• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURACAO – De prijs voor benzine moet met tenminste 1,11 gulden worden verlaagd. Dat meldt PAR-Statenlid Marilyn Alcalá-Wallé. De oppositiepartij hoopte gisteren in de Staten op uitleg van Curoil over de huidige brandstofprijzen, maar de directie van het bedrijf besloot niet op te komen opdagen.

“De directie van Curoil heeft een brief gestuurd buiten alle proporties naar het parlement, waarin zij aangaven dat zij niet naar de Statenvergadering zouden komen”, aldus Alcalá-Wallé. De PAR had de vergadering aangevraagd, op grond van ‘verschillende klachten van het volk over de hoge prijs van benzine en gebrek aan gasbommen’.

Berekeningen
In 2008 kostte een vat petroleum rond de 140 dollar en de prijs van benzine was ongeveer 2,50 gulden per liter. Vandaag, juni 2012, kost een vat petroleum rond de 84 dollar terwijl de prijs van een liter benzine 2,61 gulden is”, aldus het Statenlid. “Als je uitgaat dat de condities gelijk zijn, kan je op basis van de prijsverhouding 2012 versus 2008 uitrekenen dat de prijs van een liter benzine ongeveer 1,50 gulden zou moeten zijn in plaats van de 2,61 gulden die de regering de bevolking rekent, 1,11 gulden teveel.

Belang
Volgens de politicus heeft kabinet Schotte de onvoorwaardelijke steun van elf parlementariërs in deze kwestie. “De fractie van de PAR gaat door met haar inspanningen om de regering te dwingen en de elf parlementariers te overtuigen om het belang van het volk voorop te stellen. De prijs van gasbommen moet snel dalen en er moet voldoende verkrijgbaar zijn, daarnaast moet de prijs van benzine ook substantieel worden verlaagd.”

23 reacties op “PAR: ‘Benzineprijs 1,11 gulden te hoog’”

 1. @ La Stiwz. Ik heb er al op gewezen, dat de prijsopbouw ook uit andere componenten dan alleen olie bestaat. Let echter op de voorbehouden door het gebruik van “zou” en “Als” en dat het gaat om het principe: DE BURGER BETAALT VEEL TE VEEL VOOR DE BENZINE en als je dat kan ontkrachten, hebben we er wat aan. Ook onzeker is hoeveel Gerrit naar schoonpapa vanDis schuift en vice versa in ruil voor “bewezen diensten”.

 2. Curacao doet Nederland is bijna alles na, behalve met het aanleggen van fietspaden en de auto in de verkoop te doen.
  Wat moet zo’n klein eilandje met zoveel auto’s? Maak het openbaar vervoer schoner, moderner en beter, dit helpt om de dure vieze auto weg te doen.

 3. gezien de politieke ondersteuning door de pomphouder aan het MFK kan de winstmarge van de pomphouder wel na beneden. scheelt toch gauw 5 cent

 4. Even de berekening van de PAR ontkrachten:
  Volgens de PAR is het zo, dat ald de olieprijs met 40% daalt, de benzineprijs ook met 40% daalt.

  Als de olieprijs dus met 100% daalt (olie is gratis) dan zou de benzine dus ook gratis zijn.

  De mensen die bij de ISLA werken willen immers geen loon, de pompstations bieden hun faciliteiten ook gratis aan, de overheid ziet af van alle accijnzen, belastingen en heffingen, etc. etc.

  PAR, think twice before speaking. (Andere partijen dienen vele malen meer te denken).

 5. @ De benzineprijs gaat niet omlaag. Ze hebben in Juni de benzieneprijs met heel weinig aandacht in laten gaan. Geen verandering dus. Volgende maan gebeurt hetzelfde ofze vinden een nieuwe reden om hem toch t everhogen. Curoil is in financiele problemen en heeft geld nodig. Dus de prijzen gaan omhoog of ze handhaven de huideige prijzen. Maakt niet uit wie zijn schuld het is, dit is de realiteit van NU!

 6. @dradu, inderdaad jij en de regering zijn NUL waard!

 7. De PAR heeft de afgelopen jaren de benzine lopen subsidieren met onze gelden (ook al had je geen auto dan moest je toch ervoor betalen)! Benzine prijs is nu marktconform en ja pas na twee maanden merken we dat de prijs omlaag gaat en ja dus ook omgekeerd.

 8. 1,11 0,02 maakt allemaal niet uit wie het roept of zegt. benzine is te duur! Of is iedereen al vergeten dat de prijs zou dalen in de maand juni want er zit een vertraging op de doorberekening van de aankoop prijzen? De prijs is het zelfde gebleven terwijl de olie wederom goedkoper is geworden. Wanneer voelen wij nou de effecten van de lagere olieprijs.

 9. 1,11 2,22 3,33 0,00 is de PAR !

 10. 1, 11 gulden minder voor gasoline zou een zegen zijn voor mijn portemonee!

