• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Statenvergadering was gisteren een podium voor insinuaties, beledigingen en een totaal gebrek aan respect. Dat zegt FOL-leider Anthony Godett, nadat de gemoederen tussen Statenvoorzitter Ivar Asjes en fractievoorzitter Dean Rozier (MFK) gisteren in de Staten hoog opliepen.

De Centrale Commissievergadering over Curoil liep gisteren uit de hand, nadat Rozier de Statenvoorzitter onder andere voor ‘clown’ en ‘idioot’ uitmaakte. “E payaso grandi bo ta”, zei Rozier. De fractievoorzitter was gepikeerd omdat hij het woord niet kreeg van Asjes. De Statenvoorzitter verzocht Rozier de zaal te verlaten, eventueel met hulp van de politie.

Respect
“FOL wil na de beschamende vertoning in het parlement van gisteren een beroep doen op alle 21 parlementsleden, om hun verantwoordelijkheid te nemen. Met verantwoordelijkheid nemen wordt bedoeld dat iedereen elkaar moet respecteren”, vindt Godett. De FOL-leider gaf op het moment van de verhitte vergadering informatie aan enkele middelbare scholieren over het werk en functioneren van het parlement. “Wat er gebeurde was geen goed voorbeeld voor hen.”

Time-out
De oppositiepartij vindt dat er een ‘time-out’ moet worden ingesteld tijdens een vergadering, om de ‘emoties en persoonlijke problemen’ te laten afkoelen. “Het volk heeft geen baat bij het constante beledigen, ruziën, insinueren of ander soort problemen in de parlementszaal”, voegt Godett daaraan toe.

Uitnodiging
De directie van Curoil kwam overigens niet opdagen tijdens de vergadering. Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft daarom opnieuw een uitnodiging verstuurd aan Curoil-directeur Yamil Lasten, voor 27 juni. Het is niet de eerste keer dat de directie van een overheids-nv niet komt opdagen in het parlement, zoals de directie van de SVB en Aqualectra. Dit komt mede omdat de MFK-fractie van mening is dat de overheids-nv’s alleen op uitnodiging van de minister naar het parlement mogen komen, terwijl coalitiepartner Pueblo Soberano vindt dat het parlement ook op eigen houtje de overheids-nv’s kan uitnodigen.

Vergadering
Het parlement wil informatie van Curoil over de financiële positie van het bedrijf vanaf 2007 tot nu toe. Daarnaast wil de Staten uitleg over het beleid wat betreft de aanpassingen van de prijzen voor brandstof en diesel en of dit correct is toegepast in de afgelopen jaren. Ook het tekort aan kookgas baart het parlement zorgen. De Centrale Commissie heeft besloten dat in het geval dat de directie van Curoil de vergadering van 27 juni niet bijwoont, aan de Algemene Rekenkamer van Curacao gevraagd zal worden om onderzoek te doen naar Curoil op de bovengenoemde punten. De vergadering van gisteren is hieronder terug te kijken:

18 reacties op “‘Oproep aan Statenleden: respecteer elkaar’”

 1. @Abraham Mossel,
  Ja Mossel, zo maakt de PAR geen vrienden met de FOL. Denk niet dat de PAR deze keer op de FOL kan rekenen. Je zit Godett te beledigen.
  Er is trouwens nog een partij die eigen volk bedriegt, verraad en het liefst Curacao aan Nederland verkoopt wegens brevet van onvermogen !

  De Curaçaose zon, zee en bodem zijn niet te koop. We hebben Curacao maar te leen van toekomstige generaties, vergeet dat nooit !

 2. morgen, woensdag in het wilhelminapark om 5 uur

 3. Spuit elf zegt ook weer eens wat,moet hij niet in het boek lezen hoe wordt ik beter als Nelson Mandela,namens him zelf kon hij zich al een jaartje of wat geleden( toen hij in het gevang zat wegens fraude)zich al met hem vergelijken,laat mij toch niet elkekeer weer in een deuk liggen OM je onzinnige leugenachtige landverraders verhalen. GODETT BEDRIEGT – VERRAAD EN BELAZERT ZIJN EIGEN VOLK WAAR ZE BIJ STAAN.

 4. @sony, de veel te hoge benzineprijs is zeker ook de schuld van de Par. Of heeft het misschien toch iets te maken met de schoonfamilie van de premier die de oliemagnaten zijn op Curacao??? Probeer zelf na te denken en niet na te praten.

