• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ondanks dat vanmiddag bronnen binnen Fort Amsterdam aan Versgeperst.com meldden dat het kabinet is gevallen, blijkt dit niet het geval te zijn. Wel is er sprake van crisis binnen de coalitie, en premier Gerrit Schotte zegt tegenover Versgeperst.com dat de kans bestaat dat de regering haar ontslag indient.

Verslag door Aruna Jhagru, Elisa Koek en Leoni Leidel-Schenk

Vanmiddag viel het verlies van Nederland tegen Duitsland compleet in het niet nadat de geruchten binnenstroomden dat het kabinet gevallen zou zijn. Bij het plein Fort Amsterdam verzamelde de pers zich al snel en tuurde naar het Paleis van de Gouverneur. Maar alleen secretaris-generaal Stella van Rijn kwam naar buiten en gaf geen commentaar.

Financiën
Ondertussen organiseerde regeringspartij MFK een spoedpersconferentie bij het hoofdkantoor van MFK in Saliña. Alle MFK’ers waren komen opdagen, maar alleen Schotte kwam aan het woord. De premier legde uit dat er spanningen zijn binnen de coalitie op verschillende punten, maar vooral de financiën zijn een heikel punt. Pueblo Soberano en MFK zijn het al tijden niet eens over de rol van het parlement. Het feit dat minister George Jamaloodin maandag niet kwam opdagen tijdens de Statenvergadering lijkt de druppel te zijn.

Cooper
Volgens Schotte heeft de coalitie vandaag uitgebreid vergaderd over de meningsverschillen die hebben geleid tot de crisis, maar kan de beslissing voor een ontslag nog niet worden gemaakt, omdat er een belangrijk kopstuk mist: minister Charles Cooper. De leider van de MAN is op werkbezoek in Nederland en is morgen terug op het eiland. “Vrijdag zal ik samen met minister Charles Cooper en leider van Pueblo Soberano Helmin Wiels om de tafel zitten en beslissen wat er moet gebeuren”, aldus Schotte. Wiels was zelf niet bereikbaar, omdat hij in een vergadering zat van zijn eigen partij.

Manifestatie
Nadat het al aardig aan het rommelen was binnen de regering, stonden demonstranten op het Wilhelminaplein klaar om te demonstreren tegen de regering. Eén van de organisatoren van de demonstratie, Ruben Suriel van Pro Pueblo, had ook gehoord van de geruchten dat de regering zou zijn gevallen.

Herhaling
“Dit is nog niet het einde”, zegt Suriel. “Als de regering is gevallen moeten we goed nadenken hoe we onze stem gaan uitbrengen, op welke persoon of partij. Ik denk dat de afgelopen negentien maanden één van de slechtste voorbeelden is geweest in het zestigjarig statuut dat Curaçao kent. We moeten ervoor zorgen dat we niet in herhaling vallen.” Op de vraag of Pro Pueblo dit toch niet al als een overwinning ziet antwoordt Suriel heel kort en duidelijk. “Nee, dit is een proces dat we doormaken. We hebben een nieuw land gesticht binnen het Koninkrijk. Negentien maanden hebben we kunnen kijken naar ruzies. Nederland heeft onze schulden kwijtgescholden zodat we met een schone lei konden beginnen. Deze regering heeft het gepresteerd om een miljoenenschuld op te bouwen. De schuld komt ongeveer uit op 1600 gulden per persoon.”

Schotte over de ‘crisis’

Demonstratie Wilhelminaplein

39 reacties op “Kabinet niet gevallen, wel kans op ontslag”

 1. gelukkig is het kabinet niet gevallen, zoals bekend elk nadeel heeft een voordeel.

  het voordeel is ons land heeft nog geld in de staatskist, anders was de regering allang vertrokken.

