• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Oppositiepartij FOL vindt dat de minister van Sociale Ontwikkeling Hensley Koeiman gepensioneerden in paniek heeft gebracht. De minister maakte in januari bekend dat de pensioensgerechtigde leeftijd verhoogd zou worden. “Er is niet meer gebeurd om helderheid te scheppen.”

FOL-leider Anthony Godett laat via een persbericht weten dat een partij met een socialistische ideologie niet akkoord kan gaan met een verhoging van de pensioenleeftijd. “Deze verhoging maakt het leven van de gepensioneerde, zo moeilijk als het al is, nog moeilijker.” Ook wil Godett duidelijkheid van de minister. “23 mei zou er worden vergaderd met de Sociale Verzekeringsbank over de fondsen die in de problemen zijn. De vergadering heeft niet plaatsgevonden, dus er was geen prioriteit om de problemen op te lossen.”

Frankrijk
De partijleider wijst erop dat in Frankrijk de pensioensleeftijd recentelijk verlaagd is van 62 naar 60 jaar. “Dit nadat de regering voor deze de leeftijd juist had verhoogd. De verlaging geldt voor mensen die op hun achttiende zijn begonnen met werk. Hier in Curaçao, hoe vreemd het ook mag klinken, wilde de minister de pensioenleeftijd verhogen van 60 naar 65 jaar.”

14 reacties op “‘Minister zaait paniek over pensioen’”

 1. Iedere stem op Godett is er 1 teveel.

  Curacqo maakt zichzelf volledig belachelijk met de ongeschoolde veroordeelde ex gevangene Godett in het parlement.

 2. @Sjors

  Helemaal correct. En dezelfde die zo maar met een strafblad) daar zijn er wel meer van natuurlijk) kon terugkeren in de politiek. Dezelfde die zijn zus naar voren schoof die weigerde Nederlands te spreken in Nederland. Maar hun Nederlanderschap niet opgeven.
  Dat is nu het soort volk die voor de Curacaose bevolking een voorbeeldfunctie moeten hebben.

 3. @Juny

  Ik zie hem regelmatig met zijn Colombiaanse aanhang zitten ‘eten’ bij Maxims.

 4. Zo’n domme kracht als Godett durft paniekzaaien in de mond te nemen. Elk land zal de pensioengerechtigde leeftijd moeten opkrikken, wil je althans voor je nageslacht nog iets over houden.
  De man is volstrekt incapabel en onintelligent. En dat zit in de staten, met de rest van de intelligentsia natuurlijk.

 5. volgens mij moet Godett eens te rade gaan bij zijn zus – ex premier !! en dat word je niet zo maar hier- die mij veel intelligenter lijkt dan haar broer. ook heeft ze nog niet in het gevang gezeten.

 6. deze Godett, heeft geen enkel gevoel voor normen en waarden.
  hij waait met alle winden mee, als hij er maar beter van kan worden.
  zijn vader draait zich dagelijks om in zijn graf.

 7. Godett, dat is toch die man die in de gevangenis zat voor corruptie en oplichting en toen zichzelf een politieke gevange noemde en zich vergeleek met Nelson Mandela?

 8. Pensoenleeftijd op 60 houden? Stuur de peperdure rekening daarvan dan maar naar Godett!

  Die heeft al een jaar voor corruptie in het gevang gezeten, dus weer vast wel wegen om die rekening te betalen.

  Ik begin een steeds grotere hekel aan Godett te krijgen die na zijn jaar in Bon Futuro natuurlijk nooit meer in de Staten had mogen terugkeren, want daar hebben we nu de situatie boef (Godett) controleert boeven (MFK ministers).

  Het irritante aan Godett is dat hij zich altijd bij de regerende coalitie naar binnen slijmt (vorige keer PAR, nu MFK) in de hoop zich in hun slipstream te kunnen handhaven. Ondanks dat de achterban van de FOL niet erg hoog geschoold is blijkt dit niet te werken want het aantal zetels van de FOL neemt steeds verder af.

  Laten we hopen dat de FOL na de volgende verkiezingen naast de PLKP op het kerkhof ligt zodat Godett voor het eerst van zijn leven eens moet gaan werken in plaats van zoals nu als nepdeskundige met allerhande Statendelegaties over de hele wereld geld te verbrassen.

  Maar ik denk dat Godett met dat vooruitzicht al druk bezig is om voor zichzelf allerlei pastechis te regelen. Daar heeft hij tenslotte al eerder voor achter de tralies gezeten.

 9. Straks gaan de statenleden weer hun eigen pensioenen regelen.. maar 4 jaar in de staten zitten en daarna tot je dood 100 procent uitbetaald krijgen.

 10. Wat denk deze eerste klas overloper en LOOSER die elke dag achter zijn eigen p.k aanloopt te hobbelen nu eigenlijk wel wie hij/FOL is,jo laat je nakijken bij een psychiater en laat je behandelen.

 11. Aanvullend : in Frankrijk gaat de pensioenleeftijd omlaag naar 60 jaar voor slechts een kleine groep. Namelijk degenen die vanaf 18 jaar tot aan hun 60ste ALTIJD hebben gewerkt en ook altijd belasting en sociale premies hebben betaald. Godett toch, je kennis en uitlatingen zijn een Statenlid onwaardig!! Ga kranten lezen! Laat je goed informeren!

 12. FOl/Godett kan ontkennen wat hij wil maar de pensioenen zijn door vergrijzing/hogere levensverwachting/economische teruggang onbetaalbaar geworden. Dat wisten we al veel langer maar toen waren er nog meer mensen zoals Godett die het probleem niet zagen of wilden zien. Zie ook de precaire pensioensituatie in makambaland en de draconische maatregelen die daar worden voorgesteld. Gruwelijk gewoon. Ik schrik er wel van dat de Fol daar onwetend van is cq onkundig.

 13. Heerlijk hoe deze mensen hun standpunten “verdedigen”… in dit geval wordt voorbeeld Frankrijk aangehaald… jeetje wat een technicus moet je zijn om zo politiek te kunnen “voeren”…

  Hopeloos!

 14. FOL niet te veel kritiek op deze regering anders krijg je geen pastechi!