• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De eerste vlucht van Copa Airlines is gisteren vanuit Panama naar Curaçao gevlogen. “Door de grote vraag voor de bestemming Curaçao, moest COPA Airlines het oorspronkelijk bedoelde Embraer 190 vliegtuig inruilen voor een Boeing 737”, aldus minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling).

Samen met vertegenwoordigers van de regering, de luchtvaartmaatschappij, Curaçao Tourist Board (CTB), reisagentschappen en de passagiers, vierde Hakim de samenwerking die ervoor zorgt dat Curaçao nu ook verbonden is met meer markten in Latijns-Amerika en Centraal Amerika zoals Argentinië en Brazilië.

Dankbaar
Tijdens de inauguratie nam minister Hakim de kans om zijn dankbaarheid te tonen aan de 125 passagiers, alvorens het koord door te knippen. “Mijn doel was altijd om een betere maritieme en luchtvaart verbindingen te bereiken tussen de landen in onze regio om de commerciële uitwisseling tussen landen te verbeteren”, zei Hakim. Vanaf gisteren verzorgt COPA Airlines vier vluchten per week naar Curaçao op zondag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

15 reacties op “Eerste vlucht Copa Airlines”

 1. @jan, henk

  Tuurlijk is Curacao niet de enige bestemming in de regio die garanties bied aan airlines. Vorige week heeft het toeristen bureau van St. Lucia de subsidies aan luchtvaartmaatschappijen verminderd: het gevolg American Airlines draait direct het aantal vluchten terug, 1000 stoelen minder per week. Zitten wij daar op te wachten? gezellig al die lege hotels. Wij moeten ons realiseren dat zonder garanties er geen nieuwe maatschappijen komen (overigens voor Copa is er geen garantie afgegeven, maar ja, dat zullen jullie toch wel niet willen geloven). Wel ben ik het met jullie eens dat die garanties een slecht instrument zijn, hoewel er alleen betaald wordt wanneer de LF’s onder een bepaald percentage komen, dus zal er ook flink in marketing geinvesteerd moeten worden om te garanderen dat die percentages gehaald worden.

  @ Juny: Copa vliegt inBrazilie naar de volgende bestemmingen:Belo Horizonte, Brasilia, Manaus, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro & São Paulo

 2. Is het wel zo handig om met Copa naar brazilie te vliegen? Brazilie ligt ten zuiden van ons en Panama ten westen.. beetje omvliegen en ik denk dat ze alleen op rio en sao paolo vliegen dus moet je daar ook weer overstappen.

 3. @Hopeloos, aangezien jij hier zo goed op de hoogte bent, vertel ons meer over de stoelgaranties!
  Of ben jij zo’n iemand die vindt dat het volk moet inleveren zodat jij winst kan maken?
  Ben jij soms ook vrijgesteld van belasting?

 4. Jeetje, wat een mopper galerij hier. We zijn in ons negativisme jegens de regering helemaal op hol geslagen. In plaats dat we blij zijn dat COPA na jarenlang proberen eindelijk heeft besloten Curacao aan haar netwerk toe te voegen, voelen we ons weer genegen alles af te kraken, omdat we denken dat er een link met de huiidge regering is.

  Dat we gaan GOL verliezen is mede door de komst van COPA een normaal gevolg, COPA heeft een perfect netwerk in Brazilie, zodat Curacao eindelijk onder de slechte deal met GOL uitkan. Air Canada is helemaal niet gestopt maar vliegt seasonal (winter seizoen, start weer in November), de huidige Air Berlin vlucht gaat uitstekend (hoge Load Factors) en last but not least is niet de luchthaven gedegradeerd naar een B-Status maar onze Dienst Luchtvaart.

 5. Curacao had nooit aan stoelengaranties moeten beginnen.

  Op het moment dat je zoiets wilt stoppen stort alles aan beide kanten in elkaar.
  Laat iedereen gewoon betalen om op Curacao te vliegen, zo niet dan wegwezen.
  Curacao is het enige land in de regio die stoelengarantie biedt. Het is logisch dat zoiets niet eeuwig door kan blijven gaan wegens oneerlijke handel.

  En nu maar leren om op een normale en vooral duurzame manier handel te doen.

 6. Tja…..intussen is Delta Airlines gestopt, vliegt Air Canada niet meer, GOL weg, geen tweede vlucht van Air Berlin (en de ‘eerste’ staat onder zware druk vanwege de grote financiele problemen bij AirBerlin), stopte Continental/United al met de tweede weekverbinding naar New York en lijkt hun enige overgebleven NewYork-vlucht vanaf eind augustus ook verdwenen uit de dienstregeling… een luchthaven met B-status waar geen zicht op verbetering is en een minister die vooral feestjes viert met het doorknippen van linten en het natspuiten van vliegtuigen. Wat een HUB!

 7. @Wimpiri, het heeft dezelfde status als goedkoper fruit, en fruit via cruiseschepen hier goedkoop te krijgen. Plannen met meer vluchten met Air Berlin, Gol en Continental schijnt ook heel goed te gaan!

 8. Het reisbudget van zo’n stuk of 3 ministeries is op, maar El Hakim kan voor en op rekening van de NV’s gewoon blijven reizen. Niemand opgevallen, dat Schotte al een maand op honk zit en mas serka di bo?

 9. Is er iemand op dit eiland die mij de vooruitgang van die 8 bestemmingen/1 ticket kan vertellen ? Was namelijk ook zo’n fantastisch idee van Hakim, het heeft inmiddels zakken met geld gekost (belasting centen) maar wij horen, althans ik, hier niets meer van. Doodgeboren kindje ?

 10. De enige reden dat el Hakim airlines naar het eiland haalt is dat het zijn mogelijkheden vergroot om weer op ‘dienst’reis te gaan.

  Want op het eiland is hij nooit. Is dat nu om die mega daggeld vergoedingen of heeft hij gewoon een slecht huwelijk?

 11. poeh poeh, wat zijn ze weer goed bezig voor het eiland !!!!

 12. @Piet Snorr, als dat zo is dan vraag ik me af wat wij hieraan hebben. Wie houdt wie nu voor de gek?
  Stoelengarantie, hoe zit het daarmee?
  Het moet niet gekker worden. Curacao gaat steeds meer op de gekke Henkie van de regio lijken.

 13. tickets zijn wel erg duur. goedkoper om naar Miami te gaan

 14. Ik heb gehoord dat de tickets vanuit Curacao naar Panama 1000 gulden zijn!!! En dat het omgekeerd vanuit panama naar curacao rond de 600 gulden is. Kan iemand mij uitleggen waarom yu di korsou dat moet betalen?? dure grap om naar panama te gaan dan voor minder dan twee uur vliegen. Ik vrees daT dit weer zo’n maatschappij zal zijn die het maar een paar maanden volhoud…tot jazz festival mischien?

 15. Hoeveel heeft deze deal je nu weer opgeleverd sjeik Hakim,en kan je ook aantonen zwart op wit dat hierbij geen gerantie stoelen worden betaald door het volk,lang leven de Sjeik, drie vliegmaatschappijen houden uitbreiding/en het voortzetten voor gezien,maar daar komt er een voor terug (hoelang).het vliegtuig was te klein voor het aantal mensen daarom is er voor een 737 gekozen.Ja vind je het gek (te klein) als de helft van de Curaçaose regering was aanwezig bij het openings feest in Panama!!,dank je de koekoe,en het volk maar betalen.