 2. Wiels is een klassiek geval van een chanteur, als de gechanteerde niet doet wat Wiels wil.
  Dan gaat hij verklappen wat je allemaal heb gedaan. Jullie weten wel wat ik bedoel de Sjon op de plantage, die waren ook zulke verraders. Ik vind dat soort figuren eigenlijk het ergste soort wat iemand kan zijn.
  Het ene zeggen tegen de zwakken en het andere doen om zijn Meesters te behagen. Ik zie dat soort mensen meer als een weekdier, geen eigen mening.
  In ons rijke verleden zijn veel van dit soort figuren geweest, mafia figuren die de wijk ingingen en winkeliers geld vroegen voor hun veiligheid anders waren ze niet beschermd tegen invloeden van buiten af.
  Stel dat niet geheel onverwacht er een volksopstand komt en de PS, MFK en MAN leiders gevangen worden genomen, zal de Hr Wiels dan niet blij zijn als Nederland ingrijpt om zijn hachje te redden?
  Gelukkig heeft Nederland al gezegd Curaçao moet het zelf doen. De zuivering van ons staats bestuur moet inderdaad komen van het volk, dan maar een zwarte bladzijde in onze geschiedenis en een waarschuwing voor alle volksmenners en oplichters dat het volk het niet meer pikt om bedrogen te worden.

 3. Wiels geeft openlijk toe dat hij chantabel bezig is !!!!
  Met de huidige voorkennis kan ook hij strafrechtelijk worden aangepakt:
  …bewust verborgen houden van bij hem bekende stafbare feiten van ingezetenen van Korsou…
  Net zo verwerpelijk als de “daders” zelf.
  Verlos ons van deze MAFFIOSE parktijken

 4. Ik denk dat de OM een zaak heeft mbt Wiels. Want als de regering zou vallen en Nederland zou komen dan gaan er doden vallen? Dit is dus een dreigement op een bloedbad. Als een moslim dat zou zeggen in de USA zou hij meteen zonder proces 10 jaar naar Guantanamo worden gestuurd…

 5. Jamaloodin, zojuist op Radio Direct, bleef om de hete brij heendraaien of hij nu wel of niet consquenties aan de motie van afkeuring zou verbinden. Hij wil nog analyseren en ventileerde om mee te wegen, dat hij niet op goede voet met Wiels staat en dat de PAR overal de schuld van heeft. Hij heeft vast en zeker een plaat van beton van hier tot Tokyo voor z’n hoofd.

 6. Wiels maakt zich daarmee wettelijk schuldig aan een misdaad, omdat elke burger verplicht is aangifte te doen over zelfs het vermoeden van misdadige praktijken. Helaas mag dat blijkbaar onder deze minister van justitie van PS-zijde.

 7. Ja, het is weer zo ver, Wiels de valse volksmenger zegt veel ,maar doet weinig.
  vandaag zullen ze niet aftreden, Wiels zal de stekker er niet uittrekken.
  maar ik mag toch wel hopen dat we de rekeningen van de huidige bewindslieden na gaan kijken.
  betalingen zijn gedaan en als je een miljoen schuld heb kan je natuurlijk nooit in 20 maanden 5 miljoen op je spaarrekening hebben staan.

 8. Vanmorgen is er een vergadering geweest met een andere vertegenwoordiging van de MAN (Cooper was nog niet terug) en die is mislukt. Cooper zou iets gezegd hebben, waarvoor hij geen mandaat heeft en heeft de MAN nu een spoedvergadering. Mocht Wiels terugdraaien, want nu wil hij weer niet het kabinet laten vallen en heeft hij zijn ministers weer niet teruggetrokken (lijkt op CDA), dan is de MAN niet uit te vlakken, want die is met ruzies en gerichte beledigingen uit het verleden ook niet echt blij.

 9. Nee, jongens. Wij houden ondergronds kontakt met elkaar. Boven gronds lijkt het alsof we grootste ruzie en meningsverschillen hebben, maar ondergronds lachen we onze buik vol: Spies gaat terug zonder iets, want er is een crisis en dan kunnen we geen afspraken maken met niemand. Dus wij zijn weer meesterlijk bezig. Niet voor niets heeft Gerritje een diploma in ontvangst mogen nemen zonder ooit naar de universiteit te zijn gegaan.
  Daar is hij heel goed in, en in Nederland heeft niemand het nog door.
  Ze kunnen waarschuwen tot ze blauw zien, en wij blijven lachen op deze klip.

 10. Als er een nieuwe regering komt dient zij goed te onderzoeken wat deze regering heeft uitgespookt! zij die zich hebben vergrepen dienen meteen naar Bon Futuro te worden gestuurd. inclusief Terry Hernandez en de mensen van de RVC’s waar een wanbeleid is gevoerd (van der Dijs, dos santos etc). Het moet nu 1 keer afgelopen zijn met de corruptie!

