• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vakbond Abvo is vanmorgen namens stakend personeel van de Kustwacht naar de Staten gestapt om te vergaderen met minister van Justitie Elmer Wilsoe. “Tot onze verbazing was ook de vakbond Straf, die valt onder defensie, aanwezig. Dat was niet de afspraak”, meldt Asmara Thodé van de Abvo.

“Wij vroegen de minister waarom de Straf aanwezig was omdat alleen leden van de Abvo sinds gisteren het werk hebben neergelegd. De minister behandelden ons toen heel onbeschoft waarop we hebben besloten de zaal te verlaten.”

Problemen
De leden van de Abvo zijn vervolgens langsgegaan bij premier Gerrit Schotte die hen heeft ontvangen. “Wij hebben met de premier vergaderd en uitgelegd wat onze problemen zijn en dat we onbeleefd zijn behandeld door de minister van Justitie. Tevens hebben wij hem gemeld dat de leden die eerst bij de vakbond Straf zatten alle problemen die nog steeds spelen al een keer hadden aangekaart”, vertelt Thodé verder. “De Straf heeft hen toen niet geholpen, de leden hebben zich toen aangesloten bij de Abvo.”

Afspraken
“Samen met de premier hebben we afspraken gemaakt en voor morgen 09.00 uur zullen we een aantal documenten aan hem overhandigen. Later op de dag zal ik nogmaals contact met Schotte hebben waarna we met het stakend personeel in vergadering gaan om te besluiten of de staking voortgezet moet worden.” De woordvoerder van de Abvo laat tot slot weten dat de premier met de minister van Justitie zal vergaderen over de problemen. “Na deze vergadering worden we door de premier op de hoogte gesteld van de stand van zaken.”

7 reacties op “‘Abvo onheus behandeld door Wilsoe’”

 1. je leden met valse voorlichting aanwerven en hoop geven is heel erg.
  vakbonds werk is opkomen voor je belangen, overleg plegen.
  niet mensen beschuldigen zoals de Hr zwijgman of de minister.
  maar gericht zaken doen,

 2. de kustwacht is een Koningsrijk taak waarvoor de regering van Curaçao mede verantwoordelijk is
  Belachelijk is het dat de Kustwachters staken, maar ja het zal wel goed uitkomen,
  onze landgrenzen worden nu dus niet bewaakt, wapens, drug en vreemdelingen kunnen nu zomaar op en in ons land komen.
  Elke kustwachter weet van te voren dat je maar voor 5 jaar word aangenomen. Indien ze langer mogen blijven dan is dat mee genomen.
  Net zoals bij de andere diensten van ons land willen de kustwachters geld hebben voor als ze overwerk maken, echter in de landregeling van ambtenaren staat dat ze eigenlijk alleen recht hebben in vrije tijd en als het echt niet anders kan, dan pas geld. Alleen bij
  uitzondering kan er geld worden betaald , geld dat we op het moment niet hebben gezien de te korten die ons land heeft.
  voor wat betreft het Nederlands , elke kustwachter heeft verklaard dat hij Nederlands kan lezen en praten. Dit was een eis om worden aangenomen,de kustwachters hebben bewust gekozen voor deze functie-eis, ook 5 jaar dienen is bewust gekozen, Niemand heeft ze gedwongen om te gaan werken bij de kustwacht. Ook verplicht niemand ze om langer dan 5 jaar te blijven, Helemaal gezien de bewering van Thode dat ze slecht worden behandeld, persoonlijk was ik dan allang weg gegaan. Ik denk dat het anders is de Kustwacht is een goede werkgever en daarom willen ze allemaal graag blijven.

  Ik heb gelezen dat 42 personen van de 240 kustwachters staken, dat is dus 16 % van de hele kustwacht, terecht dat er dan ook andere vakbonden aan de tafel zitten als er overleg is met de verantwoordelijke Minister.

 3. Wilsoen is ‘opgebrand’, hij dient met SPOED vervangen te worden!

  Het web van leugens en intriges begint zijn tol te eisen, he is ‘losing it’! (en hij weet het)

  Het gebrek aan integriteit holt een mens uit, het vreet je op van binnenuit!

  (geen ruggegraat = weekdier)

 4. Juist Jan, zo is het.

 5. Tja, Wilsoe doet alleen iets voor je als je achternaam Dos Santos is.

 6. Ze moet zeker niet met Wilsoe praten, want dat is een onbeschofte vlegel.

 7. Mevrouw Thode moet praten in het Kustwachtoverleg. Daar zegt zij zelden iets.
  Ik adviseer mevrouw Thode de stakingskas van ABVO te openen om haar leden loon te betalen.