• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft gisteren van Mitchell Benjamin Victor Pietersz zijn thesis over groene energie ontvangen. Pietersz geeft in zijn thesis aan dat hij fossiele energie naar groene energie wil omzetten. Volgens Schotte is Curaçao dan op lange termijn minder afhankelijk van ruwe olie.
 
Pietersz heeft twee weken geleden zijn bachelor degree Science in Business Administration; Majoring in International Business gehaald aan de Universiteit van Curaçao. In zijn thesis, genaamd ‘Going Green – A strategic analysis for circumstances aiding in the sucessful implementation of Renewable Energy on Curaçao’, heeft Pietersz een analyse gemaakt van de ‘Beleidsnota Elektriciteitsvoorziening Curaçao 2011-2015’ die de Raad van Minister op 16 februari 2011 heeft goedgekeurd.

Conclusies
Eén van de conclusies van Pietersz is dat de basis van energie duurzaam moet zijn. Een andere conclusie van de afgestudeerde is dat wind- en zonne-energie het meest toepasbaar is voor Curaçao door de geografische ligging.

Windmolenpark
Schotte nodigde Pietersz uit om volgende maand bij de inwijding van de Windmolenparken bij Playa Kanoa en Tera Kòrá  aanwezig te zijn. Deze windmolens zullen gaan zorgen voor het opwekken van energie via de Noord-Oost passaat wind.

10 reacties op “Schotte ontvangt ‘groene’ thesis”

 1. Eén van de conclusies van Pietersz is dat de basis van energie duurzaam moet zijn.

  Oh ja echt?? Daarom noemen ze het toch duurzame energie???

 2. bij iedere foto die ik van Gerrit zie word ik altijd een beetje misselijk.
  ook bij foto”s van zijn eigen hof fotograaf.
  hij is zo totaal ongeloofwaardig…….

 3. Een andere conclusie van de afgestudeerde is dat wind- en zonne-energie het meest toepasbaar is voor Curaçao door de geografische ligging.
  Ik zou het aandurven om de conclusie te trekken dat het opwekken van zonne – energie overdag het meest toepasbaar is

 4. Hij is afgestudeerd,hij denkt dat we van de wind en de zon het meeste gebruik kunnen maken,nou mijn klomp breekt??DAT WEET TOCH DE GROETSTE BOEREN LUL UIT NEDERLAND OOK WEL, Wat een wonder hebben wij er bij,lijkt mij niet zo slim,en al helemaal niet dat hij zijn slimme ideeén uit het (steentijdperk) aan Gerrit (de raaf)Shotte door te geven,beetje dom jo,je had beter een ijsje aan moederlief kunnen vragen dan weet je dat je het krijgt maar bij deze looser krijg je 0 meer niet,.??

 5. Jullie vergeten dat hij uH wat was het ook al weer ?doctorandus of zo iets,in ruil voor een gigantis huurcontract WTC, shotte weet het verschil niet tussen 2,0 $ of 0,02 $.het enige verschil wat hij wel goed weet is dat als hij op de grondstaat zijn zakken aan het vullen is,en dat als hij zich in een vliegtuig bevind, probeerd om hij zo veel mogelijk uitslapen,om als hij weer terug is met volle en nieuwe kracht er weer tegen aan te gaan met wat denk u jaaaaaaa u heeft het goed zakkenvullerijenrij!.

 6. Schotte steelt de thesis en richt een BV op en meneer Pietersz krijgt geen cent.

 7. Jammer dat Schotte met zijn 2 jaar lagere school en een dansdiploma NIETS van de inhoud van een dergelijk stuk begrijpt.

 8. Ik neem aan dat Schotte met zijn opleiding en achtergrond een degelijke en grondige analyse van de studie zal maken 🙂

 9. Onze Gerrit weet nog niet het verschil tussen 2 en 0,02. 🙂

 10. Gut, een open deur! Was het maar zo simpel. Onze energiebehoefte gaat echter niet omlaag.