• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse mariniers trekken vanaf vandaag door het oerwoud van Frans Guyana na lessen te hebben opgedaan in leven en overleven in de jungle. Deze tocht is onderdeel van de jungle oefening van de mariniers, waar zijn onder extreme omstandigheden fysiek flink op de proef worden gesteld.

Het afleggen van een amfibisch traject was afgelopen week één van de testmetingen voor de mariniers. Onder toeziend oog van Franse jungle specialisten, die de training faciliteren in hun basiskamp diep in de jungle van Frans Guyana, legden ze een slopend waterparcours af. Komende week verplaatsen de mariniers zich tactisch door het ondoordringbare gebied waarbij het er spectaculair aan zal gaan met gesimuleerde gevechten.

Jungletraining
De mariniers van de infanteriecompagnie en het bootpeloton uit Curaçao en Aruba plus een marinierspeloton van de 21e infanteriecompagnie uit Nederland zijn maandag aangekomen in Frans Guyana. Hier zetten zij hun jungletraining voort die vorige week in het Caribisch eiland Martinique van start is gegaan. “Optreden in rivierrijke gebieden is een expertise die steeds belangrijker wordt. Zeker in het Caribisch gebied waar de meeste landen na een ramp vrijwel alleen bereikbaar zijn via het water”, laat het Korps Mariniers weten. “Het Korps Mariniers van het maritieme krijgsmachtdeel is gespecialiseerd in dit soort operaties. Het is één van de kennisdomeinen van de mariniers.”

www.versgeperst.com