• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Vandaag deelt de Vereniging Bedrijfsleven (VBC) hun kijk op de voorgenomen verhuizing van bevolkingsregister Kranshi.

 
De berichtgeving in de media over de kwestie voorgenomen verhuizing van de afdeling Bevolking, Burgerlijke Stand en Verkiezingen beter bekend als “Kranshi” wordt steeds verwarrender. Eerst was er sprake van verhuizen vanwege kostenbesparing waarbij huur omgezet zou worden in (huur)koop. De maandelijkse huurkosten van het huren van het Kranshi gebouw zou ANG 56.000 per maand bedragen.

Vervolgens verschenen berichten dat de maandelijkse huur van het St Thomas College 125.000 gulden zou gaan bedragen. De Minister maakte daarna bekend dat het om een maandelijks huurbedrag van 80.000 gulden zou gaan waarbij naast Kranshi meerdere overheidsdiensten in het St Thomas gebouw gehuisvest zullen worden. De verhuizing zou per 1 juli 2012 haar beslag moeten krijgen.

In het geharrewar van huur bedragen, die overigens heel wat vragen oproept, zijn andere relevante onderwerpen die nauw gelinieerd zijn aan dit vraagstuk niet of nauwelijks aan bod geweest. Onder meer:
– Hoe staat het met de bereikbaarheid van het nieuwe onderkomen van Kranshi en/of andere overheidsdiensten voor het publiek? Zijn er voldoende transport en parkeerfaciliteiten? Wordt voldaan aan het uitgangspunt dat de overheid de samenleving moet dienen en niet vice versa?
– Hoe staat het bij verhuizing met de afgifte van een belangrijk document als paspoorten? Is het beveiligingsniveau adequaat en acceptabel ? Kortom is paspoortverstrekking aan de bevolking voldoende gewaarborgd?
– Is het correct dat de overheid in het bezit is van vele panden die om onbekende redenen niet worden gebruikt? Zo ja, waarom gebeurt dit niet? Is dit niet goedkoper en doelmatiger?
– Hoe heeft selectie van St Thomas College plaatsgevonden? Is er sprake geweest van een openbare aanbesteding?
– Wat is het huisvestingsbeleid van de overheid o.a. koop of huur en hoe past verhuizing van Kranshi hierin? Vanwaar de haast?

Op basis van het bovenstaande kan worden geconcludeerd dat van transparant beleid en handelen van de Regering nauwelijks sprake is. Ook kunnen vragen worden gesteld ten aanzien van de deugdelijkheid van bestuur. Zouden deze ontwikkelingen de aanleiding geweest zijn voor de Gouverneur om schriftelijk vragen te stellen aan de verantwoordelijke Minister en zijn bezorgdheid te uiten over de gang van zaken bij Kranshi?

De affaire Kranshi vertoont alle kenmerken van onzorgvuldig en ondeugdelijk bestuur en riekt naar nepotisme, een praktijk dat de VBC ten zeerste betreurt.

Curaçao heeft behoefte aan en recht op integer bestuur. ‘Good governance’ is een noodzakelijk voorwaarde om vertrouwen op te bouwen en zo tot duurzame (economische) ontwikkeling te komen.

9 reacties op “Ingezonden: Affaire Kranshi”

 1. Welke sukkels hebben deze regering aan de macht geholpen ?

 2. Jan C. staat voor de c voor corrupt?? Of ben je vriend van onze roeptoeter die wel heel erg zijn smond houdt. Ja natuurlijk wel tromp willen weghebben, maar dat gepeupel wat nu zit in ere houden zodat zijn bankrekening (en waarschijnlijk van jan c) beter gespekt zullen worden met datgene, waar tromp nu duidelijk op zit. Capriles kliniek lijkt niet toereikend qua kennis voor deze gevaarlijke gekken. Terwijl Tromp internationaal erkend en gewaardeerd worden en dat stelletje kleuters na twee jaar niet voor vol worden aangezien internationaal. Heeft u nog een gebouw?? Het is te gek voor woorden, we kunnen hier op versgeperst alles zeggen, maar deze gekken zijn met slijm omgeven, alles druipt er vanaf!!

 3. Nee Jerrel, de Staten vinden het prachtig om deze regering te steunen. Door niets te doen.

 4. @ Rignald:

  Korsou zit al op het niveau van Haiti. Kijk naar de minachting van de Staten door Jamaloodin, Wilsoe, Constantia, Schotte, en al die andere criminelen.

  De Staten, zij die de regering moeten controleren, staan helemaal buitenspel. Zo gaat dat in een dictatuur.

 5. Een hoop blabla VBC. Papegaai van Alcala.

 6. En nog veel belangrijker: in welke zakken verdwijnen de huur penningen?

 7. Gefeliciteerd! Want een nog slechtere / verkeersonveiligere locatie met een nog slechtere parkeervoorziening zal moeilijk te vinden zijn.

 8. We zijn nog niet eens op de helft met deze MAFFIOSE club dus lijkt mij geen optie nog zo’n periode te wachten.
  Opties aanpakken om deze ZOOI eerder op te ruimen en alternatief (hoeft geen PAR te zijn) in het zadel te helpen.
  HOOFDDOEL:
  Een eerlijk en welvarend KORSOU voor ALLE INWONERS !!!!!

 9. Tja we zullen gewoon 4 jaar lang met een corrupte regering zitten. Straks zitten we op nivo haiti.