• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Billboards van zieke, vermagerde hond zijn sinds vorige week te zien op diverse plekken op het eiland. De billboards zijn bedoeld om de bevolking bewust te maken van de omgang met dieren. Er is gekozen om een ‘before’ en ‘after’ foto te gebruiken.

 
Op de ‘before’ foto zie je een hond die bij de voormalige vuilstortplaats Shut werd gevonden. Hij werd daar gedumpt. Op de ‘after’ foto zie je dat deze hond in korte tijd kan genezen door de juiste zorg toe te passen. De hond Mei Ling is in anderhalve maand tijd veranderd en genezen en kan nu worden geadopteerd bij het dierenasiel in Parera.

Vrijwilligers
Verschillende vrijwilligers hebben zich in gezet voor de actie. De billboards hangen onder andere bij een aantal scholen, Marchena Hardware in Marchena en aan de Santa Rosaweg.

12 reacties op “Actie voor betere omgang met dieren”

 1. De beschaving van een volk is te meten aan de mate van respect waarmee ze met hun dieren omgaan. (Mahatma Gandhi)

 2. We hebben amper aandacht voor onze eigen kinderen laat staan voor een hond !!!

 3. Onbegrijpelijk om the man’s best friend zo te behandelen. Zelfs als je je hond slecht behandelt geeft hij/zij je nog onvoorwaardelijke liefde, maar maak de hond maar eens duidelijk, dat een eigenaar moet krijgen wat hij verdient, oog om oog tand om tand.

 4. Goed deze actie! Maar echt helpen zal het niet,want mensen die hun dieren mishandelen,verwaarlozen zullen niet snel veranderen,ligt aan hun aard,opvoeding en mentaliteit! Beste is om een Animal cops te gaan opzetten net zoals in Amerika,Australie,Engeland enz,,,flinke boetes en hoge gevangenis straffen uitdelen,moet je zien hoe snel ze dan wel veranderen of nooit meer een dier nemen! Mocht zoiets komen,dan meld ik me gelijk aan,want zie genoeg dierenleed om me heen hier!

 5. Ahhh Mei Ling…. wat is ze enorrrm opgeknapt 🙂 !!

  Samen met zovele andere dieren zien we nu heel vaak hoeveel liefde en aandacht wordt gestoken in verwaarloosde en mishandelde (zwerf) dieren.

  Hulde Dierenbescherming & CARF!!
  Jullie geven het juiste en meest geweldige voorbeeld!! En dat doet volgen 🙂

 6. mijn hond en mijn kat eet en leeft beter dan mij.

 7. Ach zolang mijn beltegoed van mijn Blackberry niet op is, ik nog naar de mac Donalds kan gaan, bij de sneck mijn Polar kan drinken en zo nu en dan eens lekker naar Campo gaan,

  Wat maakt het dan uit dat mijn hond aan de ketting ligt in de zon geen eten meer heeft voor de rest van de maand, ik heb toch een goeie tijd daar gaat het om !!! en hij moet mijn kot bewaken daar is ie voor punt uit !!!

 8. @smile; Yep Smile, helemaal mee eens!

  Staat dat ook niet in dat op dit eiland zo gevierde boek,…..de bijbel,…..toch?
  Helaas houden weinigen zich aan de ‘regeltjes en voorschriften’ in het door zovelen (tot in het absurde) verheven boek!

 9. RESPECT hebben voor medemens, dier en je omgeving. En dat leer of neem je gewoonweg mee van huis uit (of leer je eventueel op school), maar helaas velen hier niet of nooit. Maar iedere zieke egoist die toch de ogen open zal gaan door deze actie is pure winst. BEHANDEL EEN ANDER, maakt niet uit mens of dier, ZOALS JE ZELF BEHANDELD WILT WORDEN!.

 10. “The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated. “

 11. Goed plan vind ik. Ik hoop echt dat het werkt en dat de dierenbeulen er even bij stil staan. Want om hen gaat het.

 12. Dierenmishandeling is aan de orde van de dag hier op Curacao.

  Het is typerend van ons volk om ons milieu te vervuilen, om onze dieren en kinderen te mishandelen en om ons godloos te gedragen. En dat allemaal kan je verhelpen met educatie, beschermings wetten en handhaving van die wetten.

  Maar helaas hebben we hier gebrekkige educatie, geen wetten voor de bescherming van natuur en dier en totaal geen handhaving van enige wetgeving.

  Met andere worden de Curacaonaar vindt het prima om tussen de vuilnis te wonen, zich godloos te gedragen en door te gaan met de mishandeling van zijn dieren en kinderen.
  Wat moet men hiermee?, niets, ga maar klagen bij de regering dat er geen wetten zijn en dat degene die er zijn niet gehandhaafd worden.

  Curacao heeft een harde en eerlijke aanpak nodig, er moet hard opgetreden worden, maar daar heeft de vorige en huidige regering geen ballen voor.
  YWN