• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minster Liesbeth Spies van Koninkrijksrelaties bezoekt van zondag tot volgende week vrijdag Curaçao, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Tijdens haar bezoek aan de eilanden woont de minister ook het halfjaarlijkse Gouverneursoverleg bij. Het bezoek van Spies start op Sint Maarten.

Zondag komt de minister aan op Sint Maarten en heeft dan een gesprek met gouverneur Eugene Holiday. Op maandag start het bezoek met een kennismaking met het nieuwe kabinet van Sint Maarten. Aansluitend is er ministerieel overleg met minister-president Sarah Wescot-Williams en minister van Justitie Roland Duncan over het rapport van de Voortgangscommissie en de plannen van aanpak.

Overleg
Daarna is er een overleg met de minister van Financiën Roland Tuitt over de begroting van Sint Maarten. In de middag volgt een werkbezoek aan de Hillside Christian School en de SBO School samen met de minister-president en de minister van Onderwijs Silveria Jacobs. Met minister Duncan wordt een werkbezoek gebracht aan het politiekorps. Dinsdagochtend vindt het Gouverneursoverleg plaats.

Gouverneur
Op dinsdagmiddag heeft minister Spies overleg met het bestuurcollege van Saba en bezoekt zij verschillende projecten op het eiland. Woensdag bezoekt de minister Sint Eustatius. Zij overlegt daar met het bestuurscollege. Vervolgens vertrekt zij naar Curaçao en heeft in de middag een gesprek met gouverneur Frits Goedgedrag.

Begroting Curaçao
Donderdag 14 juni heeft minister Spies overleg met minister-president Gerrit Schotte en de regering van Curaçao. Eén van de belangrijke gespreksonderwerpen die op het programma staan zijn de problematiek rond de begroting van 2012 en de interventie van minister Elmer Wilsoe (Justitie) in de Bientu-zaak. Aan het eind van de dag keert de minister weer terug naar Nederland.

4 reacties op “Minister Spies bezoekt Curaçao”

 1. Gelukkig (soms helaas) is een minister een verschijnsel van voorbijgaande aard. De bijpassende en meereizende ambtenaren zitten aanzienlijk langer in het vak en die worden niet vervangen als de minister gaat. Hopelijk hebben die ambtenaren onderhand door, in wat voor editie van “Pirates of the Caribbean” ze hier zijn terecht gekomen.

 2. Spies wordt niet meer serieus genomen. Ze is demissionair minister en dus is haar handelingsbevoegdheid zeer beperkt en haar gesprekspartners weten dat dit de laatste keer is voor Mw. Spies aangezien zij na de verkiezingen in Ned. op 12.09.12 ongetwijfeld van het toneel verdwijnt. Nou ja, kan ze toch even een gebronsd gezichtje op doen voor ze definitief verdwijnt. Dag,dag Spies: het was ons niet geheel onaangenaam en all the best. De volgende minister voor overzeese gebiedsdelen please…

 3. eigenlijk heb ik medelijden met Spies, ze weet hoe de vork hier in de steel zit.
  en moet straks met deze figuren om de tafel zitten.
  ik geef het je te doen.
  een grote komedie opvoeren van beide partijen.
  helaas kan ze niet ingrijpen, want de concequenties zijn dan enorm groot.
  eerst moeten er keiharde bewijzen zijn, dan kan ze wat doen.
  maar daar zijn deze maffia bende weer even te slim voor.

 4. Hopelijk heeft mevrouw Spies haar breinaalden bij zich, want gezien haar slappe houding is het enige resultaat dat ze mee terug naar Nederland kan nemen een gebreit truitje.

  Wellicht kan Stella van Rijn mevrouw Spies nog even haar Schotte dialogen bijbrengen: Ja Gerrit, doe ik Gerrit, helemaal mee eens Gerrit, koffie Gerrit?, ik wilde het net zelf zeggen Gerrit, ja met 3 miljard hebben we een prachtige nieuwe Isla Gerrit, kunnen we samen op de foto van Ramsay Gerrit?

  .