• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het College financieel toezicht (CFT) heeft in het kader van zijn toezichthoudende taak deze week een bezoek gebracht aan Curaçao. Zij stellen dat de regering binnen twee weken met een plan van aanpak moet komen om aan te geven hoe zij denken het tekort van 85 miljoen gulden weg te kunnen werken.

“De financiële situatie is ernstig. Het licht staat op rood”, stelt voorzitter van het CFT Age Bakker. Hij heeft afgelopen dagen met het parlement en de regering van Curaçao gesprekken gevoerd. Hij zegt ervan overtuigd te zijn dat de regering de ernst van de situatie erkent en aan de slag gaat.

Te lang
Curaçao sloot 2010 af met een tekort van 100 miljoen gulden. In 2011 kende het land een tekort van 160 miljoen gulden. Hierop zijn maatregelen voorgesteld, onder meer snijden in de ziektekosten en de pensioenen. Maar de invoering van die maatregelen duurt volgens het CFT te lang. Daarom moet het tekort voor 2012 op een andere manier worden weggewerkt.

Advies
Het CFT adviseert sinds 2007 de regeringen van onder meer Curaçao en Sint Maarten over hun begroting. Komende week gaat het CFT naar Sint Maarten. Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Liesbeth Spies bezoekt de komende dagen onder meer Sint Maarten en Curaçao. Daarbij staat onder meer de financiële situatie op de agenda.

 

 

20 reacties op “‘Financiële situatie ernstig’”

 1. @Henki

  Met excuses voor het herhalen. Dat was niet de bedoeling.

  Joshua

 2. @henkie, volhouden!

 3. @Sjors

  Niet helemaal correct. Hij heeft een Ned. vader/grootvader.
  Maar dat maakt niet uit in principe, dat de man niet deugt is een gegeven. Net als de rest van de club.
  Overigens is er net een ‘Schotte” opgestapt bij heet GVB in Amsterdam. Familie – wellicht-??

 4. aleen jammer dat Nederland geen geld meer geeft, het is wel hun schuld dat deze regring mag blijven zitten.
  Dus ze moeten ook maar betalen, ons land kan er niks aan doen zolang de Koninksrijks regering niet ingrijpt.

 5. Kiezers bedankt!

 6. @paulina, jammer voor jou maar Schotte heeft geen nederlands bloed.. zweeds surinaams colombiaans.. dat is zijn ancestry..

 7. @ MAASKANT,

  ROEP IK AL MAANDEN.

 8. hmmm Schotte zit zeker in de naam,vandaag blijkt dat bij het gemeentelijke vervoer bedrijf Amsterdam Miljoenen zijn verdwenen door ene Pieter Schotte?

 9. @ Paulina: En die Wiels dan, en die Jamaloodin en al die andere half Afrikanen zeg maar dan (als ik in jouw termen spreek!).. Het is maar weer een bewijs dat ze het niet kunnen…En Godett.. ach waar heb jij het over…..

 10. Jamaloodin heeft vanavond in Telenotisia gereageerd op de kritiek van Wiels en heeft hem o.a. op niet mis te verstane wijze een mariku genoemd en Asjes trouwens ook. Ons anabolenmannetje kan maar op 1 manier het tegendeel bewijzen, dat hij een echte kerel is, en anders moeten we Jamaloodin geloven.

 11. Veel van jullie hebben op die half Nederlander Schotte gestemd, wat anders verwacht je dan? Dan heb je natuurlijk dezelfde problemen als in NL, zoals begrotingstekort, torenhoge staatschuld en stijgende werkloosheid.
  Curaçao is geen uitzondering. Zeker niet met Schotte aan de macht, want zelfs Godett was niet zo frauder als hij. Godett kreeg wel gevangenisstraf….en Schotte dan?!

