• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De rechtbank veroordeelde John Deuss en zijn zus Tineke Deus op 24 mei tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van 327.000 euro. Deuss is het niet eens met de uitspraak, omdat volgens hem geen geld werd uitgezet naar Berg en Dal, zoals de rechtbank oordeelde.

Behalve de straffen die Duess en zijn zus kregen opgelegd, werd ook First Curaçao International Bank veroordeeld tot 3 miljoen boete. De rechtbank verklaarde dat in Berg en Dal, de geboorte plaats van Deuss, geld werd aangetrokken en uitgezet. Op het kasteeltje van de familie in Berg en Dal stonden systemen waarmee carrouselfraudeurs snel online bedragen konden rondpompen. Ook liepen daar verdachte transacties zoals een miljoenentransactie op de rekening van de dochter van de Russische oligarch Berezovski.

Niet verboden
“Het enige dat voor de wet van belang is of er geld werd aangetrokken en uitgezet, en dat is niet gebeurd in Berg en Dal”, zegt advocaat van Deuss M.Doorenbos tegen de Gelderlander. “De rechtbank heeft zich in het vonnis toegespitst op het feit dat er in Berg en Dal vergaderd werd door bestuursleden van de FCIB, dat daar af en toe bezoekers voor deze bank werden ontvangen en dat de computers het betalingsverkeer regelden. Dat zijn activiteiten die niet verboden zijn.” Doornbos hoopt op vrijspraak voor zijn cliënt.

7 reacties op “John Deuss in hoger beroep”

 1. @ Jan C:

  “Jullie goede vriend”
  Ten eerste: Ik schrijf op persoonlijke titiel dus het wood “jullie” is in deze ongepast.
  Ten tweede: “goede vriend” Tromp is in het geheel geen goede vriend van mij.
  Vanwaar deze niet getoetste aanname?? Waarschijnlijk is de wens de vader van de gedachte.

  Ik reken alleen aimabele personen tot mijn vriendenkring. Dus vooral geen leden van deze regering, statenleden en bankpesidenten/directeuren zoals Tromp en Deuss.

  Overigens zou ik als ik u was even voorzichtig zijn met te schrijven dat Wilsoe en Jamaloodin geen vrienden zijn van Deuss. De tijd zal het leren.

 2. @jan c, de namen van de fabrieken die de PAR heeft gesloten!

 3. @Jerrel Deuss is niet bevriend met Jamalodin of Wilsoe, maar met jullie goede vriend E.T. Tromp die hem geholpen heeft. Oja de vrienden van de MOT niet te vergeten. E.T. sporsonde ook met geld van de CBCS de advocaten van Deuss? Google.dat.ff.

 4. Als ik John DEUSS was zou ik even bellen met Jamaloodin en Wilsoe.
  Die schrijven wel even een briefje naar Nederland.

  De advocaat kan niets meer betekenen geien zij opmerking “ik hoop op vrijspraak”.
  Waarschijnlijk kunnen de vrienden van DEUSS, Wilsoe, Jamaloodin en de andere criminelen uit Forti wel iets voor hem kunnen bereiken, voor zijn First Curacao International Bank. Alleen de naam moet deze boeven al aanspreken.

 5. @you terra tenminste worden misdaden onderzocht en personen berecht die dan ook in hogerberoep kunnen gaan en uiteindelijk wordt recht gesproken. dat kunnen we hier niet zeggen laten wij eerst ons huis schoonmaken voordat wij roepen dat die van de buren vies is

 6. Ongeloooflij k die kinderverkrachter in amsterdam is ook in beroep gegaan .. klaasse justie aaaa soorrie ….HOOOOOOOOr

 7. Dat kan niet …. Het lijk net als die jongens . dat die oude brandweerwagens uit ned land of niet zorro ,..en nou..klaaaaaaaaaasse justie sa . waatjess ben ik ,,of niet rignando