei zal doorzetten in de rest van het jaar”, zegt Kabbara.

2 reacties op “Toerisme eerste kwartaal 2012 gegroeid”

 1. ja dat bewert het CTB inderdaad ja.
  Ze zijn zo trots op deze leugen dat ze dit persbericht al voor de tweede keer in een paar weken uitsturen.
  Tja zo doe je dat als je propaganda wil voeren. Positieve verhalen of sprookjes zoveel mogelijk in het oog laten springen en de sh%t wegdrukken.

 2. Zo langzamerhand moet Curacao, conform de berichtgeving van het CTB, overspoeld zijn met toeristen, maar ik zie ze niet en ook de winkeliers in Punda en Otrobanda niet.
  Zij moeten hun deuren sluiten bij gebrek aan klanten.

  Men telt bij het CTB zelfs de arbeidskrachten uit Venezuela die de Isla komen reviseren mee als toeristen. Hoe dom kan je zijn.

  De hotels klagen steen en been en het CTB beweerd anders.

  Maar ja die cijfers zullen wel door mevr. Dindial worden gedicteerd, zij heeft niet voor niets deze matsbaan gekregen van de boeven uit Forti, die toch nog proberen om een klein beetje geld binnen te krijgen van de toerist.

  Ik zou zeggen begin eerst eens met een vriendelijke immigratiedienst op de luchthaven.