 11. @sony, idd wij op Curacao verdienen een gezond eiland en een integere regering.. dat zal met de huidige regering nooit gebeuren.. Hopen dat het kabinet valt en dat er nieuwe verkiezingen zullen komen!

 12. alle pastechi”s zijn nog niet binnen…..
  dus ze houden elkaars hand vast tot ze gearresteerd worden.
  Dos Santos zal het trouwens nooit toestaan, dat dit kabinet valt.

  zijn marionetten zitten vast aan dikke touwen.

 13. @ sony. Hun waren ook niet beter,vandaar dat er
  zoveel YDK, naar nederland zijn gevlucht.

  Nee, zullie deze regering dus is veel beter, 100 keer beter en dat is ook door Jerommeke beloofd: we zullen in 16 maanden roven wat de PAR in 16 jaar heeft geroofd. Je moet echt een kaarsje gaan branden uit grote dankbaarheid, als Wiels voet bij stuk houdt en het enige goede in zijn leven voor het volk kan doen: WEGWEZEN, want anders bevestigt hij de woorden van Jamaloodin dat hij een mariku is.

 14. Waarschuw even als het zover is! Dan kom ik weer terug naar dushi Curaçao!

 15. Ik hoop alleen dat de volgende regering, wanneer die ook mag aantreden, de ballen heeft deze gasten strafrechtelijk te vervolgen voor alles wat er nu gebeurt.

 16. @bezorgde burger, nee joh, de RAKET voor de rijken moet er eerst komen en dan pas praten ze verder…
  Want die (koi loko) Raket, dat is echt de hoofdzaak. Zonder die Raket geen pret.

 17. De pastechsi zijn nog niet uitgegeven dus ze blijven bij elkaar. Wiels heeft de MFK en de MAN sinds dag 1 corrupt genoemd en toch blijft hij met ze samenwerken. 1 grote show dus.

 18. @Carlos
  De schuld is destijds gesaneerd tot de rentelast norm. We zijn op 10-10-10 met een schuld van 1,6 miljard gestart. Het is helemaal nooit tot nul kwijtgescholden door Nederland.
  Als land moeten we de schuld van 1,6 miljard kunnen dragen mits we een goede begrotingsdiscipline hanteren. Daarom mag er geen begrotingstekort ontstaan en daarom houdt de CFT hier strak toezicht op. Door de vele pastechi’s, kosten voor de gezondsheidszorg, geldverkwisting door de vele dienstriezen, etc is er een begrotingstekort ontstaan van 180 miljoen (en wie weet wel meer).
  De heren Cooper, Schotte en Wiels moeten zich diep gaan schamen dat ze zo omgaan met onze schaarse middelen.

 19. Ik heb uit zeer betrouwbare bron gehoord dat de regering nog niet gaat vallen. Er is een afspraak gemaakt dat eerst het contract voor de nieuwbouw van het ziekenhuis getekend moet worden. de bouw van het ziekenhuis staat namelijk niet eens genoemd in de begroting dus het tekort zal nog verder oplopen. Iedereen begrijpt dat er voor vele miljoenen aan steekpenningen worden betaald voor de bouw van het ziekenhuis.
  Als het begrotingstekort zo ver is opgelopen zullen er enorm impopulaire maatregelen genomen moeten worden. Niemand wil “verantwoordelijk” zijn voor deze maatregelen dus de regering gaat hierop stuk.
  Zo zie je maar dat een heel klein deel van ons, namelijk de huidige bewindvoerders, de zakken vullen over de rug van de gehele bevolking.

 20. Jongens, zie opmerking Marius.
  Dit is een toneelstuk en Nederland tuimelt erin. Wat een joke, die Wiels belazerd iedereen en het spelletje gaat gewoon door.

 21. Shit, nog niet gevallen

 22. Misschien kunnen wij weer gaan denken aan een betere toekomst voor Curaçao!

 23. PETER, Je heb groot gelijk. Dit bedoel ik nou, totaal een andere BETROUWBARE
  REGERING. Ik bid er echt voor. Wij, de bevoling, in of buiten Curacao, verdienen een
  gezonde situatie op curacao. Triest dat je ziet dat MANNEN, mekaar zo afmaken.
  En dat de oppositie, nu zitten te lachen. Hun waren ook niet beter,vandaar dat er
  zoveel YDK, naar nederland zijn gevlucht. Voor ons, NOG DEZE NOG DE PAR.
  Schandalig gewoon weg.TRIEST HOOR.

