• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Pressiegroep Pro Pueblo zal vanmiddag tijdens de manifestatie op het Wilhelminaplein een petitie laten rondgaan met een brief aan minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties). In de brief wordt de minister opgeroepen om Curaçao ‘te redden uit macht van de georganiseerde misdaad’.

Spies bezoekt morgen Curaçao en zal met de regering praten over het begrotingstekort en de interventie van minister Elmer Wilsoe (Jusitie) bij de Bientu-zaak.

Ernstig
“De situatie is ernstig”, schrijft Pro Pueblo aan de minister. De pressiegroep noemt ‘aanvallen op het Openbaar Ministerie, de interventie bij de Bientu-zaak, problemen bij de Veiligheidsdienst, de controverse tussen de regering en de Centrale Bank en intimidatie van de pers’ als voorbeelden. “In twee verschillende referenda heeft 95 procent van Curaçao gekozen voor staatkundige oplossingen binnen het Koninkrijk. Wij zijn dus burgers van het Koninkrijk”, aldus Pro Pueblo.

Rijksregering
“Nu de regering in de machtsgreep van georganiseerde misdaad zit en een meerderheid van het parlement geen enkel kritisch geluid laat horen en dit kennelijk accepteert, is de rechtsstaat op Curaçao in gevaar en kan de Rijksregering niet langer de andere kant op kijken”, zo luiden de woorden van de pressiegroep.

Waardig
“Wij verwachten dan ook alle steun van het Koninkrijk om samen alles in werk te stellen om Curaçao te redden uit de macht van de georganiseerde misdaad zodat wij verder onze autonome status ‘binnen’ het Koninkrijk op een waardige wijze kunnen verwezenlijken”, zo sluit de pressiegroep de brief af. De manifestatie start vanmiddag om 17.00 uur.

[scribd id=96946651 key=key-27br16i9t2umos2nd9ax mode=list]

12 reacties op “Petitie voor Spies tijdens manifestatie Pro Pueblo”

 1. Begin steeds meer te geloven dat er een waarheid in het volgende verhaal zit: las vrij recentelijk dat de niet verkoopbare slaven op de Caraïbische slavenmarkten naar Curaçao verscheept werden. Die Hollanders daar, waren altijd op zoek naar koopjes en kochten de “kneusjes” voor een paar grijpstuivers. In de loop der jaren heeft een gedeelte zich met behulp van de fraters ontwikkeld en een gedeelte hiervan werd door het moederland, in dit geval Holland, verder geschoold. Maar als zo vaak gebeurd, niet iedereen kwam hiervoor in aanmerking, jammer maar daar zullen we mee moeten leren leven.

 2. Waarom blijft Wiels samenwerken met de MFK en MAN die volgens zijn woorden het land leegstelen?

 3. @ Vito: LIKE 🙂

 4. Voor mij kan de hele kabinmet Schotte in een grote container naar Bon Futuro worden gereden en vandaar uit berechtigd worden voor diefstal tegen het Curacaose volk en ontwikkelingsgelden. Voor gaat de criminele boevenregering van Schotte liever vandaag dan morgen naar huis en direct geregistreerd worden de zoeklijst van Interpol. Zodat ze allemaal opgesloten kunnen worden duistere praktijken.

 5. een goede brief,

  mis alleen dat de te korten van 2010, 2001 en 2012 moeen worden betaald door nederland, want zei hebben de regering toegestaan. dus graag 50 miljoen 160 miljoen en de 85 miljoen die deze regering meer heeft uitgegeven met goed keuring van nederland wel even dekken.
  op het moment geeft deze regering dus om de 2 dagen een miljoen teveel uit.
  vier jaar deze regering dan hebben we weer een schuld van 640 miljoen,
  schulden maken is niet zo erg als je weet dat je het terug kan betalen , net zo als je een schuld maakt om een huis te kopen.
  van de 300 miljoen die er nu extra zijn uitgegeven zie ik geen verbetering voor ons land.
  veiligheid is hoger, infrastructuur is erger geworden, onderwijs nog steeds slecht, etc

 6. Dradu, het wordt tijd dat je de pan in gaat, onzin hebben we al genoeg door bepaalde mensen gespuit bij versgeperst. Je begrijot gewoon niet dat onze anabole boy waarschijnlijk gezegend is met een erfelijke aandoening (zie rest familie) en dat zijn zakken inmiddels gevuld zijn.
  Mischien wordt ie al behandeld in Amsterdam, daar gaat hij zo ongeveer maandelijks naar toe.
  Of wil ie voorkomen dat een van zijn dochters met een makamba thuiskomt???? Hahahahahaha

 7. Wat moeten wij met een MAVO3 premier die ons 2 dollar verlaging van de gallon benzineprijs beloofde die 0.02 dollar bleek te zijn?

  Ik sluit niet uit Schotte de komma ook een paar plaatsen verkeerd heeft gelezen bij de screening van de belastingschulden van el Hakim en Jamaloodin.

 8. @ Dradu. Ik ga steeds meer en meer in de voorspellingen van Wiels geloven.

  Laat los alle leugens en Wiels is het equivalent voor leugenaar.

 9. @dradu, Curacao is al lam sinds 10-10 dankzij JOUW regering! Ga wiels maar vragen waarom hij een witwasser als Dos Santos steunt en wat is er gebeurt met de vragen van de MFK benoemingen! Wiels is alleen maar talk talk en geen walk walk! en het volk wil dat deze corrupte regering meteen aftreed!

 10. een hele goede brief….
  er valt natuurlijk nog veel meer te melden, maar dan wordt de brief te lang.
  ik hoop dat er vanmiddag een hoop mensen bereid zijn te komen demonstreren.

 11. @Chaetodon Capistratus (vieroogig makamba visje)
  Als ik het goed begrijp zit jij onrust te zaaien op het eiland?
  Wat wil je Chaetodon Capistratus (vieroogig makamba visje)? Minister worden? Of wil jij een hoge functie binnen de overheid?
  Ik ga steeds meer en meer in de voorspellingen van Wiels geloven. Hij zei dat er mensen bezig zijn Curacao lam te leggen om de macht over te nemen. Als ik jou stuk zo lees denk ik dat jij meer hiermee te maken hebt.
  De bevoorrechte elite (van vroeger) die niet kunnen loslaten proberen het volk tegen elkaar op te zetten om met de buit ervandoor te gaan, maar dit zal niet meer gebeuren Curaçaoënaars steunen mekaar door dik en dun nu.
  Eindelijk, dankzij dhr. Wiels !

 12. Helaas is het toch de bevolking van Curaçao die dit clubje heeft mogelijk gemaakt. Omdat de gedane verkiezingsbeloften binnen 10 minuten waren vergeten , is dit bestuurlijke monster mogelijk gemaakt door reguliere verkiezingen. Curacao is er in gestonken. Nederland kan hier verder nauwelijks iets mee. Ook niet met zo’n petitie in de hand. De Staten sanctioneren dit regeringsbeleid en zijn kennelijk niet van plan in te grijpen. Einde verhaal voor zover het inmenging betreft. Het gedrag van Wilsoe en Jamaloodin biedt wellicht een aanknopingspunt voor bestuurlijke correctie. Maar als deze twee worden vervangen, met of zonder motie van wantrouwen, gaat de rest gewoon weer verder. Het beest zal zichzelf moeten opeten om er van af te komen en die tijd is niet ver meer. Onderwijs , gezondheidszorg , Coast Guard , Douane en bedrijfsleven roeren zich al. Terecht. Nu volhouden !