 11. @ john en jan c

  omdat de par nu iets zegt geloof je het niet??? ga dan lekker bij deze regering vragen om uitleg?
  feit is dat wereldwijd alles duurder is maar hier wel extreem, dit door voorfinancieren van Curoil wat wij nu terugbetalen terwijl dat niet meer mocht( van PAR) en ja geen jaar verslagen vanaf 2006 maar ook geen maandelijkse verhogingen want de verlaging in juni werd verhoging.

 12. @Wancho, ze zullen wel gezegt hebben dat hij 2 bolivar korting kreeg..

  trouwens deze toeslag bestond voorheen niet eens dus het was zowiezo geen korting!

 13. @Jan C, Vraag dat aan Schotte en Asjes die in die tijdens Gedeputeerde van economie waren en daar viel Curoil over.. ouch weer een afgang!

  en we wachten nog steeds op jouw antwoord met de fabrieken die de PAR heeft gesloten of is dat ook een leugen van je?

 14. AD Vanochtend:Negen maanden nadat premier Gerrit Schotte (MFK) zich vergaloppeerde
  met zijn mededeling dat Curaçao een korting van 2 dollar per gallon had uitonderhandeld
  in de nieuwe purchase agreement met PdVSA, geeft hij toe dat het in werkelijkheid
  gaat om het schrappen van 0,02 dollar importtoeslag per gallon

 15. Beste PAR, je hebt nu wel een grote mond, maar in de vergadering werd ook gezegd dat Curoil sinds 2006 geen jaarrekening heeft gegeven aan parlement…. Weet jij waarom?

 16. @ John. Ik geloof dit niet, simpelweg vanwege dat idiote cijfercombinatie, typisch PAR.

  Dit is geen concreet verweer of zelfs helemaal geen verweer. Dit soort sommetjes krijg je op de lagere school. Vastgesteld kan worden, dat we veel te veel voor de benzine betalen, terwijl nota bene de accijns ook nog in tranches is afgekalfd. Ook aan Aqualectra betalen we te veel, maar dan om de reden, dat Schotte in 2011 plechtig beloofd heeft, dat de nutsprijzen onder zijn regering NIET verhoogd zullen worden. Ook dit is geen idiote cijfercombinatie.

 17. Haha de prijs is NAF 2.50 te hoog als je het mij vraagt. Zoals Positivo het zei is het een kort door de bocht berekening. Wel een leuke manier van de PAR om ‘klanten te binden’ 😉

 18. @ Positivo. Lijkt me een beetje ‘kort door de bocht’ berekening.

  PAR zal er ongetwijfeld naast zitten, maar dat is marginaal. Er zijn andere componenten om tot een berekening te komen, maar die zijn wel duurder geworden zoals bijv. het transport. Als je op deze manier zoals Jamaloodin zou boekhouden, krijg je wel een dikke onvoldoende, maar voor een ruwe prijsberekening kan en mag het om aan te tonen hoe de regering de burger te veel laat betalen.

 19. Met deze hoge prijzen verdient de schoonfamilie van Schotte veel geld!

 20. 12-12-12.
  Hulanda stima nossss.

 21. Ik geloof dit niet, simpelweg vanwege dat idiote cijfercombinatie, typisch PAR.
  Steeds weer die idiote cijfercombinaties, he he.

  De PAR heeft iets met cijfercombinaties en denkt dat het ”leuk voor het volk is” om keer op keer zo te cijfers te combineren om ”indruk” te maken.
  Dat maakt de PAR juist ongeloofwaardig want ”leuke cijfercombinaties” lossen de problemen niet op, en geven juist een ”cijfercombinatie-tic” aan.
  Alsof een aparte cijfercombinatie belangrijker is dan het oplossen van Curaçaose problemen.
  Kleuters vinden dit leuk maar een intelligente volk die het moeilijk heeft, heeft hier geen boodschap aan. Die voelt zich hierdoor juist gekleineerd.

  Eerst was het 10-10-10, en nu 1,11.
  Hebben ze bij de PAR niets belangrijkers te doen dan cijfers te combineren?
  Over een paar maanden zullen ze het zeker over dd 12-12-12 gaan hebben.
  ”Lekker belangrijk en zeer interessant,” dit kleuterjuf gedoe.

 22. De MAN beloofde dat de benzineprijs lager zou worden maarja de MAN is een corrupte partij die bekend staat om haar leugens.. volgende verkiezingen is het RIP met de MAN.

 23. Lijkt me een beetje ‘kort door de bocht’ berekening.
  Echter het feit dat de directie van Curoil niet komt opdagen zegt wel weer genoeg.

  Overigens juig ik verlaging van de brandstofprijs van harte toe.
  Brandstof is hier te duur, ook hier is de auto een melkkoe.

  De zittende machthebbers zullen dan ook met allerlei smoesjes, ondersteund door flutberekeningen proberen de prijs zo lang mogelijk hoog te houden.