 24. Jerrel, waarom is het zo dat zodra je iets zegt overde vorige regering, verwacht je, nu dat het goed fout gaat met deze regering, rita moet reageren.
  Rita of wie dan mag reageren, als welke regering dan ook iets doet, dat niet goed is voor
  de bevolking, DAT HEET VRIJHEID, JEREL Ik berijp, dat jij dus alles van de regering PAR goed vindt. Sorry zo zijn RITA en IK zeker niet. DUS JIJ BENT VAN PAR.
  Ik hoop net zoals velen, dat zeker geen OMAYRA LEEFLANG weer moet komen zitten.
  Vertel haar maar voor ons. Of ben jij deze “Jerel”, OMAYRA? ALLES is mogelijk He ?
  Zij is net zo erg als WIELS, haar woordenschat is geen HAAR beter
  Het kan ons niet schelen wie in de regering zit, als zij maar doen waarvoor zij zijn
  gekozen punt uit..

 25. MFK en PS zijn het niet eens over de rol van het parlement?
  Die rol staat in onze grondwet, de Staatsregeling!

  Curacao heeft bij Nederland na de schuldsanering 1,6 miljard ANG geleend.
  Misschien is er ook nog elders geleend?

  Ik kom dan toch uit op een schuld van ANG 10.000 per inwoner, of zo`n ANG 30.000 per gemiddeld gezin. Zijn er ergens bij Jamaloodin een paar nullen weggevallen in zijn spreadsheet.?

  Het overzicht van de Nederlandse leningen aan Curacao is hier te vinden.
  Laat dit kabinet toch gaan! Dit is toch geen eerlijke voorlichting!

  http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2012/06/08/beantwoording-kamervragen-over-jaarverslag-en-slotwet-koninkrijksrelaties-2011-dl-2.html

 26. Nee niet vallen, ik heb mijn pastechi nog niet ontvangen!! schotte je hebt het me belooft!

 27. hoop doet leven….

 28. Nah, ze zullen wel vinden dat hun zakken genoeg gevuld zijn, kunnen ze opstappen.

 29. Ik was zo chagarijnig maar de regering maakte mijn dag toch een beetje weer goed!

  Nadeel is wel dat er grote veranderingen zoals pensioensleeftijd, gezondheidszorg zeer snel doorgevoerd moet worden! Anders lopen de chulden verder op. De PAR heeft de afgelopen jaren geen zak veranderd….Hopelijk komt er echt een nieuwe betrouwbare politiek partij!!

 30. De stekker uit deze regering trekken zou de eerste goede daad van Schotte zijn, want deze regering die uit ongediplomeerde strafbladbeziiters bestaat is onmogelijk nog langer te handhaven.

  En noem de reis van profiteur Coopers toch geen werkbezoek! Dit was de zoveelste snoepreisvan Cooper de afgelopen jaren, waarmee hij een belangrijke schuldige is aan het gigantische begrotingstekort.

 31. Ik mis de ractie van Rita!!!!

  Ha ha ha het beste nieuws sinds 10-10-10

  Spies, pak ze aan!!!!

 32. Tip nieuwe naam voor versge/pest?.terug naar de orde van de dag.

 33. Beste marius,

  Helaas, maar ik denk dat u gelijk heeft…. Jammer!

 34. Het schijnt dat er een rijke familie mp een aanzienelijk geld bedrag heeft toegezegd om het ontslag niet in te dienen. De afkoelingsperiode (spies alweer weg) wordt vervolgens gebruikt om de buit te verdelen om vervolgens door te regeren tot 2014. Droevig.

 35. Wel allemaal heel toevallig op het moment dat ze met de billen bloot moeten over de Financiën en de Isla bij Spies en jamolodin in het parlement zou komen om uitleg te geven over de begroting.

 36. Hopelijk weet Gerrit, dat je een leven met ondraaglijk lijden niet nodeloos moet verlengen. Vrijdag praten of schelden de 3 leiders met elkaar en weten we meer. Wiels, hou je poot stijf en laat je niet ontnemen eenmaal iets goeds voor het volk te doen.

 37. Niet leuk

 38. Is enkel een rook gordijntje voor Spies, daarna gaan we gewoon verder met de ondergang.

 39. Dit is het beste news sinds 10.10.10