CURAÇAO – Een peloton van de Landmachtcompagnie in de West, het Brigade Verkennings Eskadron van de 13e Gemechaniseerde Brigade, heeft gisteren op Wacawa een grensverleggende training afgewerkt. “Realistischer dan dit, hebben we nog niet eerder getraind”, aldus sergeant-majoor Danny Vlutter.

Vlutter heeft als schietinstructeur van de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied (CZMCARIB) de bijzondere schiettraining op poten gezet. Het peloton werd in een zeer realistisch scenario flink getest.

Oorlogsgebied
Met ondersteuning van het onbemande vliegtuigje UAV Raven, een sniperteam en speciale battle simulation (plastic kneedbare springstof) werd de realiteit van een oorlogsgebied genaderd. De militairen kregen de opdracht om een ambassadeur uit het gebied te bevrijden, maar werden door de gesimuleerde oorlogseffecten gedwongen hun strategie telkens te veranderen.

Eindoefening
De landmachtcompagnie in de West werkt tijdens hun tijdelijke tewerkstelling bij CZMCARIB diverse oefeningen af, waaronder deze schiettraining met scherpe munitie. Eind juni rondt de compagnie hun tijdelijke tewerkstelling af met de eindoefening op Aruba en Curaçao.

13 reacties op “Landmacht zoekt grenzen op in schiettraining”

 1. @Klaas

  Doe astublieft eens nadenken voordat je wat zegt, lood wordt al jaren niet meer gebruikt en Nederland heeft een stuk of 10 oefenterreinen. En waarom dan nu op Curaçao? Het is te erg dat iemand je dat in de mond moet leggen maar dat heeft er onder andere mee te maken dat het de KONINKLIJKE LANDMACHT is. Dient dus ook ter bescherming van het autonome land binnen het koninkrijk Curaçao. En ooh wat zul jij er blij mee zijn als Chavez toch nog eens zo maf is om te besluiten dat Curaçao binnen de Venezuelaanse territoriale grenzen valt.

 2. @lache toch
  Een inham of baai hoe je het wilt noemen maakt ook deel van het leefmilieu van dieren, waar wij mensen, Curaçaoënaars ons voedsel uit halen. Het maakt deel van ons voedselketen.
  “Slimmerd” je hebt nog heel veel te leren op milieugebied.

 3. @lache toch, en zo wordt alweer een stukje ongerepte schone natuur verpest door mensen die totaal geen waarde hechten aan ons eiland.
  Maakt geen drol uit wie het zijn. Trouwens de Shell had na 70 jaren het Curaçaose grondwater bijna compleet verontreinigd. Daar horen wij niemand over, en jij helemaal niet!

  De Shell had ons destijds voor een dilemma gezet en Maria koos voor de symbolische 1 Florien omdat ze niet anders kon, gemeen he?!
  En Shell had tegen beter weten in misbruik hiervan gemaakt, iets met oneerlijke handel enzo.
  Gevolg, erfenis van een gigantische asfaltsmeer en vervuiling van alle milieuelementen.

  Als het aan jou lag mag de Curaçaoënaar niet voor het Curaçaose milieu opkomen, toch?
  Want dan zijn ze ” erg milieu bezorgd” volgens jou…
  Zo’n arrogante opmerking is niet vreemd van mensen die op ons eiland neerkijken.
  Maakt me geen drol uit wie het zijn !

 4. @ rita. om onze helden te verdedigen

  Je verwart helden met lafaards, die het volk uitzuigen en dom houden en in grotere armoe duwen om zo hun zakken te vullen. Er is zelfs geen geld voor onderwijs, sport, criminaliteit, brandweer, seilkor laat staan om alle huizen en gebouwen uit de koloniale tijd te slopen maar wel voor privejets, snoepreisjes, daggeldvergoedingen. Er staan weer dingen te gebeuren met de rode kaart van CFT en als Nederland haar verantwoordelijkheid gaat nemen.

 5. Heb je weer van die hypocriete en ongenuanceerde reacties van de Y d K!!!
  Al vele jaren wordt de vlakte van Wacawa als stort en verzamelplaats gebruikt voor 90 % van alle autowrakken van Curacao!!!
  En nu defensie deze reeds lang vervuilde particuliere vlakte tegen betaling gebruikt voor oefendoeleinden, roert het zogenaamde millieubewuste en hypocriete Curacao,se volk zich van alle kanten…..ga toch fietsen stelletje chronische viezeriken!!

 6. Klaas weet niet dat er al tientallen, ja tientallen jaren, geen lood meer gebruikt mag worden in munitie. Je wordt tegenwoordig een stuk milieuvriendeijker om zeep gebracht.
  Droom lekker Klaas Vaak…….
  En dump jij lekker je koelkast bij Santa Catharina, als er maar geen lood in zit……

 7. @klaas ja klaas jij ziet een rivier wij een inham en baai aan de noordkust.

  je bent wel erg milieubezorgt maar heb je ook tegen de isla geprotesteerd

  of is het alleen maar tegen nL en de militairen.

  als je niks beters weet schrijf dan gewoon niets.

 8. @Rita Met een snipper geweer is ontvoeren geen optie. Daarmee is het wél mogelijk op 2500 meter afstand iemand dodelijk te raken, Kogelvrije vesten zijn,ook op die afstand, daar niet tegen bestand. Overigens is het leuk voor u , dat u van Corleone helden kunt genieten.

 9. Het is net zoiets als met die achterlijk raketinstallatie gedoe, die om allerlei gezondheidsredenen etc. verboden wordt in Nederland, maar dezelfde Nederlanders willen het wel op Curacao gaan bouwen. Over zorgplicht gesproken, bah.

 10. O, wacht, Curacao heeft geen milieuwetgeving, daarom.
  Maar een vingerwijzende land als Nederland, behoort het beter te weten.
  Maar ja, alles gaat zoals het hun het beste uitkomt.

 11. Hoeveel wordt er voor betaald om onze milieu (bodem, lucht, en oppervlakte en grondwater) te vervuilen met lood (zware metaal) etc? Ik zie een zeldzame riviertje daar in de buurt, wat wordt er allemaal erin gedumpt? Hoeveel kilo’s aan munitie is men van plan in dat gebied te dumpen?
  Waarom niet op de Veluwe en wel op het kleine Curacao?

 12. zie je wel.. ze gaan straks onze regering ontvoeren. weet dat het volk klaar staat om onze helden te verdedigen

 13. Ojee, rita vlucht in de kazematten.