CURAÇAO – De spanning in de coalitie liep gisteren hoog op. Knopen werden echter niet doorgehakt, mede omdat minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijk Planning, Charles Cooper in Nederland is. De minister ondertekende daar een nieuw scheepvaartcontract.
Het contract werd afgesloten tussen de zeven klassenbureaus en Curacao. De klassenbureaus zijn gemachtigd om inspectie- en certificatiewerkzaamheden te verrichten op schepen die zijn geregistreerd op Curaçao en onder de vlak van het Koninkrijk varen. Dit nieuwe contract vervangt het contract dat in 1996 werd afgesloten door Nederland, Aruba en de voormalige Nederlandse Antillen. In 2009 werden de eerste stappen gedaan om een nieuw contract af te sluiten. Het traject heeft langer geduurd dan werd voorzien mede door de ontmanteling van de Nederlandse Antillen in 2010.

Aanspreekpunt
Het nieuw contract is geldig vanaf januari 2013. Als aanspreekpunt zal het kantoor van het klassenbureau in Nederland worden beschouwd. Deze stap is ondernomen voor de verdere verbetering van de dienstverlening door de Maritieme Autoriteit Curaçao (MAC) en om wereldwijde trends te blijven volgen. Cooper zal in de tweede helft van 2012 aanvullende financiering beschikbaar stellen voor afronding van het project Versterking Maritiem Bestuur. De minister komt vandaag weer aan op ons eiland.

9 reacties op “Cooper tekent scheepvaartscontract”

 1. Er is toch niks mooier dan geld uitgegeven waar je zelf niks voor hebt gedaan.

  Laat de burger (loosers) maar lekker betalen, kan ik het toch weer lekker uitgeven ha ha ha ha !!!

  En elke keer geloven de loosers mijn verhaal en ik kan gewoon lekker doorgaan met uitgeven !!

 2. In de normale wereld wordt een contract getekent en per fax en of email verstuurd. is net zo rechtsgeldig. Alleen op Curacao moeten de politici de hele wereld rond om de contracten zelf te tekenen..

 3. Ja wij politci van de eilanden hebben het goddelijk recht om voor ons zelf te zorgen zonder om te kijken naar het volk. Wij weten wat goed is voor het volk en verder niet zeuren. Wat zeg je? We moeten onze reizen verklaren? Joh ik zei al: niet zeuren!!!!

 4. In het bedrijfsleven komen leveranciers naar de klant als er een contract getekend moet worden. Een contract om de op Curacao geregistreerde schepen te kunnen gaan controleren, is nu ook weer niet zo`n prestatie.. Meer een ego momentje? Niet iets om het volk van Curacao blij mee te maken, maar gewoon een internationale verplichting.

 5. Wat kost dit? Vragen en nog eens vragen die het volk wil weten.

 6. De minister komt vandaag weer aan op ons eiland.

  Stort zijn 5,000 euro daggeld op de bank en gaat op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming met een lachwekkend congresje zodat hij het als dienstreis kan verkopen.

 7. je ziet nu al dat het weer een scheet is, waar moet hij het geld vandaan halen?? En is anabole boy wel gekend hierin? Samenwerking met NL bah

 8. Waarom is Cooper de enige die lacht op deze foto????

 9. Ach ja reisjes blijven meer belangrijk voor Cooper!