• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Starters en Young Professionals die een huis willen kopen, worden een handje geholpen. De overheidsbank Postspaarbank is het project ‘Eindig 2012 in je eigen huis’ gestart om betaalbare woningen te bouwen voor de doelgroep. Het eerste huis wordt over vier maanden opgeleverd.

Premier Gerrit Schotte was aanwezig bij de start van het project. “Dit project past bij de filosofie van Schotte om jongeren te helpen die na een studie in het buitenland terugkeren en geen grote lening kunnen krijgen vanwege hun studieschuld”, laat de premier via een persbericht weten.

Hypotheek
In de eerste fase van het project worden er 29 huizen gebouwd in Sapaté. Met deze woningen vanaf 164.000 gulden, kan de Postspaarbank de jongeren voorzien van een hypotheek.

 

7 reacties op “Betaalbare woningen voor starters”

 1. @Your Worst Nightmare,
  Omdat men op Curacao nooit van WRO Wet Ruimtelijke Ordening gehoord heeft.

  Zo krijgt Kooiman een grote natuurgebied om op te bouwen en een Venezolaans bedrijf gaat ergens in een natuurgebied een gigantisch shopping mall neerzetten, maar voor wie eigenlijk???
  Het valt me op hoe snel deze mensen alles voor elkaar krijgen…

  Je hoort nooit van investeerders die iets in de agricultuur, landouw, tuinbouw, veeteelt, visserij etc. willen gaan doen.
  Mensen die iets hierin willen gaan doen worden aan het lijntje gehouden. Raar.

 2. @Stef:
  het is verkavelingSplan, gelijk aan verkavelingSrente, verkavelingSstudie.

  Voorts is draagkrachtigen een normaal meervoud van draagkrachtige en is dit de juiste manier van gebruik in het stuk van John. Het betreft een verkavelingSplan voor meerdere draagkrachtigen en niet voor een enkele draagkrachtige.

 3. Kan iemand ons vertellen of deze woningen voldoen aan energie besparing, groen bouwen, water besparing, degelijke constructie, veiligheid voorschriften en ruimteljke orderings plan?.
  Waarom gaat de regering Schotte door met het aantasten van natuurgebieden in plaats van het zooitje op te ruimen en te verbouwen in de bebouwde kom?.

  YWN

 4. Laten ze eerst maar eens afwachten of de eerste fase van 29 woningen door de doelgroep bewoond zal worden, voordat ze een volgende fase gaan starten.

 5. Het zal storm lopen. Wie wil er niet na eindelijk dit eiland ontvlucht te zijn lekker terugkomen in de benauwde sociale controle cultuur die hier op Curacao heerst? En lekker voor de rest van je leven alles wat je verdient afgeven aan de politiek die het achterover drukt.
  Ik ken maar een paar mensen met enige ambitie die zijn terug gekomen na hun studie. En ik vraag me af hoelang ze blijven. Dit is geen eiland voor middenklassers.

 6. Beste John,

  Lees nou eens goed. Dit zijn huizen voor personen die na studie terug komen naar het eiland. Dus mensen met minimaal een HBO of in het slechtste geval een MBO opleiding. Goede vergelijking met tiener moeders.( ik wil bij dezen niet zeggen dat tiener moeders ongeschoold zijn.)

  164000 naf voor een huis betekent op maand basis ± 950,00 naf rente, je betaalt dan niets af aan de hypotheek komt de studieschuld bij zit je toch al gauw op de 1100,00 naf per maand.

  Ik weet niet uit welk nest jij komt maar dit moet je eerst maar eens verdienen. Bij een hypotheek van 1100,00 per maand moet je toch al snel een inkomen van 3000,00 naf per maand hebben.

  En jij praat over een verkavelingplan voor de financieel minder draagkrachtige?

  Ik denk dat jij een hoop heb uit te leggen aan personen op dit eiland die minder dan deze 3000,00 naf per maand verdienen of je verhaal beter moet onderbouwen

  Stef

  PS het is verkavelingplan en draagkrachtige

 7. Ik heb 2 jaar geleden een huis gekocht aan het einde van de Cascoraweg en ben niet blij met dit ontwikkelingsplan.

  Het ligt namelijk tegenover het enige jaren geleden aangelegde FKP complex woningen voor tienermoeders die zich de afgelopen jaren weinig aangepast hebben getoond. En dan komt er nu dus weer een verkavelingsplan voor de financieel minder draagkrachtigen. En mijn ervaring is dat ontbrekende financiele draagkracht vaak gepaard gaat met onaangepast, asociaal gedrag.

  Ik verwacht dan ook een waardeverminderring van mijn huis en zou graag willen weten of FKP en PSB mij daarvoor gaan compenseren.