• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vijf medewerkers van het Meldpunt voor Ongebruikelijke Transacties (MOT) zijn geslaagd voor het examen van ‘Certified Anti Money Laundering Specialist’ (CAMS). Bij het MOT zijn er tegenwoordig zes specialisten werkzaam in het bestrijden van het witwassen van geld.

 Het hoofd van de dienst heeft bovendien het certificaat van ‘Certified Fraud Examiner’ (CFE) ontvangen. MOT Curaçao is één van de weinige meldpunten ter wereld waar zoveel gecertificeerde specialisten werkzaam zijn in het bestrijden van het witwassen van geld.

Opsporing
Het meldpunt heeft als taak het verzamelen, registreren, bewerken en analyseren van de gegevens die het krijgt, die van belang kunnen zijn voor de voorkoming en opsporing van witwassen van geld en de financiering van terrorisme. Het MOT fungeert als een buffer tussen de melders en het Openbaar Ministerie.

7 reacties op “Vijf ‘anti money laundering’ specialisten geslaagd”

 1. Slechts 5 experts????
  Korsou heeft zeker 100 van deze experts nodig en die hebben dan minimaal 20 jaar werk aan de regeringsleden en allen die daaraan gelieerd zijn.

  U weet wel zij die de ruif genaamd Curacao leegplunderen en hun winsten op zwitserse banken zetten.

 2. Het schijnt dat Gerrit Schotte zich ook aangemeld had voor de CFE certificatie maar zich teruggetrokken heeft toen hem verteld werd dat CFE niet staat voor Curacaose Fraude Expert.

 3. CFE is het enige examen dat ik ken dat je thuis download en de antwoorden upload, zonder enige controle op WIE de antwoorden geeft.

  Waarmee het dus wel erg ironisch is dat het makkelijkst te frauderen examen ter wereld het Certified Fraud Examiner examen is.

  Zou Hernandez de examenvragen zelf beantwoord hebben? Gezien zijn dubbele veroordeling lijkt het daar niet op.

 4. MOT Curaçao is één van de weinige meldpunten ter wereld waar zoveel gecertificeerde specialisten werkzaam zijn in het bestrijden van het witwassen van geld..

  Maar wat heb je eraan als de Minister van Justitiie ACTIEF probeert een grote witwasser te helpen door zijn geld op te eisen en te proberen de zaak te sluiten.

 5. Geslaagd gefeliciteerd, ik zal ze gelijk een hint geven.
  Wil deze groep (hopelijk) enthousiastlingen makkelijk scoren zo net na het behalen van hun certificaat. Dan stel ik voor een onderzoek te doen naar de volgende club: “de machthebbers/afdwingers van Curacao”.

  (ik vermijd met opzet het woord regering)

 6. Terry Hernandez heeft dat ook dus zoveel is het niet waard.

 7. Dat CFE examen is niets om trots op te zijn, want Terry Hernandez verrichtte zijn UNA onderzoek op basis van zijn CFE certicatie.

  Dat onderzoek werd vervolgens door zowel de Nederlandse als de Curacaose als prutswerk omschreven.

  Ik sluit niet uit dat zelfs onze MAVO3 premier voor het CFE examen kan slagen, al is dit een slecht voorbeeld omdat hij op basis van zijn eigen fraudes natuurlijk enige kennis van zaken heeft.