 5. Geachte heer of mevrouw Sony, deze reactie van u geeft exact weer waarom we niet verder komen. Beschaving heeft NIETS met politieke kleur te maken en weten hoe als parlementair te functioneren ook niet. Dit is een schande, punt. Ik ben niet pro PAR en daar gaat het ook niet om. Wat nu gebeurt door deze regering no tin niun base ni rason ku no ta kol di mafia.

 6. @sony, neem aub je pilletjes in. helaas voor jou maar dit is allemaal te danken aan jouw regering!
  De par had trouwens de meeste stemmen dus je loopt te janken!

  Vertel maar wat jij hebt meegemaakt jongen!

 7. Triest, triest, triest Het is en blijft de schuld van PAR. Wij zitten jaren in deze shit.
  Als Par zo goed was, zitten zij. DE PAR, nu niet in de oppositie. En alsmaar te klagen
  en zogenaamd voor het volk op te komen. Zoals de coalitie alsde oppostie zijn allemaal een pot nat. Als jullie niet weten wat wij hebben meegemaakt, blijf stil

 8. Ik heb respect voor de aanpak van Asjes, die Jamaloodin duidelijk op zijn plaats zette toen hij vertelde dat bij de vorige vergadering Jamaloodin zich afmeldde wegens een buitenlandse reis terwijl hij tijdens de vergadering alcohol drinkend op een terras werd aangetroffen.

  Jammer dat Asjes zijn eigen naam met zijn CTB creditcard fraude en zijn politieke benoemingen bij Selikor en CPA onherstelbaar beschadigd heeft, want hij treed nu wel zoals van een Statenlid verwacht mag worden.

 9. Schandalig gedrag van weer de MFK ers.

  Maar wat kun je verwachten van een liegende MAVO3 premier met een lang strafblad, een minister van financieen met megaschulden en verdachte in een witwaszaak, een minister van gezondheid die dronken over straat zwalkt, schulden niet betaalt en een strafblad heeft wegens een reeks winkeldiefstallen en ook nog eens meineed en ga zo maar door.

  En de MFK statenleden zijn net zo erg. Dean Rozier spotte gisteren met alle fatsoensnormen en Amerigo Thode, vader van een beruchte drugssmokkelaar, vind het allemaal goed als marionef van Schotte en co.

 10. Het zijn ALLEMAAL payasos, van onze centen!

 11. Respecteer ook de uitspraken van de rechters! respecteer de rapporten van de VDC!

 12. De Staten is een groot circus. De meesten komen te laat, spelen tijdens de vergadering met hun Blackberries en iPads, gaan weg tijdens de vergadering of beginnen een onderonsje terwijl er een spreker centraal aan het woord is.

  Deze dames en heren dienen een voorbeeldfunctie te vervullen, maar hun gedrag is stuitend. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat ze volledig verzaken in hun belangrijkste taak: het controleren van de regering.

  Tenslotte: het feit dat de nieuwe directeur van Curoil, nog geen week in functie, weigert naar de Staten te komen geeft al aan dat we met weer een Schotte marionet te maken hebben.

 13. Ja Malo dien….
  In overal ter wereld komen politici terug van vakantie om vragen van het parlement te beantwoorden, maar jij doet net het omgekeerde. Ga je schamen en leg jou functie neer want je bent het niet waard.

 14. Oh ja, op 02:37:00 begint het payaso gebeuren.

 15. Respecteer de kiezer?

 16. Het feit dat mensen niet willen verschijnen om vragen van het parlement te beantwoorden moet hard aangepakt worden, ontslag zonder wachtgeld o.i.d.

  Verstoppertje spelen doe je maar in jou eigen privébedrijf, en niet als je met gemeenschapsgeld betaald wordt.

 17. Niet alleen elkaar respecteren, maar ook de regels zoals bijv. simpel op tijd aanwezig zijn en bericht van verhindering indien van toepassing. Godett is nou niet het juiste rolmodel om dit soort dingen te berde te brengen of is hij zijn eigen tijd en gedrag vergeten.

 18. Het gezonde verstand van Curaçao ontbreekt niet alleen in de Regering, ook de Staten zetten zichzelf in hun hemd. Hoe lang nog ??