• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Werknemers van de Kustwacht die zijn aangesloten bij de vakbond Abvo hebben sinds gisteren het werk neergelegd. Dat bevestigt de woordvoerder van Abvo, Asmara Thodé. “De manier waarop de lokale werknemers door defensie worden behandeld kan niet door de beugel.”

“De lokale werknemers vallen onder de regels van de RMA-voorwaarden (Return Material Authorisation) van het land Curaçao.” Volgens Thodé worden de regels overtreden op het moment dat een lokale werknemer overwerkt. “De heer Zwijgman die de leiding heeft bij de kustwacht zet deze regels opzij en bedenkt zelf een manier om overwerk uit te betalen”, aldus Thodé.

Contract
Daarnaast zijn de werknemers het niet eens over het contract dat zij aangeboden kregen. Werknemers die in dienst worden genomen bij de kustwacht krijgen een vijfjarig contract aangeboden met een optie tot verlenging. “Met als gevolg dat werknemers na acht of negen jaar nog steeds op contractbasis werken”, laat Thodé weten. De vakbond wil niet onderhandelen met de kustwacht en gaat vandaag in vergadering met de minister van Justitie, Elmer Wilsoe. “Dit valt toch onder zijn verantwoordelijkheid? Dus hij moet ingrijpen!.” Aan de hand van de uitkomst van de vergadering wordt bepaald of de staking wel of niet wordt voorgezet.

3 reacties op “Kustwacht legt werk neer”

  1. Ja ze denken natuurlijk dat de kustwacht zoiets is als de overheid waar je tot je pensioen kan blijven of je nu een strafblad hebt of niet.

  2. Heel defensie werkt met korte contracten van 3 of 5 jaar, heb gisteren dit nieuws ook op tv gezien het ging ook over de verdeling van hogere functies en aar klachten hierover. De vacatures zouden in de verkeerde krant staan veel van de vakbonds leden zouden geen Nederlands kunne lezen volgens mevr. Thode maar hoe zit het dan met de wetten die deze mensen moeten handhaven…. heeft iemand deze als vertaald?

  3. Thode.. familie van?