 12. aankomende week staten behandelen financieele begrotings tekort,Minister van Financieën ,heeft gemeld niet te kunnen komen,wegens belangrijk buitelandsereis,zijn E-mail,naar de staten bevatten de volgende worden,wegens vakantie van 09-t/m 18 juni niet op het eiland aanwezig,en met deze looser moeten wij de oorlog winnen,en de 11 corrupte statenleden vinden dit allemaal maar goed,om misselijk van te worden,HOE LANG NOG.
  MET LEUGENACHTIGE BELOOFTES EN REDEVOERINGEN BELAZER ZIJ HUN EIGEN VOLK.

 13. Het zal gaan zoals altijd: natuurlijk buigen onze gebroeders Dalton weer even, geven vooral hun voorgangers de schuld en beloven mooie en effectieve ‘plannen van aanpak’.
  En het Cft en de RMR knikken en we zijn weer een halfjaar en nog meer miljoenen aan schuld verder.

 14. We hoeven ons niet te verbazen, als in 2014 de volgende regering net zo erg als in Nederland zal moeten bezuinigen dus soberano’s, bij wie de broekriem al op het laatste gaatje zit, run for your life. Ze moeten in ieder geval proberen miljoenen van de commissarissen terug te halen, die zaken hebben door gedrukt met een negatief oordeel van de SOAB. Helaas zal boze opzet bij Hernandes moeilijk te bewijzen zijn. Wat mogen we anders verwachten van een minister, die de financien van zijn eigen bedrijf niet op orde kan krijgen en met een gigantische schuld aan belastingen en premies zit.

 15. Curacao staat nog geen 2 jaar na de miljardenhulp van Nederland het water weer tot aan de lippen en Jamaloodin, de Fred Flintstone van de politiek, laat weten dat hij een paar weken op vakantie gaat.

 16. En weer krijgen ze twee weken respijt, en wat na die twee weken? Weer een maand?

  Ik zou graag zien dat Cft eens duidelijk maakt hoe deze enorme tekorten zijn ontstaan in zo’n korte tijd. Snijden in ziektekosten en pensioenen zegt me helemaal niets, zitten daar wel de knelpunten? Graag transparantie, laat iedereen nu maar eens zien hoe het financiele plaatje er uit ziet van Curacao gewoon in cijfers dan wordt het voor iedereen duidelijk.

 17. WANNEER HOEPELT DEZE TROEP(LEES:REGERING) OP!!!!! HET WATER STAAT CURACAO AAN DE LIPPEN, MENSEN !!!!!
  MENEER GOEDGEDRAG: DOE WAT !!!!

 18. Ik las vandaag dat de nationale roeptoeter aangaf het Cft niet te erkennen.
  Hoe ongelooflijk dom kun je zijn. Je moet als land gewoon aan je verplichtingen voldoen en niet vanaf aanvang mensen eruit werken zodat je torenhoge afkoopsommen moet betalen. En je broer op een plek zetten die nergens verstand van heeft. Dat erkent hij dus wel.
  Spelen met het belastinggeld van de belastingbetaler. Uitschot allemaal.

 19. Ik denk dat Nederland Curacao maar via de Verenigde Naties een mandaat gebied (trusteeship) moet maken. Dan kan onder leiding van de VN naar onafhankelijkheid worden gewerkt. Als ik het charter van de VN (zie onder) goed begrijp kan NL dat zelfstandig doen, ook zonder referendum op Curacao.. zie art 77 1.c

  Chapter XI Declaration Regarding Non-Self Governing Territories

  Members of the United Nations which have or assume responsibilities for the administration of territories whose peoples have not yet attained a full measure of self government recognize the principle that the interests of the inhabitants of these territories are paramount, and accept as a sacred trust the obligation to promote to the utmost, within the system of international peace and security established by the present Charter, the well-being of the inhabitants of these territories, and, to this end….

  Article 77

       1.  The trusteeship system shall apply to such territories in the following categories as may be placed thereunder by means of trusteeship agreements:
  …….
       c.  territories voluntarily placed under the system by states responsible for their administration.

 20. Waar hebben de rovers al dat geld verstopt ? Dat krijg je nu als je een clown op financien zet.