• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Met het onlangs bekendgemaakte plan van aanpak concentreert de overheid zich op de alternatieven voor de raffinaderij en niet op het raffinaderij terrein.” Dat meldt GreenTown. De organisatie geeft aan de regering nauwlettend te volgen over hoe zij denkt de raffinaderij Isla te kunnen moderniseren.

De organisatie geeft wel aan dat een aantal punten nog nader uitgezocht dienen te worden maar vindt dat de rapporten op een aantal punten nog onduidelijk is. “Dit maakt het voor buitenstaanders lastig de door het Kabinet Schotte gedane keuze te volgen. Maar wij zullen niet stil blijven zitten om eigen uitgewerkte plannen voor een beter gebruik van het Isla terrein verder uit te dragen.”

Alternatieven
Een goede keuze over de Isla kan echter pas gemaakt worden als ook de alternatieven voor het vastgoed bij sluiting nú worden meegewogen vindt GreenTown. “GreenTown heeft als breed particulier initiatief niet willen klagen of iets willen tegenhouden, maar juist willen helpen bij deze afweging door een integraal alternatief geheel ontdaan van emoties aan te bieden. Vergeleken met de door de overheid gepresenteerde hoofdlijnen van haar plan, is de GreenTown aanpak een volwaardig alternatief voor het gebruik van het kostbare, uniek aan het water liggende vastgoed.”

Arbeidsplaatsen
De organisatie heeft bewust aandacht besteed aan de mogelijke groei en het creëren van het aantal arbeidsplaatsen. “GreenTown creëert veel meer arbeidsplaatsen, de investeringen zijn niet veel hoger en er is al zicht op mogelijke private investeringen en beschikbare fondsen voor het ontmantelen, sanering, schoonmaken en remediëren van het gebied.” Daarbij laat GreenTown de mogelijkheid open voor andere initiatieven en ideeën die in de Curaçaose gemeenschap leven en het geeft het de overheid de mogelijkheid dit plan in haar breder beleid te integreren.

1 reactie op “‘Wij houden de regering in de gaten’”

  1. Er Dient een nieuwe politieke organisatie te komen met een hoofstuk over groen energy en een groenbeleid met bewust wording campange naar de bevolking toe.naast het feit dat er een totale schoonmaak dient te komen met aansprakkelijkheid van de verantwoodelijken voor de gemaakte schade aan het mileu en de omgeving en de grond vol vergift.